Categoriearchief: Verhuizen

Housewarming cadeaus die je wel wilt

Uitnodiging ontvangen voor een housewarming? Wat neem je mee als cadeau? Misschien is de eerste vraag wel of je een cadeau mee moet nemen. Voor de meesten van ons zal het toch een beetje ongemakkelijk voelen om met lege handen voor een deur te staan. We helpen je op weg met enkele ideeën en tips voor een origineel housewarming cadeau.

Geef eens een Boeddha

cadeau housewarming boeddhaEen Boeddha cadeau geven voor een nieuw huis is een mooi gebaar. Een Boeddha brengt namelijk geluk in een huis. Je hebt ze in allerlei afmetingen en van verschillende materialen kopen dus je kunt ook kiezen voor een tuinbeeld (of een beeld voor op het balkon).

De Boeddha’s zijn in verschillende houdingen te koop. De Boeddha op de afbeelding hiernaast, met zijn handen in de schoot, staat ook voor wijsheid. Meer Boeddha’s vonden we op deze site.

Er gewoon even uit

housewarming cadeau ervaringNa al het klussen en verhuizen is het fijn om er even uit te kunnen. Gewoon een lekker weekendje weg, dagje naar de sauna, een heerlijke High Tea, een rondvaart, naar de film, je kunt vast veel meer bedenken!

In alle rust bijkomen van de hectiek die achter je ligt. Geef een cadeaubon die de ontvanger kan gebruiken voor een onvergetelijke ervaring! Verschillende van deze ‘ervaringen’ vind je op deze site in de vorm van een cadeaubon. We kunnen het ons voorstellen….welke cadeaubon kies je nou? Om het je iets makkelijker te maken geef je een cadeaubon naar keuze zo kan de ontvanger zelf kiezen voor een ‘ervaring’.

Voor de tuin

housewarming cadeau
Perfect cadeau voor iedereen die voor het eerst een heuse tuin heeft waar ruimte is voor een barbecue! Ook voor iedereen die al langer een tuin heeft, de barbecue staat heus niet bij iedereen in de winter keurig in de schuur. Overigens wanneer er een (redelijk formaat) balkon is koop je gewoon een exemplaar dat iets kleiner is.
Zoek een leuke (en betaalbare :-)) barbecue HIER.

 

Meer housewarming:

Hoe organiseer je een housewarming

Hoe organiseer je een housewarming

housewarmingEen housewarming organiseren, hoe doe je dat? Tips en ideeën voor een geweldige housewarming. De verhuisdozen zijn uitgepakt, de laatste kozijnen geverfd en dan is het tijd om je nieuwe huis te showen aan vrienden, familie en nieuwe buren. Net als bij ieder feest, je planning is belangrijk, zo heb je op de dag zelf alles in de hand en begin je relaxt aan je feest!

Housewarming organiseren

housewarming uitnodiging
Uitnodigingen
: Wie nodig je uit? In de eerste plaats natuurlijk iedereen die geholpen heeft bij de verhuizing! Verder je familie, vrienden, collega’s en niet te vergeten, je nieuwe buren. Goedkope uitnodigingen verstuur je gewoon per mail en wanneer je nog geen e-mailadressen hebt van nieuwe buren kun je daar een geschreven uitnodiging in de bus doen. Vind je het leuker om een kaart te sturen, HIER vonden we leuke housewarming kaarten.

housewarmingMaak je huis schoon: Je wilt laten zien hoe geweldig je nieuwe huis is geworden en dat betekent echt dat je aan de schoonmaak moet. Bedenk dat sommige gasten in iedere ruimte kijken dus zorg dat ook je badkamer schoon is en er geen vuile handdoeken op de vloer liggen. Door al het klussen en verhuisdozen uitpakken zijn je ramen waarschijnlijk ook wel aan een lapbeurt toe.

housewarmingRondleidingen: Je gasten komen in de eerste plaats om je nieuwe huis te bewonderen dus neem ruim de tijd voor rondleidingen. Heb je niet zoveel gasten dan lukt het best om iedereen individueel rond te leiden maar je kunt ook kleine groepjes vormen. Wees voorzichtig met zinnen als ‘kijk zelf maar even rond’, het klinkt misschien uitnodigend maar dat betekent dat sommige gasten werkelijk alle deuren opentrekken, sommige deuren wil je misschien liever dichthouden.

