Categoriearchief: Trouwringen

Trouwring alternatieven

Alternatieven voor een trouwring

alternatieven trouwring
Er zijn leuke alternatieven voor trouwringen wanneer je deze liever niet draagt. Genoeg redenen om niet voor een trouwring te kiezen. Je vindt een ring niet mooi (of je aanstaande wil geen ring dragen), een ring is onhandig wanneer je veel met je handen werkt, je wilt gewoon iets anders dan een traditionele ring. Is allemaal niets mis mee overigens, we hebben de leukste alternatieven voor een trouwring voor je verzameld!

Trouwring aan een ketting

Het is een beetje een middenweg maar je kunt ook een trouwring aan een ketting dragen. Jullie wisselen tijdens de trouwceremonie gewoon de trouwringen uit en doen deze na het feest aan een ketting. Overigens kun je in dit geval ook kiezen voor een ketting met matching bedels.

Tatoeages

trouwen tatoeage
Om te beginnen dit is echt niet voor iedereen weggelegd maar wanneer je hiervan houdt laat gezamenlijk een tatoeage zetten. Wel een heel speciale manier om voor altijd te zeggen. Dit hoeft echt geen enorme afbeelding te worden. Misschien een mooie ring om je vinger of een korte tekst die een speciale betekenis heeft.

Toch nog niet helemaal overtuigd van een tatoeage? Je kunt ook beginnen met een tijdelijke hennatatoeage.

Plant een boompje

Mooi en romantisch, plant samen een boom die symbolisch staat voor jullie leven samen. In heel veel culturen is het heel gebruikelijk om dit te doen en samen zorgen voor zo’n klein mini-boompje is altijd leuk.

Niet matching!

alternatieve trouwringJij wilt wel een trouwring maar hij liever niet? Je hoeft natuurlijk niet voor hetzelfde te kiezen. Je kunt als bruid een trouwring nemen terwijl je aanstaande gaat voor mooie manchetknopen, een horloge, een stoere armband, enz.. Je kunt ook in een horloge of armband een inscriptie laten zetten.

Andere alternatieve trouwringen

We hebben al een aantal genoemd maar je kunt kiezen voor een ketting met een mooie hanger, oorbellen, armbanden met inscriptie of horloges. Vrijwel van ieder sieraad kun je een his en hers versie laten maken.

Trouwringen kopen
Edelmetaal voor je trouwring

Trouwringen kopen

trouwring kopenJe trouwring kiezen

Hoe kies je de mooiste trouwringen die ook nog een leven lang meegaan? We geven je enkele tips die de zoektocht misschien iets eenvoudiger maken. Wil je een unieke ring of een meer traditionele ring? Goud, zilver, platina, een diamant of toch iets anders? We helpen je op weg!

Beperk je zoektocht

Bedenk om te beginnen wat je wilt. Wat is nu jouw idee van de perfecte trouwring en die van je partner natuurlijk. Droom je van een ring met diamanten, hebben jullie liever eenvoudige gouden trouwringen of willen jullie dat de ringen gelijk zijn? Dit laatste hoeft natuurlijk niet, wanneer jullie smaken teveel verschillen kunnen jullie besluiten om voor twee verschillende modellen te gaan, niets mis mee.

Denk aan de toekomst

Bedenk dat je deze trouwring iedere dag gaat dragen dus de ring moet passen bij je beroep en leefstijl. Wanneer je veel met je handen werkt is een eenvoudige, smalle ring vaak handiger. Edelstenen zijn mooi maar voor sommige beroepen en sporten niet erg geschikt. Wanneer je bijvoorbeeld veel sport dan is een platina ring een goede keuze. Duurder dan een gouden ring maar onverslijtbaar.

kopen trouwringJe budget voor een trouwring

Wat is je budget voor de mooiste trouwring? Je wilt natuurlijk de allermooiste trouwring uitkiezen maar het budget daarvoor heb je ook nodig. Surf op het internet naar trouwringen die je mooi vindt en kijk of je budget toereikend is en wanneer het dit niet is, welke goedkopere alternatieven zijn er? Kijk in de etalages van juweliers om een indicatie te krijgen van de prijzen. Dit is het praktische deel van het kiezen van de perfecte trouwring, wanneer je weet wat je wilt en wat je je kunt veroorloven komt het allerleukste gedeelte!

Begin op tijd

Wanneer je (ongeveer) weet wat je wilt en wat je budget hiervoor is kun je beginnen met het bezoeken van juweliers. Vertel altijd wat je budget is! Je vindt het misschien niet leuk maar stel je nou voor dat je verliefd wordt op een ring die ver boven je budget ligt? Blijf dus realistisch maar blijf wel zoeken naar die ene perfecte trouwring.

