Vintage trouwen jaren ’50

vintage trouwen jaren 50
image-2970
Vintage is een geweldig thema voor je huwelijk en vooral de jaren ’50 zijn populair. Geen wonder, de kleding en accessoires uit die tijd zijn nog goed te vinden in vintagewinkels. Daarnaast geven de kleuren en vrolijkheid je trouwdag een geweldige boost en vergeet niet het is de tijd van rock-’n-roll, roze Cadillac’s, Elvis Presley, Marilyn Monroe, James Dean, kant, parels en heel veel brillantine. Prachtige thema’s als een echt glamorous Hollywood huwelijk of een heerlijk bijzonder rock-’n-roll thema maken je dag speciaal.

Trouwen als in de jaren ’50

vintage trouwen jaren 50
image-2971
De bruid in de jaren ’50: De A-lijn jurken zijn terug, klassieke baljurken (geïnspireerd door Hollywoodsterren) en trouwjurken tot net op, of iets onder, de knie. Gebruik veel kant om de vintagesfeer te benadrukken. Wit is nog de voornaamste kleur om in te trouwen maar ecru wordt ook populairder en kies je voor een rock-’n-rollthema dan staan bijna alle kleuren open. Pumps met open tenen en halfhoge hakken en korte handschoenen horen hierbij. Sluiers worden weer veel gedragen en wil je de vintagelook doorvoeren dan is het mooi om de sluier met kleine pareltjes af te laten zetten. De bruidegommen dragen een zwarte smoking maar je kunt ook inspiratie halen uit de kleding van sterren als Elvis, James Dean of Buddy Holly.
Het bruidsboeket in de jaren ‘50: Rozen in oud roze bij elkaar gebonden met een lint. De grote boeketten uit de jaren ’20 zijn verdwenen, de boeketten zijn klein, rond en daardoor heel draagbaar. Houd je niet van rozen dan kun je ook kiezen voor anjers of lelies. Het belangrijkste zijn de kleuren: wit, crème of oudroze eventueel aangevuld met groen maar beslist noodzakelijk is dit laatste niet.

vintage trouwen jaren 50
image-2972
De vintage bruidstaart: De bruidstaart was en is wit, ook in de jaren ’50. Nieuw zijn de taarttoppers, het bruidspaartje bovenop de taart. Kies voor klassieke vormen en patronen, voor bloemen, kant en eventueel kleine pareltjes.
Muziek uit de jaren ’50: Rock-’n-roll, natuurlijk wanneer je voor een uitbundige sfeer wilt zorgen. Misschien kun je zelfs nog ergens een Elvis imitator vinden. Ga verder met Bill Hayley’s ‘Rock Around The Clock’ of ‘Johnny B. Goode’ van Chuck Berry, er is zeker een coverband te vinden met deze klassiekers op het repertoire. Maar het was niet alleen Rock-’n-roll, orkestjes en bigbands waren nog steeds razend populair. Een bigband op een podium met daarvoor een dansvloer is óók de jaren ’50. Kies de muziek die bij je past en waar je jaren later nog met plezier aan terugdenkt.
Decoraties uit de ‘50er jaren: Zoek naar filmposters uit deze tijd, eventueel kun je enkele items huren bv. een grote jukebox, hier of hier. Vergeet niet de Cola-posters, het favoriete drankje van de rock-’n-rolljeugd. Aan de andere kant… Voor de echte vintagesfeer gebruik je vooral kleine tafeltjes, veel kant en rustige kleuren, ga voor wit, ecru en eventueel zwart. Kies voor kleine vaasjes met rozen of pioenrozen in pastelkleuren op de tafels.

Meer trouwen in vintage stijl :

leuke trouwkaarten