Categoriearchief: Trouwtips

Trouwkaarten trends 2018

Trouwkaarten trends 2018

Trouwkaarten trends 2018. We hebben de leukste voor je onder elkaar gezet! Gouden trouwkaarten blijven populair dit jaar. Daarnaast zijn de trouwkaarten met foto nog steeds favoriet bij veel aanstaande bruidsparen. Bloemen, hout, mooie typografie en kraftlook. Deze trouwkaarten (en meer) zijn onze trends voor 2018.

Trouwkaarten trends 2018: Goud!

Trouwkaarten met goud, gouden letters of een gouden achtergrond. Ze zijn romantisch en geven een bijzondere uitstraling aan iedere trouwkaart. Overigens ook leuk om te combineren met zwart en wit.
trouwkaarten trends 2018 goudgoud trouwkaart trends 2018

 

 

 

 

 

 

‘Gouden’ trouwkaarten vind je hier

Typografie: mooie letters

Typografie of mooie letters! Een trouwkaart die verschillende lettertypen combineert. Of je nu kiest voor mooie sierletters of meer strakke letters. Als voorbeeld een twaatal trouwkaarten die lettertypen combineren.
trend trouwkaarten 2018 typografietrouwkaart trend in 2018 typografie

 

 

 

 

 

 

Trouwkaarten met mooie lettertypen vind je hier

Trouwkaarten trends 2018: trouwkaart met foto

Zoek een mooie en romantische foto van jullie samen en laat die op een kaart drukken. Eventueel kun je een foto laten maken door een professionele (trouw)fotograaf.
trouwkaart met fototrouwkaart met foto 2018

 

 

 

 

 

 

Trouwkaarten met foto maak je eenvoudig hier

Trouwkaarten met kraftlook

Kaarten met een kraftlook een mooi woord voor kaarten die van karton lijken. Een combinatie van een beetje vintage en modern. Juist deze van een rustieke achtergrond met een mooie foto maakt deze trouwkaarten zo speciaal.
kraftlook trouwkaarten trend van 2018trouwkaarten trend 2018 kraftlook

 

 

 

 

 

 

Hier vind je kaarten met kraftlook

Langwerpige trouwkaarten in 2018

Langwerpige trouwkaarten zijn de trend van 2018. Ze zijn er met een mooie klassieke indeling, met kraftlook, als fotokaart en met mooie letters.
trouwkaarten trend 2018 langwerpige trouwkaartenlangwerpige trouwkaarten 2018langwerpige trouwkaart hip in 2018mooie langwerpige trouwkaart

 

 

 

 

 

 

Heel veel langwerpige trouwkaarten op deze site

Trouwkaarten trends 2018: waterverf

Trouwkaarten met waterverf, ze waren al razend populair in 2017 en zijn dat nog steeds in 2018. Romantiek ten top! Door de waterverfdruk krijg je mooie transparante kleuren die zo goed passen bij de romantiek van jullie belangrijke dag.
trouwkaart trend 2018 waterverftrouwkaart romantisch waterverf

 

 

 

 

 

 

Kijk voor trouwkaarten met waterverf-look hier

Trouwkaarten met hout

Hout als achtergrond is niet meer weg te denken voor trouwkaarten. Ze zijn tijdloos en dat draagt zeker bij aan hun populariteit. Het is een combinatie van vintage en retro die je heel makkelijk een moderne uitstraling kunt geven.
trouwkaarten trend 2018 houttrouwkaart 2018 hout

 

 

 

 

 

 

Heel veel trouwkaarten met een houten achtergrond

De trend voor trouwkaarten in 2018: onze dag!

Trouwkaarten met de dagindeling van jullie trouwdag. Een klein voorproefje voor de gasten. Daarnaast ook een beetje voorpret. Voordeel is natuurlijk dat je deze dagindeling niet meer in de kaart hoeft te zetten.
trouwkaart trend 2018 tijdlijntrouwkaart trend 2018 dagindeling

 

 

 

 

 

Voor al je trouwkaarten met dagindeling

Trouwkaarten trends van 2018: Floral / bloemen

De opmars van trouwkaarten met bloemen begon al twee jaar geleden en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken. Niet alleen de traditionele rozen overigens, alle soorten bloemen (of kruiden) zijn mogelijk op de kaart. Romantisch, lief en kleurrijk.
trouwkaart trend 2018 floraltrouwkaarten trends van 2018 bloemen

 

 

 

 

 

 

 TIP: Heel veel leuke, romantische en speciale trouwkaarten!