Probeer verschillende modellen trouwringen

Je hebt misschien de perfecte trouwringen voor ogen maar probeer ook andere modellen en edelmetalen. Het is de enige manier om erachter te komen of jouw ideaalplaatje ook echt klopt. Kijk of de ring mooi staat aan je hand, bijvoorbeeld wanneer je lange vingers hebt dan staat een brede trouwring vaak mooier.

Edelmetaal voor je trouwring

De meest bekende edelmetalen vind je hier

trouwring kiezenLet op de maat!

Je draagt je trouwring altijd dus zorg ervoor dat hij goed past. Ga geen ring passen wanneer je net gesport hebt, wanneer het buiten bloedheet is (dan zijn je vingers meestal opgezet) of juist ijskoud (je vingers zijn smaller).

Zoek kwaliteit

Let op de tekens in de ring zo weet je zeker dat je krijgt waarvoor je betaalt. Gouden trouwringen en platina trouwringen hebben een keurmerk, een soort indruk aan de binnenkant van de ring. Een gouden ring van 18 karaat heeft bijvoorbeeld een afdruk van een leeuw met het getal 750 aan de binnenkant. Wanneer dit keurmerk er niet in staat is het geen ring van 18 karaat goud.

Edelmetaal voor je trouwring

Een trouwring kiezen

trouwringen kiezenVan welk metaal wordt jouw trouwring. Je bent toe aan het uitkiezen van jullie trouwringen? Kiezen van een trouwring is soms best lastig, er is een ruime keuze aan modellen en metalen. We gaan proberen je een eindje op weg te helpen met dit laatste, van welk materiaal wil je een trouwring? Wordt het goud, de traditionele keuze, misschien platina, of liever platina?

Gouden trouwringen

gouden trouwringen kiezenDe traditionele en nog steeds populairste trouwringen zijn gemaakt van goud. Er is wel verschil in het soort goud waarvan een ring gemaakt wordt. Veel trouwringen worden gemaakt van geel goud, maar wit goud of rood goud en andere combinaties zijn ook mogelijk. De namen zeggen waarschijnlijk al veel.

Een ring is overigens nooit gemaakt van 100% goud. Goud is een vrij zacht edelmetaal daarom worden andere materialen toegevoegd voor een ring. Geel goud is een combinatie van goud, zilver en koper bijvoorbeeld. Rood goud is ook een combinatie van goud, zilver en koper maar in rood goud zit meer koper dan zilver, bij geel goud is dat net andersom.

Hoeveel karaat is mijn gouden trouwring?

Zoals we al schreven, een gouden trouwring wordt niet gemaakt van alleen maar goud. Het gehalte goud in een trouwring wordt aangeduid met karaat. Zuiver goud is 24 karaat. Trouwringen zijn vaak 18 karaat. Dit betekent dat je trouwring 75% goud bevat met daarnaast voor 25% een ander materiaal.

Een titanium trouwring

trouwring titaniumEen trouwring met een zilvergrijze gloed die werkelijk tegen alles bestand is. Het grote voordeel van een titanium trouwring is dat hij allergievrij is, hij is licht en werkelijk keihard, titanium wordt gezien als het hardste metaal ter wereld.

Waarom is titanium dan niet populairder geworden dan goud voor een trouwring? Omdat alle voordelen van dit edelmetaal ook een beetje tegen hem werken. Titanium is lastig te bewerken en de trouwringen gemaakt van titanium zijn daarom vaak eenvoudig, daar moet je van houden. Titanium ringen zijn door de hardheid ook lastig te vergroten of te verkleinen. Maar wanneer je van een beetje stoer en eenvoudig houdt is dit echt een mooi edelmetaal voor je ring.

Een platina trouwring

platina trouwringenPlatina is populair voor allerlei soorten sieraden en ook voor trouwringen. Ringen van platina hebben een zilver-witte gloed en zijn sterk, een ring van platina gaat echt een leven lang mee. Het grote voordeel van een trouwring van platina is dat de ring mooi van kleur blijft, hij is duurzaam en allergievrij.

De ring is vrijwel onderhoudsvrij en hoeft zelden opnieuw gepolijst te worden (en dat is ook goed voor de eventuele diamant in je ring). Wanneer je veel met je handen werkt is dit de ideale ring voor jou! Maar je moet misschien wel even sparen. Platina is duurder dan goud omdat het zeldzamer is.

