Categoriearchief: Vaderdag

Vaderdag cadeau tips

Vaderdag cadeau tips of wat geef je een vader cadeau voor Vaderdag? Als kind knutselde je iets leuks in elkaar, je zorgde voor een ontbijtje op bed en je had een lief versje op school ingestudeerd. Eenmaal volwassen begint de zoektocht naar een leuk vaderdagcadeau en dat is soms best lastig. Natuurlijk is ook jouw vader blij met een zorgvuldig uitgezochte stropdas, z’n favoriete aftershave of die zo hoog nodige nieuwe sokken. Maar er zijn meer cadeaus! We geven je enkele tips voor een geweldig cadeau waar je iedere vader mee verrast.

Cadeau tips voor Vaderdag

Wijncadeau: Is jouw vader ook dol op wijn, geef hem dan een fles wijn compleet met eigen tekst en natuurlijk de leukste foto van jullie samen. Kies je vaders favoriete wijn (of laat hem eens een ander wijn ontdekken), maak een persoonlijk etiket, kies een foto en je hebt een geweldig vaderdagcadeau. Je kunt bij hem thuis laten bezorgen of je neemt het zelf mee wanneer je op bezoek gaat.  Een fles wijn met eigen etiket bestel je eenvoudig via deze site.

Telefoonhoesjes: Maar dan wel een super persoonlijk telefoonhoesje. Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp een origineel telefoonhoesje voor Vaderdag. Zo sla je twee vliegen in één klap; het is een praktisch cadeau (daar houden vaders van) en het is een reuze leuk cadeau. Handig is natuurlijk wel om even het type telefoon te achterhalen. Die telefoon heeft je vader vast een paar keer per dag in handen, een leuke blijvende herinnering.

Mokken: Vaderdag cadeau mok met fotoWe blijven er dol op, een mok bedrukt met een leuke foto of tekst. Zo wordt jouw vader vast ook iedere dag vrolijk wanneer hij z’n eerste kop koffie (of thee) drinkt. Begin met het zoeken naar een leuke foto. Wat zijn goede foto’s voor zo’n moment? Kies een foto van jullie samen, een foto van jou (eventueel samen met je broers/zussen). Of denk aan een foto van een moment waar jullie nog met plezier aan terugdenken (bijvoorbeeld een vakantie). Bedenk een korte tekst, het moet natuurlijk wel op de mok passen :-). De mok kun je nu gaan ontwerpen, wij deden het via deze site.

Meer cadeaus voor vader

Sleutelhangers: vaderdag sleutelhangerWe hebben het al heel vaak geschreven (en dat blijven we doen), de leukste cadeaus zijn niet altijd de grootste. De leukste cadeaus zijn persoonlijke cadeaus, cadeaus waar je een beetje moeite voor hebt gedaan. Sleutelhangers zijn er in allerlei formaten en vormen maar de leukste zijn toch wel die met een foto. Voor Vaderdag vonden wij de afgebeelde sleutelhanger heel geslaagd, een beetje stoer én uniek omdat je er een eigen foto aan toe kunt voegen. De sleutelhanger kun je hier maken.

Foto op tegeltje: Laat een mooie foto op een tegeltje printen. Kies een leuke foto van jezelf, van alle kinderen (en eventueel kleinkinderen) samen of een geweldige foto waar je samen met je vader op staat.  Kijk op Prachtigkado.nl voor alle mogelijkheden.

Ontbijt op bed: vaderdag ontbijtVaderdag en ontbijt op bed, het hoort er wel een beetje bij. Wanneer je niet meer thuis woont lijkt het misschien een lastige klus. Je kunt natuurlijk vroeg opstaan en naar je ouderlijk huis rijden. (eventueel maak je het ontbijt al thuis klaar) gelukkig zijn er ook bedrijven die dit voor je kunnen doen: Beschuitje.nl

Meer Vaderdag op EenSpeciaalMoment

Vaderdagtips, knutsels en versjes
Hoe is Vaderdag ontstaan?

Hoe is Vaderdag ontstaan?

Hoe is Vaderdag ontstaan? Vaderdag vieren we in Nederland op de derde zondag in juni, in België op de tweede zondag. Vaderdag vier je omdat je ook Moederdag viert? Het is wel een beetje waar. Omdat Moederdag gevierd werd kwam Sonora Dodd op het idee voor Vaderdag. Dat Vaderdag alleen gevierd wordt omdat het extra geld in het laatje brengt bij winkeliers is niet waar. Sonora had een geweldige vader en ze wilde hem, en alle andere speciale vaders, één dag extra in het zonnetje zetten. Dat is toch een heel mooi idee?

De eerste Vaderdag

hoe is Vaderdag ontstaan
image-2070

Sonora Dodd

Sonora Dodd is de grote voorvechtster voor een officiële Vaderdag. Ze was geïnspireerd door de ideeën voor Moederdag en vond dat er ook een dag voor vaders moest komen. Haar vader was William Smart, een oorlogsveteraan en vooral vader van zes kinderen. Sonora’s moeder overleed bij de geboorte van het jongste kind in het kraambed. Rond die tijd was het vrij gewoon dat kinderen na het overlijden in een opvanghuis werden geplaatst of dat vader snel hertrouwde. William deed dit niet, hij voedde zijn kinderen zelf op. De volwassen Sonora begreep hoe zwaar dat voor haar vader moest zijn geweest en wilde hem eren met een ‘Fathers’s Day’. Het werd een lange weg voor de strijdbare Sonora. Hoewel in sommige plaatsen de dag wel werd gevierd vond het Amerikaans congres het maar niets, een Amerikaans congres dat uit mannen bestond. Het zou tot in de jaren 70 duren voordat Vaderdag een officiële status kreeg.