Meer voor trouwkaarten op EenSpeciaalMoment

Tekst voor een trouwkaart
Save the Date kaartjes versturen
Een leuke trouwdatum kiezen

Wedding nanny voor je bruiloft

Een wedding nanny voor je bruiloft, lijkt het je niet een geweldig idee? De kinderen vermaken zich prima onder professionele begeleiding.  De ouders vermaken zich omdat ze weten dat de kinderen in veilige handen zijn.

Een wedding nanny wat is dat?

Een wedding nanny is een professionele kinderopvang tijdens je bruiloft. Ze zorgt ervoor dat de kinderen zich niet vervelen op jullie grote dag. Daarnaast kan ze ook helpen met originele ideeën voor de kinderen.

Waarom een wedding nanny?

wedding nannyKinderen vinden het geweldig om een huwelijk mee te maken. Maar….. (je hebt vast als kind wel huwelijken meegemaakt) het is een hele lange dag. Dat kinderen zich gaan vervelen of moe worden is heel normaal.

Een wedding nanny zorgt voor een leuk programma voor de kinderen. Dat kunnen heel veel activiteiten zijn: schminken, knutselen, spelletjes, tekenen, voorlezen, een springkussen en veel meer.

Ik heb andere oppas

Dat is voor je budget waarschijnlijk beter want aan een professionele kinderopvang hangt een prijskaartje. Hoeveel het kost hangt volledig af van het aantal uren dat je opvang wilt en hoeveel kinderen op je huwelijk zijn.

wedding nannyMaar denk ook aan het volgende, een wedding nanny is een professional. Ze weet precies hoe ze kinderen bezig moet houden op een drukke dag. De meesten hebben een pedagogische achtergrond en Kinder EHBO. Dat moet een geruststellende gedachte zijn.

Of je een professionele wedding nanny voor je huwelijk in wilt schakelen hangt dus vooral af van je budget en het aantal kinderen dat je hebt uitgenodigd.

Hoe vind ik een goede wedding nanny?

Er zijn veel bedrijven die een wedding nanny aanbieden en er komen steeds meer bij. Soms heeft een weddingplanner ook contacten met een bedrijf dat nanny’s aanbiedt. Ken je iemand die een nanny heeft ingehuurd voor een huwelijk vraag dan eens naar ervaringen.

Meer trouwtips op EenSpeciaalMoment

Hoe vind je een goede trouwfotograaf
Tips voor je verloving
Hoe vind je de perfecte trouwjurk
Tips voor de bruidskinderen
Ceremoniemeester, tips en taken
Een vrijgezellenfeest organiseren
Bruidsmeisjes wat zijn hun taken

Trouwfotograaf, hoe vind je een goede trouwfotograaf

Een trouwfotograaf is onmisbaar voor het maken van goede en professionele foto’s van je trouwdag. En je zult zien, trouwfotografen zijn niet moeilijk te vinden.  Maar hoe vind je de fotograaf die bij jullie huwelijk past? We geven je enkele tips voor het vinden van een trouwfotograaf die perfect is voor jullie huwelijk.

Een trouwfotograaf vinden

Vind je stijl

Je zoektocht kan beginnen! Iedere trouwfotograaf heeft voorbeelden van trouwreportages op zijn of haar site staan en dat is een geweldige manier om verschillende stijlen fotografie te ontdekken. Wat vinden jullie mooi? Houden jullie van traditionele trouwfoto’s? Misschien meer creatieve trouwfoto’s met verschillende effecten? Maak een soort collage/verzameling van bruidsfoto’s die jullie aanspreken.

Wat is je budget

bruidsfotograaf kiezenJe hebt waarschijnlijk al wat tarieven van fotografen gezien of gehoord en inderdaad, een goede trouwfotograaf is niet goedkoop. Maar vergeet één ding niet, een trouwreportage is een blijvende herinnering aan jullie trouwdag.

Bedenk wat jullie belangrijk vinden, staat een goede reportage hoog op jullie huwelijksverlanglijstje maak daar dan ruimte voor in jullie budget. Voor een gemiddelde bruidsreportage ben je ongeveer tussen de € 1000 – € 1300 kwijt (voor een basispakket) maar er zijn ook fotografen die je al kunt boeken voor € 500. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit van de foto’s, wel over de hoeveelheid foto’s, de tijd die een fotograaf op je huwelijk aanwezig is, enz..