Draag je een trouwring links of rechts
Keltische trouwringen

Draag je een trouwring links of rechts

Draag je een trouwring links of rechts
image-2665
Draag je een trouwring links of rechts? De Romeinen, die het gebruik van een trouwring naar onze omgeving brachten, droegen de ring aan de linkerhand. De vrouwen dan, mannen droegen tot ver in de 19e eeuw geen ringen. Tegenwoordig dragen vrouwen én mannen de ring aan welke vinger het maar uitkomt.

Draag je een trouwring links of rechts

Trouwring links dragen

De Egyptenaren droegen een trouwring aan de derde vinger van de linkerhand. Men geloofde dat daar een ader liep die rechtstreeks naar het hart liep, dé plek om de liefde te voelen. Dit gebruik werd door de Grieken overgenomen en weer later door de Romeinen. De Romeinen noemden het de vena amoris, Latijn voor de ader van de liefde.

Trouwring rechts of links

Soms bepaalt het geloof de keuze of het land waar je woont de keuze voor links of rechts. Katholieke bruiden dragen de ring links en Zweedse bruiden ook of ze nu wel of niet katholiek zijn. Overigens dragen protestantse echtparen de ring rechts. In Rusland wordt de ring meestal rechts gedragen en Joodse bruidsparen dragen de ring ook aan de rechter ringvinger.

Trouwring dragen, gewoon praktisch zijn

Voor het dragen van de ring zijn geen echte vaste regels en vaak is het handiger om praktisch te zijn. Wanneer je rechtshandig bent is het vaak makkelijker om je ring links te dragen. (Een leuke bijkomstigheid is dan ook dat de ring minder snel beschadigt.) In sommige landen wordt de ring eerst als verlovingsring gedragen en pas bij de ceremonie aan de ringvinger van de andere hand gedaan. Ben je erg traditioneel ingesteld dan is het goed daar ook eerst aan te denken.

Meer over trouwringen op EenSpeciaalMoment

Trouwringen kopen
Symbool van liefde
Keltische trouwringen
Trouwringen alternatieven
Edelmetaal voor je trouwring

De trouwring, symbool van liefde

Het was waarschijnlijk een zenuwachtige boerenzoon die eeuwen geleden, aan de oevers van de Nijl, een ringetje (gemaakt van de mooiste rietstengel die hij kon vinden) aan de linkerringvinger van een meisje schoof. De jongen is al lang uit de geschiedenisboeken verdwenen maar het gebaar dat hij maakte werd symbool voor de liefde en eeuwige trouw. De geschiedenis van de trouwring begint in de oude Egyptische samenleving.

Waarom een trouwRING

de trouwring symbool van liefde
image-2659
Waarom werd een ring het belangrijkste symbool voor het huwelijk? Een ring is rond en hierdoor het symbool voor de eeuwigheid. In vrijwel alle oude culturen stond de ring (of de cirkel) voor de oneindigheid. Met een ring zeg je dat je liefde voor altijd is, voor eeuwig horen we bij elkaar. De symboliek gaat zelfs nog iets verder. De ring is ook een soort poort (zet nu even een ring op zijn kant dan zie je het wel) naar een nieuw begin. De ring heeft ook de vorm van de zon, een belangrijk element in de oude Egyptische samenleving. Het werd dus een ring, symbool van een huwelijk.

Een trouwring is van goud

De eerste ringen werden gemaakt van riet of andere materialen die langs de oever van de Nijl waren te vinden. Langzamerhand werden meer duurzame materialen gebruikt. Zo af en toe werd zelfs een edelsteen gebruikt maar dit was vooral voor de show. ‘Kijk eens hoe rijk ik ben’ en niet ‘Kijk eens hoeveel ik van haar hou’. In de middeleeuwen droeg men gouden ringen, af en toe versierd met een edelsteen. Robijnen werden populair omdat ze rood waren en rood is de kleur van de liefde. De Italiaanse bruiden bleven voor diamanten gaan en geef ze eens ongelijk! Trouwringen zijn nu meestal van goud maar denk ook aan edelstaal, platina, titanium, zirkonium of zilver of een combinatie. Het is belangrijk om je goed te oriënteren, de ring moet tenslotte een hele tijd mee niet? Vooraf is het wel handig om te onderzoeken of je allergisch bent voor een bepaald materiaal.

Meer over trouwringen op EenSpeciaalMoment

Trouwring alternatieven
Trouwringen kopen
Draag je een trouwring links of rechts
Keltische trouwringen