fingerfoodEten & Drinken voor een housewarming: De grootste (en belangrijkste tip), houd het simpel. Dit is bij uitstek de gelegenheid voor fingerfood en simpele drankjes. Zorg er in ieder geval voor dat je niet de hele tijd in de keuken staat. Champagne om te toasten op je nieuwe huis (of een andere bubbelwijn) is overigens wel een leuk idee en daarnaast natuurlijk voldoende non-alcoholisch. Het draait allemaal om je nieuwe huis en het eten en drinken komt op de tweede plaats.

housewarmingWelkom!: Zorg altijd dat er iemand bij de deur staat om je gasten te verwelkomen en eventueel de jassen aan te pakken. Het lijkt misschien eenvoudiger om de deur gewoon open te zetten maar bedenk dat sommige gasten verder niemand kennen. Voor nieuwe buren is het misschien de eerste keer dat ze in je huis komen.

housewarmingHerinrichten: Ben je net met het inrichten klaar en dan weer herinrichten? Wat we bedoelen, probeer voldoende ruimte te maken voor alle gasten, dat kan betekenen dat je misschien wat moet schuiven met tafels en stoelen. Maak in ieder geval looppaden en staruimte voor iedereen. Wanneer je ook de deur naar de tuin open hebt staan leg je een flinke mat buiten. Je wilt echt niet dat je nieuwe tapijt al gelijk grasvlekken heeft. (of dat een gast met een glas rode wijn struikelt over een poef die interieurtechnisch perfect staat maar voor een housewarming een sta-in-de-weg is)

Meer Housewarming:

Housewarming cadeaus die je wel wilt

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Verhuizen kun je zelf doen maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Dat het vaak goedkoper is om het zelf te doen mag duidelijk zijn maar het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf heeft zeker ook voordelen. Overigens kan het daarnaast ook een prettig idee zijn dat al je kostbare spullen professioneel worden behandeld. We zetten enkele voordelen voor je op een rijtje.

Vraag offertes van verschillende verhuisbedrijven

Waar kijkt een verhuisbedrijf naar wanneer een offerte wordt opgemaakt:

 • De afstand: zowel van het bedrijf naar je oude woning, van je oude woning naar je nieuwe en weer terug naar de standplaats.
 • Woon je in een eengezinswoning, een flat, een oude bovenwoning, etc.. en zijn alle kamers makkelijk of juist moeilijk te bereiken
 • Zijn de woningen zelf makkelijk bereikbaar, kun je dus voor de deur parkeren
 • De inboedel: heb je veel kostbaar meubilair in huis, grote en moeilijk verplaatsbare meubels en denk ook aan bv. kunst. Daarnaast heb je veel inboedel?
 • Pak je zelf de verhuisdozen in of moet het bedrijf dit doen
 • Een verhuisbedrijf doet meer dan verhuizen en wil je misschien dat ze ook de lampen voor je ophangen of je schilderijen aan de muur schroeven?

Kosten besparen

 • Zelf dozen inpakken: Heb je de tijd dan kun je de kosten drukken door zelf de dozen in te pakken. Vrijwel alle verhuisbedrijven kunnen verhuisdozen leveren die geschikt zijn voor je verhuizing. Tegen betaling van een borg gebruik je deze tijdens de verhuizing en daarna lever je ze weer in. Handig is het wel want je zit na de verhuizing niet met een enorme lading kartonnen dozen die je weer ergens moet zien kwijt te raken.
 • Zelf meehelpen: Het kan niet bij alle verhuisbedrijven maar je kunt wel vragen naar de mogelijkheden. Dit betekent wel dat je echt mee moet helpen met het laden en lossen van je inboedel en kan soms het inhuren van een extra verhuizer voorkomen. Alleen bedenk wel dat je dan ook als een volwaardige kracht mee moet lopen.
 • Alleen verhuizen: Het verhuisbedrijf verhuist alleen je inboedel van de oude naar de nieuwe woning. Inpakken en uitpakken doe je zelf.
 • Verhuis niet in het weekend: In het weekend is het natuurlijk eenvoudiger om hulp te krijgen bij je verhuizing maar een verhuisbedrijf zal daar extra kosten voor in rekening brengen.