Maak een afspraak

Maak vooraf altijd een afspraak met de fotograaf om elkaar persoonlijk te ontmoeten.  Dit is iemand die een groot deel van jullie huwelijk aanwezig zal zijn dus jullie moeten elkaar wel liggen. Je wilt iemand die aardig en vriendelijk is maar tegelijkertijd ook genoeg pit heeft om je hele familie bij elkaar te krijgen voor een groepsfoto.

Overdonderd door alle pakketten

trouwfotograaf kiezenIn het kort, weet wat je krijgt. Dus stel veel vragen. De meeste fotografen boek je niet per uur maar hebben verschillende pakketten. Het is belangrijk dat je weet wat in zo’n pakket zit.

Hoelang is de fotograaf aanwezig? Krijg je de foto’s op DVD of stick? Hoeveel foto’s krijg je? Is een trouwalbum inclusief? Wat is de prijs van nabestellingen? Is de prijs inclusief reiskosten? Worden (alle) foto’s bewerkt?

Boek een trouwfotograaf niet te laat

Heb je eenmaal een geweldige trouwfotograaf gevonden, onmiddellijk boeken. Sommige populaire trouwfotografen zijn snel volgeboekt. Zeker wanneer je trouwt in het ‘trouwseizoen’ (de zomermaanden) is het slim om zo snel mogelijk een datum af te spreken.

Maak goede afspraken

Zorg dat jullie een lijst hebben van alle gemaakte afspraken. Een professionele trouwfotograaf zal dat overigens altijd doen. (Nee, in dit geval is een mondelinge afspraak geen afspraak)

De allerbelangrijkste tip

Wij zijn absoluut voorstander van een professionele fotograaf voor je huwelijk! Hoewel de gemiddelde amateurfotograaf ook best aardige foto’s kan maken, dat wil je niet, je wilt geweldige trouwfoto’s. Wanneer je wilt besparen op de foto’s denk dan eerder aan het boeken van een beperkt pakket foto’s of bespaar op de tijd waarin je een fotograaf boekt.

Pre-wedding shoot of Loveshootloveshoot

Dit is de ideale manier om kennis te maken met jullie fotograaf! Laat een loveshoot of pre-weddingshoot maken.

De foto’s in zo’n shoot kun je eventueel ook gebruiken voor een trouwkaart met foto, een save the date kaart of een verlovingskaart.

Meer op EenSpeciaalMoment

Save the Date kaarten versturen
Verloving: tips
Hoe vind je de perfecte trouwjurk?
Weddingplanner voor een huwelijk, ja of nee?
Wedding nanny voor je bruiloft
Vrijgezellenfeest organiseren

Hoe vind je de perfecte trouwjurk, 11 tips

De perfecte trouwjurk vinden, het lukt je echt! Het is misschien wel de belangrijkste jurk die je koopt maar hoe vind je nou jouw droomjurk? Onze tips and tricks voor het vinden van de trouwjurk waar je altijd al van droomde.

Doe onderzoek naar jouw perfecte jurk

trouwjurk vindenWanneer je in een bruidsmode winkel staat met allemaal perfecte witte trouwjurken om je heen dan kan de keuze best wel een beetje overweldigend zijn. Kijk daarom eerst in tijdschriften over bruidsmode of op websites. Zo weet je een beetje wat er te koop is en wat je mooi vindt.

Is er een bruidsmodeshow in de buurt? Ga er met een paar vriendinnen heen, het is echt een geweldige manier om de trouwjurkenmarkt te verkennen.

Budget

Om te beginnen, bedenk een realistisch budget en probeer je daaraan te houden! Wees daar ook eerlijk over wanneer je naar een bruidsmode winkel gaat. Ga geen jurken passen die ver boven je budget liggen want stel je voor dat je verliefd wordt op een trouwjurk die je niet kunt betalen.

Begin op tijd

Wat is op tijd? Ongeveer 10 maanden voor jullie trouwdag en dat kun je echt een beetje rekken tot 8 maanden maar niet veel later. Trouwjurken moeten nog besteld worden, moeten soms nog vermaakt worden, enz.. Laat het allemaal niet op het laatste moment aankomen want dan schiet je echt in de stress.

Kies je gezelschap

Het lijkt super om met een groepje vriendinnen, je moeder, aanstaande schoonmoeder, je lievelings-tante en je zus een trouwjurk uit te kiezen. Maar hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer verschillende meningen je te horen krijgt en dan slaat de twijfel toe. Neem mensen mee die je vertrouwt en waarvan je echt een mening wilt.

