Vrijgezellenfeest organiseren – onze tips!

Een vrijgezellenfeest organiseren, het lijkt zo simpel toch? Maar dan begin je aan de echte organisatie en tja er komt heel wat bij kijken. Je moet denken aan een datum, aan een locatie en uitnodigingen versturen. Daarnaast is er nog het budget, moet je misschien activiteiten boeken en een cadeau regelen. We geven je een aantal tips voor een zorgeloze organisatie van een vrijgezellenfeest.

Wie organiseert een vrijgezellenfeest?

vrijgezellenfeestVaak een getuige van de bruid of bruidegom maar een goede vriend(in) kan ook prima beginnen met de organisatie.

Het is wel slim om de organisatie met z’n tweeën te doen want of je het nu groots aanpakt of heel klein, de organisatie kost tijd.

Vraag de bruid / bruidegom

Het feest is voor de aanstaande bruid of bruidegom dus vraag in het begin wat ze ongeveer verwachten. Daarnaast is een vrienden/vriendinnenlijst wel zo handig. Je kent vast veel mensen die ze uit willen nodigen maar heb je ook alle adressen? (Dit is dus tegelijkertijd het enige moment in de organisatie waarbij de aanstaande bruid en bruidegom betrokken zijn.)

Het budget voor een vrijgezellenfeest

vrijgezellenfeest organiserenWat ben je kwijt aan een gemiddeld vrijgezellenfeest? Dat ligt er maar aan wat je wilt organiseren. Een weekendje weg, een avondje uit, diner samen, een workshop, enz.. Wanneer jullie bijvoorbeeld een workshop gaan volgen met daarna een diner en daarna nog een bar bezoeken kom je al snel op een bedrag tussen de 75 en 100 euro p.p. (op z’n minst). Als je het thuis organiseert en zelf hapjes en drankjes maakt/koopt, ben je goedkoper uit.

Houd rekening met het budget van iedereen. Wat voor de één makkelijk te betalen is, is voor de ander een rib uit zijn/haar lijf. Bespreek dit met de gasten voordat je ook maar begint met iets te organiseren. De aanstaande bruid en bruidegom betalen overigens niet dus je deelt het totale budget door het aantal gasten.

De datum voor een vrijgezellenfeest

Meestal een maand tot twee weken voor de trouwdatum en niet op de avond ervoor. Je wilt niet dat de bruid en bruidegom met een kater of donkere kringen onder de ogen bij het altaar staan. (Staat ook heel slecht op de trouwfoto’s)

Nodig mensen ruim op tijd uit voor het feest en houd rekening met overvolle agenda’s. Geef iedereen in ieder geval niet een al te ruime keuze. Kies bijvoorbeeld drie datums en laat de gasten kiezen welke hun het best past. Meeste stemmen gelden in dit geval :-).

Nu kunnen jullie gaan organiseren

Dit noemen we vooral het leuke gedeelte. Je weet het budget, je weet wie komt en nu hoef je alleen nog maar te zorgen voor een onvergetelijk feest. Wanneer je workshops, locaties, restaurants, reis, e.d. moet boeken dan is dit het moment. Wil je een thema (gaan we nog over schrijven) bedenk dan wat je hiervoor nodig hebt. Je koopt nu eventueel feestversiering en decoraties voor het feest.

Overleg, overleg maar overdrijf niet

vrijgezellenfeestGeef de andere gasten steeds een update van alle afspraken en boekingen die je maakt. Wanneer je iets moet veranderen in het programma geef dit dan op tijd door. Maar bedenk ook dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken.

Overleg is prima maar je kunt hier niet eindeloos mee doorgaan. Dus wanneer het een heen-en-weer mailen wordt over bijvoorbeeld welk restaurant geboekt gaat worden dan moet je ergens een knoop doorhakken. (en wacht daar niet te lang mee)

Regel je financiën

Zorg dat je voor het vrijgezellenfeest alle betalingen op je rekening hebt. Misschien vind je het vervelend om gasten steeds te vragen op tijd te betalen. Bedenk maar dat het nog vervelender is om na een half jaar nog steeds geld van mensen tegoed te hebben. Soms is het niet te voorkomen om iets voor te schieten maar doe dit zo weinig mogelijk.

Meer feesten op EenSpeciaalMoment

vrijgezellenfeest
Trouwen met thema
Amerikaans feest
Een tuinfeest organiserenMexicaans feest
High Tea en Low Tea
Ceremoniemeester, tips en taken

misschien vind je dit ook leuk

Feestartikelen voor een vrijgezellenfeest
Uitnodigingen voor ieder feest