Ieder land een eigen Vaderdag

hoe is Vaderdag ontstaan
image-2071

William Smart

De allereerste Vaderdag had moeten plaatsvinden op 5 juni 1910, de verjaardag van de vader dan Sonora. De voorbereidingen kosten alleen zoveel tijd dat Sonora de dag opschoof naar de derde zondag van juni. De allereerste feestdag voor alle vaders werd gevierd op 19 juni 1910 in het Amerikaanse Spokane. Rond 1970 gingen de kinderen in Nederland en België massaal aan het knutselen voor hun vaders. Overigens is Vaderdag niet alleen voor pappa’s, ook voor opa’s, schoonvaders en stiefvaders. In Spanje, Portugal en Italië wordt Vaderdag op 19 maart gevierd, de naamdag van Jozef, de ‘vader’ van Jezus. In Duitsland valt Vaderdag gelijk met Hemelvaart. Natuurlijk bleef de commercie niet achter. Anna Jarvis (van Moederdag) had veel moeite gehad met het bedrijfsleven dat enthousiast haar Moederdag had omarmd. Anna wilde zelfs op den duur Moederdag afschaffen omdat het veel te commercieel was geworden. Sonora had hier weinig moeite mee. Het bedrijfsleven had altijd achter haar plannen gestaan en haar ondersteund. Dit was natuurlijk uit eigen belang maar het bracht haar wel wat ze wilde, een officiële Vaderdag.

Tip: Hoe is Moederdag ontstaan

Vaderdag tips – knutsels en versjes

Vaderdag tips knutsels en versjes voor de liefste pappa’s. Ten eerste willen alle pappa’s ontbijt op bed! (maar eerst willen ze uitslapen dus je hebt genoeg tijd voor een paar super-de-luxe broodjes en het uitpersen van sinaasappelen.) Maar we hebben ook een geweldige pannenkoekentaart voor je bedacht! Al een versje uit het hoofd geleerd? Wij hebben er een enkele voor Vaderdag verzameld. Voor een paar kleine knutsels kun je ook altijd bij ons terecht, hier alle ingrediënten om pappa een geweldig begin van de dag te bezorgen.

Vaderdag tips – knutsels en versjes

Knutsels voor Vaderdag

vaderdagtips
image-2039
Knutsel: Mijn pappa is een echte kei!
De eenvoudigste ideeën zijn de leukste, voor een kei van een pappa. Zoek samen een mooie steen/kei uit, niet te klein want dat maakt het beschilderen onhandig. Geef de steen een mooi kleurtje met verf en laat hem goed drogen. Schrijf met een permanent stift de tekst op de kei, daarna alleen nog een laagje lak.
vaderdag tips
image-2040

Knutsel: Helemaal ondersteboven van mijn pappa
Maak een foto van je kind zoals op het voorbeeld, op z’n (of haar) kop. Op de achtergrond kan het kind zelf een tekening maken en de tekst onder de foto is natuurlijk:
Pappa ik ben helemaal ondersteboven van jou!
Tip: Ook leuk op een mok of t-shirt.

Ontbijt op bed op Vaderdag

vaderdagtips
image-2041
Natuurlijk pannenkoekentaart! Een echte pannenkoekentaart maak je zo: bak (of koop kant-en-klaar) ongeveer 6 pannenkoeken. De pannenkoeken worden op elkaar gestapeld met een vulling. Waar kun je een pannenkoek mee vullen? Verse vruchten (uit blik kan ook maar goed uit laten lekken en droog deppen), chocoladepasta, slagroom, gekleurde hagelslag of muisjes. Ga je liever voor hartig dan kun je kiezen voor verschillende soorten vlees of kaas. Je begint met een pannenkoek, daarop leg je de vulling, daar een pannenkoek op, beetje vulling, enz.., je eindigt met een pannenkoek. De zoete pannenkoekentaart kun je versieren met een glazuur gemaakt van poedersuiker (poedersuiker mengen met een heel klein beetje water), de hartige bestrooien met een flinke lading geraspte kaas

vaderdagkaartVaderdagVersjes

Er zijn (meer) dan genoeg kleurplaten te vinden met het thema Vaderdag. Versjes leren de kinderen ook vaak op school en hier hebben we enkele verzameld, je kunt ze natuurlijk ook op een mooie Vaderdagkaart schrijven:

 

Goedemorgen lieve papa.
Jij bent groot en ik ben klein.
Maar ik vind het echt fantastisch
dat we dikke vrienden zijn.
En voor al die lieve vaders.
Is het nu dus Vaderdag.
Ik ben blij dat ik je daarom
dit cadeautje geven mag.
Er zijn wel honderdtachtigduizend vaders
en daar zitten hele leuke bij.
Maar de aller-, allerleukste vader
is die vader van mij.
Je hebt grote vaders en ook hele kleine,
superdunne of juist een beetje dik.
Maar de allerleukste vader is de mijne,
ja, de aller-, aller-, aller-, allerleukste vader, die heb ik!
Vandaag is het weer Vaderdag,
heel Nederland viert feest.
Iedereen houdt van zijn vader.
Maar ik toch wel het meest.
Goedemorgen lieve papa, u bent groot en ik ben klein
maar ik vind het echt fantastisch dat we dikke vrienden zijn.
Lieve papa een cadeautje, het is helemaal voor jou.
Wil je weten wat erin zit, maak het open en kijk maar gauw!

Meer voor Vaderdag op EenSpeciaalMoment

Vaderdag cadeau tip
Hoe is Vaderdag ontstaan