Probeer te experimenteren

Je hebt vast een goed beeld van jouw perfecte trouwjurk maar sta ook open voor andere modellen of stoffen. Je bent niet de eerste die een totaal andere trouwjurk besteld dan waar je altijd van droomde.

Wees voorbereid op de afspraak

trouwjurk vindenDan bedoelen we de praktische voorbereiding. Trek wit ondergoed aan dat makkelijk zit. Een strapless bh is vaak ook handiger dan eentje met bandjes. Kijk ook uit met je make-up want je wilt geen rode lippenstift vegen maken op een witte jurk.

Heb je al schoenen gekocht neem die dan ook mee. Soms kun je iets lenen in de winkel maar zorg in ieder geval voor pumps o.i.d. met hakken. Waarschijnlijk loop je op je trouwdag ook op hakken.

Praat met de verkoopster

Vertel een verkoopster wat je mooi vindt aan de jurk en wat je niet mooi vindt. Houd je mening niet voor je om beleefd te blijven. De verkoopster moet weten hoe jij over een trouwjurk denkt en kan zo beter de perfecte trouwjurk voor jou vinden.

En de kleur is

Wit, ivoor, champagne, blush? Het kan allemaal en er zijn zelfs veel meer kleuren mogelijk. Wit (of ivoor) is voor veel bruiden dé kleur voor een trouwjurk maar wanneer je dit niet zeker weet pas dan ook eens een andere kleur.

Comfortabel?

Kijk hoe comfortabel een trouwjurk zit. Kun je er goed in bewegen? Kun je er mee zitten of dansen? Wanneer je op je trouwdag de hele dag aan je jurk zit te trekken omdat je denkt dat hij niet goed blijft zitten, dan is dit niet de jurk voor jou.

Zit de jurk zo strak dat je amper kunt ademhalen, niet doen. Je wilt op je trouwdag geen stress over je jurk en of hij wel goed blijft zitten.

Bestel de goede maat

Bestel de juiste maat. Ga geen maatje kleiner bestellen omdat je vast nog wel een kilootje eraf krijgt voor je trouwdag. Een jurk innemen kan altijd nog.

 Het is JOUW trouwjurk

Tenslotte komt het hier op neer, het is jouw trouwjurk. Jij moet je er goed in voelen, jij moet je er prachtig in voelen en wanneer je dat voelt dan is het goed. Luister naar de mening van anderen maar luister vooral naar jezelf. Voelt het goed? Dan is het goed. Mocht je nog twijfelen? Wanneer je jezelf in deze jurk kunt voorstellen in het stadhuis of in de kerk dan is het de jurk voor jou.

Meer trouwtips op EenSpeciaalMoment

trouwjurkTaken van bruidsmeisjes
Bruidskinderen
Vrijgezellenfeest, onze tips!
Save the Date kaarten versturen
Trouwen met een thema
Eco-chic trouwen
Tekst voor een trouwkaart
Trouwringen kopen

Tip: Decoraties en feestversiering voor je trouwdag

Bruidskinderen, tips voor bloemenmeisjes en bruidsjonkers

Bruidskinderen, kleine bloemenmeisjes en stoere bruidsjonkertjes geven je huwelijk net een beetje meer romantiek. Ze zijn lief, schattig en kunnen soms voor enkele leuke hilarische momenten zorgen. Enkele tips voor een onvergetelijke dag met bruidskinderen.

Bruidskinderen

Hoe kies je bruidskinderen?

bruidskinderenDit is misschien wel het lastigste, wie kies je? Wanneer je kinderen hebt dan is het vaak leuk om eigen kinderen te vragen. Verder kun je altijd kiezen voor neefjes/nichtjes, kinderen van goede vrienden, een buurmeisje/buurjongen.

Zorg er in ieder geval voor dat de kinderen niet te jong zijn. Sommige kinderen van 4 jaar kunnen al enkele taakjes aan, terwijl andere 4-jarigen dit niet kunnen. Overleg dit altijd eerst met de ouders.

Taken van bruidskinderen

Bruidskinderen hebben meestal een paar ‘vaste’ taken, zorg er alleen voor dat die taken bij hun leeftijd passen.

 • Bloemen, rozenblaadjes/confetti strooien.
 • Rijst strooien of bellen blazen bij het verlaten van de kerk/stadhuis.
 • Deuren voor gasten ophouden.
 • Trouwringen aangeven.
 • Het trouwboeket vasthouden tijdens de ceremonie.
 • Zorgen dat gasten het gastenboek tekenen.
 • Dragen van de sleep.

