Verhuizen met een verhuisbedrijf

Verhuizen kun je zelf doen maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Dat het vaak goedkoper is om het zelf te doen mag duidelijk zijn maar het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf heeft zeker ook voordelen. Overigens kan het daarnaast ook een prettig idee zijn dat al je kostbare spullen professioneel worden behandeld. We zetten enkele voordelen voor je op een rijtje.

Vraag offertes van verschillende verhuisbedrijven

Waar kijkt een verhuisbedrijf naar wanneer een offerte wordt opgemaakt:

  • De afstand: zowel van het bedrijf naar je oude woning, van je oude woning naar je nieuwe en weer terug naar de standplaats.
  • Woon je in een eengezinswoning, een flat, een oude bovenwoning, etc.. en zijn alle kamers makkelijk of juist moeilijk te bereiken
  • Zijn de woningen zelf makkelijk bereikbaar, kun je dus voor de deur parkeren
  • De inboedel: heb je veel kostbaar meubilair in huis, grote en moeilijk verplaatsbare meubels en denk ook aan bv. kunst. Daarnaast heb je veel inboedel?
  • Pak je zelf de verhuisdozen in of moet het bedrijf dit doen
  • Een verhuisbedrijf doet meer dan verhuizen en wil je misschien dat ze ook de lampen voor je ophangen of je schilderijen aan de muur schroeven?

Kosten besparen

  • Zelf dozen inpakken: Heb je de tijd dan kun je de kosten drukken door zelf de dozen in te pakken. Vrijwel alle verhuisbedrijven kunnen verhuisdozen leveren die geschikt zijn voor je verhuizing. Tegen betaling van een borg gebruik je deze tijdens de verhuizing en daarna lever je ze weer in. Handig is het wel want je zit na de verhuizing niet met een enorme lading kartonnen dozen die je weer ergens moet zien kwijt te raken.
  • Zelf meehelpen: Het kan niet bij alle verhuisbedrijven maar je kunt wel vragen naar de mogelijkheden. Dit betekent wel dat je echt mee moet helpen met het laden en lossen van je inboedel en kan soms het inhuren van een extra verhuizer voorkomen. Alleen bedenk wel dat je dan ook als een volwaardige kracht mee moet lopen.
  • Alleen verhuizen: Het verhuisbedrijf verhuist alleen je inboedel van de oude naar de nieuwe woning. Inpakken en uitpakken doe je zelf.
  • Verhuis niet in het weekend: In het weekend is het natuurlijk eenvoudiger om hulp te krijgen bij je verhuizing maar een verhuisbedrijf zal daar extra kosten voor in rekening brengen.

Wat kost het verhuizen met een verhuisbedrijf?

Dat hangt van al het bovenstaande af. Je kunt er zelfs voor kiezen om alleen een verhuiswagen met chauffeur in te huren, deze helpt mee met het laden en lossen maar zelf haal je het oude huis leeg en zet je inboedel weer in het nieuwe huis. Zet je wensen en het bedrag dat je eraan wilt uitgeven goed op een rijtje. Veel zelf doen drukt de prijs en een enorm moeilijk bereikbaar huis doet de prijs stijgen. Verschillende offertes opvragen loont.

leuke verhuiskaartenOf kijk eens bij:

Een verhuizing zelf doen
en
hier voor de leukste verhuiskaarten.