Wat kost het verhuizen met een verhuisbedrijf?

Dat hangt van al het bovenstaande af. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen een verhuiswagen met chauffeur in te huren, deze helpt mee met het laden en lossen maar zelf haal je het oude huis leeg en zet je inboedel weer in het nieuwe huis. Zet je wensen en het bedrag dat je eraan wilt uitgeven goed op een rijtje. Veel zelf doen drukt de prijs en een enorm moeilijk bereikbaar huis doet de prijs stijgen. Verschillende offertes opvragen loont.

leuke verhuiskaartenOf kijk eens bij:

Een verhuizing zelf doen
en
hier voor de leukste verhuiskaarten.

Verhuizen doe je zelf?

Verhuizen, doe je het zelf? Aan verhuizen hangt een flink prijskaartje. Zelf verhuizen, zonder de hulp van een verhuisbedrijf, lijkt een goedkopere oplossing. Denk er dan wel aan dat zelf verhuizen misschien goedkoper lijkt maar durf je het aan zonder de hulp van een professioneel verhuisbedrijf? Hoewel zelf verhuizen inderdaad goedkoper uit kan pakken, moet je toch wel goed nadenken of het in alle gevallen wel uitvoerbaar en praktisch is.

Verhuizen zonder een verhuisbedrijf, het kan maar…

Veel mensen regelen hun eigen verhuizing zonder een verhuisbedrijf in te schakelen. Dat kan inderdaad goedkoper zijn maar hangt wel af van een aantal factoren.

 • In de eerste plaats, heb je voldoende tijd om de verhuizing zelf te regelen. Dat betekent ook het regelen van vervoer en voldoende dozen en dekens om je huisraad in te pakken en te vervoeren.
 • Daarnaast, heb je voldoende mensen die je willen/kunnen helpen? Daarbij gaat het niet alleen om de wil, maar een aantal vooral ‘sterke’ handen zijn wel goed om erbij te hebben.
 • Niet geheel onbelangrijk, wat moet je vervoeren. Je peperdure piano wil je misschien toch het liefst in handen geven van professionals?

Zelf verhuizen, verhuisverzekering

Je inboedel is verzekerd (door je inboedelverzekering) wanneer het in het nieuwe of oude huis staat. Het dekt vaak niet alle schade die tijdens een verhuizing kan ontstaan, check je polis en sluit eventueel een verhuisverzekering af.

Verhuisdozen aanschaffen

Zorg dat op de dag van de verhuizing de meeste huisraad al in dozen zit. Schrijf op de dozen de inhoud en naar welke kamer de verhuisdoos gebracht moet worden. Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Reken voor iedere kamer in het huis 10 verhuisdozen en 5 extra voor de keuken. Je kunt ze in veel doe-het-zelf winkels of online kopen.

De dag van de verhuizing

In je oude huis: Doe belangrijke papieren in één tas en zet die veilig weg. Vergeet niet om te zorgen voor eten en drinken. Zet de trommel van de wasmachine vast (!!!). Neem de meterstanden op en sluit gas/water/elektra af. Wanneer iedereen het huis uit is sluit je de ramen en doet nog één laatste rondje, maak desnoods foto’s, zo kun je in een noodgeval precies aantonen hoe jij het huis hebt achtergelaten.
In het nieuwe huis: Kijk goed of alle dozen in de goede kamer staan, nu heb je nog hulp bij het tillen. Probeer één kamer voor het grootste gedeelte ‘af’ te maken, meestal kiezen mensen voor de woonkamer maar voor de kinderen is een slaapkamer ook fijn. Alles kan aangesloten worden behalve de koelkast (die kan de volgende dag). Zorg ook hier voor eten/drinken voor alle hulp en een bedankje is natuurlijk altijd leuk!

verhuiskaartOf kijk eens op:

Verhuizen met een verhuisbedrijf
en de leukste verhuiskaarten vonden we HIER.