Kleding voor bruidskinderen

bruidskinderenVroeger hadden vooral de bruidsmeisjes een miniversie van de bruidsjurk aan. Dat is al lang niet meer zo. Belangrijk is vooral dat de kleding van de bruidskinderen past bij de kleding van het bruidspaar. Wanneer je kleding gaat shoppen voor de kinderen neem dan een stukje stof van de bruidsjurk mee of een foto van het pak van de bruidegom.

Er zijn winkels speciaal gericht op kinderbruidskleding en sommige bruidsmodezaken hebben een kinderafdeling. Let er vooral op dat de kinderen het lekker vinden zitten, dus geen kriebelende kleding, strakke strikjes, knellende boordjes en lastige capejes (hoe lief het ook staat).

Tip: Koop de kleding voor de bruidskinderen niet te vroeg, kinderen kunnen op deze leeftijd een groeispurt maken.

Wie betaalt de kleding voor de bruidskinderen

Overleg dit met de ouders van de kinderen. Er is geen regel dat het bruidspaar dit betaalt. Vraag dit wel eerst aan de ouders, zeker wanneer jullie speciale wensen hebben die buiten het budget van de ouders vallen. Je kunt ook de kledingkosten onderling verdelen. De bloemenmandjes, corsages, boeketjes, e.d. worden natuurlijk wel betaald door het bruidspaar.

Accessoires voor bruidskinderen

Zorg ervoor dat alle accessoires zoals bloemenmandjes, boeketjes, tiara’s, capejes, ringkussens, kidsproof zijn. Net als bij de kleding moeten de accessoires voor kinderen goed te dragen zijn. Bruidsmeisjes vinden het vaak superleuk om een klein bruidsboeketje te dragen maar een mooie bloemenarmband is meestal veel handiger. Een tiara is helemaal een meisjesdroom en staat ook lief, alleen zorg er wel voor dat hij goed op het hoofdje blijft zitten.

Tips voor bruidskinderen

 • bruidskinderenGeef ieder kind een eigen taak. Of ze rozenblaadjes strooien, de ringen aangeven of de sleep dragen, zorg dat ieder kind zijn of haar eigen ‘speciale’ taak heeft.
 • Zorg voor voldoende oppas en entertainment. Het is vaak een lange dag voor jonge kinderen. Geef ze voldoende ruimte om even te dollen of rustig te spelen. Geef ze een eigen hoekje in een feestruimte.
 • Voor de kinderen is het fijn wanneer hun ouders ook de hele dag aanwezig zijn.
 • Is je diner geschikt voor kinderen? Zo niet, bestel dan ook enkele kindermenu’s.
 • Bedenk een klein bedankje voor de bruidskinderen, dat vinden ze vaak heel speciaal en is ook een leuke herinnering aan deze dag.
 • Relax, kinderen zorgen voor onverwachte (en vaak hilarische) momenten. Kinderen kunnen zenuwachtig zijn, vergeten wat ze moeten doen, moeten ineens naar het toilet, vallen in slaap, laten het ringkussen vallen (zorg dus altijd dat de ringen aan het kussen zijn geknoopt), enz..
  Maar kinderen zorgen ook voor die lieve, schattige en romantische momenten die een trouwdag zo speciaal maken.

Het verschil tussen bruidsmeisjes, bruidskinderen, bloemenmeisjes en bruidsjonkers

Wanneer je vroeger dacht aan bruidsmeisjes dan zag je schattige kleine meisjes die de sleep droegen van de bruid. Dat is vaak niet meer zo. Steeds vaker worden zussen, goede vriendinnen, enz. gevraagd als volwassen bruidsmeisjes. Ze helpen de bruid bij het uitkiezen van de jurk, organiseren een vrijgezellenfeest en helpen bij het aankleden. De jonge bruidsmeisjes zijn nu vaak bloemenmeisjes en krijgen enkele andere kleine taakjes. De kleine bruidsjonkertjes zijn meestal de ringdragers en begeleiden de jonge bloemenmeisjes.

Meer trouwtips op EenSpeciaalMomentbruidskinderen

Ceremoniemeester, tips en taken
Bruidsmeisjes wat zijn hun taken?
Vrijgezellenfeest organiseren
Save the Date kaarten versturen
Wedding nanny voor je bruiloft
en dit vinden we ook leuk
1001 feestartikelen voor een huwelijk
Ringkussentjes
Bellen blazen
Rozenblaadjes