Trouwfotograaf, hoe vind je een goede trouwfotograaf

Een trouwfotograaf is onmisbaar voor het maken van goede en professionele foto’s van je trouwdag. En je zult zien, trouwfotografen zijn niet moeilijk te vinden.  Maar hoe vind je de fotograaf die bij jullie huwelijk past? We geven je enkele tips voor het vinden van een trouwfotograaf die perfect is voor jullie huwelijk.

Een trouwfotograaf vinden

Vind je stijl

Je zoektocht kan beginnen! Iedere trouwfotograaf heeft voorbeelden van trouwreportages op zijn of haar site staan en dat is een geweldige manier om verschillende stijlen fotografie te ontdekken. Wat vinden jullie mooi? Houden jullie van traditionele trouwfoto’s? Misschien meer creatieve trouwfoto’s met verschillende effecten? Maak een soort collage/verzameling van bruidsfoto’s die jullie aanspreken.

Wat is je budget

bruidsfotograaf kiezenJe hebt waarschijnlijk al wat tarieven van fotografen gezien of gehoord en inderdaad, een goede trouwfotograaf is niet goedkoop. Maar vergeet één ding niet, een trouwreportage is een blijvende herinnering aan jullie trouwdag.

Bedenk wat jullie belangrijk vinden, staat een goede reportage hoog op jullie huwelijksverlanglijstje maak daar dan ruimte voor in jullie budget. Voor een gemiddelde bruidsreportage ben je ongeveer tussen de € 1000 – € 1300 kwijt (voor een basispakket) maar er zijn ook fotografen die je al kunt boeken voor € 500. Dit zegt overigens niets over de kwaliteit van de foto’s, wel over de hoeveelheid foto’s, de tijd die een fotograaf op je huwelijk aanwezig is, enz..

Maak een afspraak

Maak vooraf altijd een afspraak met de fotograaf om elkaar persoonlijk te ontmoeten.  Dit is iemand die een groot deel van jullie huwelijk aanwezig zal zijn dus jullie moeten elkaar wel liggen. Je wilt iemand die aardig en vriendelijk is maar tegelijkertijd ook genoeg pit heeft om je hele familie bij elkaar te krijgen voor een groepsfoto.

Overdonderd door alle pakketten

trouwfotograaf kiezenIn het kort, weet wat je krijgt. Dus stel veel vragen. De meeste fotografen boek je niet per uur maar hebben verschillende pakketten. Het is belangrijk dat je weet wat in zo’n pakket zit.

Hoelang is de fotograaf aanwezig? Krijg je de foto’s op DVD of stick? Hoeveel foto’s krijg je? Is een trouwalbum inclusief? Wat is de prijs van nabestellingen? Is de prijs inclusief reiskosten? Worden (alle) foto’s bewerkt?

Boek een trouwfotograaf niet te laat

Heb je eenmaal een geweldige trouwfotograaf gevonden, onmiddellijk boeken. Sommige populaire trouwfotografen zijn snel volgeboekt. Zeker wanneer je trouwt in het ’trouwseizoen’ (de zomermaanden) is het slim om zo snel mogelijk een datum af te spreken.

Maak goede afspraken

Zorg dat jullie een lijst hebben van alle gemaakte afspraken. Een professionele trouwfotograaf zal dat overigens altijd doen. (Nee, in dit geval is een mondelinge afspraak geen afspraak)

De allerbelangrijkste tip

Wij zijn absoluut voorstander van een professionele fotograaf voor je huwelijk! Hoewel de gemiddelde amateurfotograaf ook best aardige foto’s kan maken, dat wil je niet, je wilt geweldige trouwfoto’s. Wanneer je wilt besparen op de foto’s denk dan eerder aan het boeken van een beperkt pakket foto’s of bespaar op de tijd waarin je een fotograaf boekt.

Pre-wedding shoot of Loveshootloveshoot

Dit is de ideale manier om kennis te maken met jullie fotograaf! Laat een loveshoot of pre-weddingshoot maken.

De foto’s in zo’n shoot kun je eventueel ook gebruiken voor een trouwkaart met foto, een save the date kaart of een verlovingskaart.

Meer op EenSpeciaalMoment

Save the Date kaarten versturen
Verloving: tips
Hoe vind je de perfecte trouwjurk?
Weddingplanner voor een huwelijk, ja of nee?
Wedding nanny voor je bruiloft
Vrijgezellenfeest organiseren