Tips lentefeest of communiefeest

lentefeestLentefeest of communiefeest

Een communiefeest en een lentefeest lijken wel een beetje op elkaar. Het grote verschil is dat bij een communiefeest de kerkdienst een belangrijke rol speelt. Een lentefeest voor je kind vier je zonder kerkdienst. Voor een kind is het natuurlijk een heerlijk feestje, je bent geen kleuter meer! Tips voor een geweldig lente- of communiefeest!

Tips lentefeest of communiefeest

Hoe organiseer je een geweldig lentefeest of communiefeest?

Het budget voor een lentefeest

Hoeveel geld wil je uitgeven aan het feest of hoeveel heb je te besteden? Dit is altijd je eerste uitgangspunt want hierop baseer je vrijwel alles, de gastenlijst, de uitnodigingen, de spelletjes, het eten, enz..

De gastenlijst voor een lentefeest of communiefeest

Dit feestje is voor je zoon of je dochter dus bespreek dit met hem of haar. Sommige kinderen zijn dol op een heus familiefeest, anderen willen het liefst de hele klas uitnodigen met alle buurkinderen en kindjes waarmee ze op een club zitten. Daarom is het zo belangrijk om je budget eerst te bepalen :-). Wanneer de gastenlijst een beetje te lang wordt voor je budget kun je proberen hierin een beetje te sturen. Dus begin de lijst met gasten die je zoon of dochter zeker op het feest wil. Is de gastenlijst compleet dan kun je beginnen met de echte organisatie.

 

Feestruimte voor een lentefeest of communiefeest

lentefeest communiefeestWanneer jullie besluiten om het feest thuis te vieren dan is een reservering natuurlijk niet nodig maar besluit je om een ruimte te huren, reserveer op tijd! Vergeet niet dat deze feesten rond dezelfde periode worden gevierd dus voordat je het weet grijp je naast de perfecte feestlocatie. Thuis of  een feestlocatie huren?

Wanneer je een feest thuis viert scheelt dit in de kosten. Maar je moet voldoende ruimte hebben voor alle gasten. Nu kun je er ook een tuinfeest van maken, het is tenslotte lente, maar een mooi weer-garantie is er niet. Alhoewel, een paar strategisch geplaatste partytenten kunnen wel tegen een (klein) regenbuitje. Overigens vóór een gehuurde locatie….de opruiming na het feest wordt gedaan! Dat vinden wij dan weer een geweldig idee!

Thema! voor je lentefeest

Dit is misschien wel het leukste onderdeel, maak een themafeest van je lentefeest of communiefeest! Superhandig want je kunt je versieringen, het eten, de uitnodigingen en de spelletjes helemaal in de sfeer van je thema uitvoeren. Daarnaast….kinderen zijn dol op themafeesten.

Uitnodigingen voor een lentefeest

Verstuur de uitnodigingen op tijd want er zijn veel feesten rond deze periode. We vinden ongeveer anderhalve maand een redelijke termijn. Vergeet niet om de datum en de plaats te vermelden, eventueel het thema en de gasten zullen je dankbaar zijn wanneer je een cadeautip geeft. Leuke uitnodigingen voor een lentefeest vonden we hier. De mooiste uitnodigingen voor een communiefeest voor een meisje zagen we hier en natuurlijk ook voor een jongen hier vind je ze.

spelletjes lentefeestSpelletjes en meer voor een lentefeest

Wanneer je veel kinderen uitgenodigd hebt denk dan aan voldoende spelletjes en andere activiteiten.

Natuurlijk kun je allerlei materialen huren, van een springkussen tot een heuse draaimolen. Nodig een clown, poppenkastspeler of clown uit. Misschien ken je iemand die goed kan schminken?

Maar spelletjes uit de ‘oude doos’ doen het ook altijd goed: koekhappen, zaklopen, zelfs sjoelen, kegelen en veel meer. Is er een groot leeftijdsverschil zorg dan dat de allerkleinsten een veilig plekje hebben om te spelen.

Eten en drinken voor een lentefeest/communiefeest

Een lentefeest of communiefeest is ook een kinderfeest. Alleen wel een kinderfeest waar ook vrij veel volwassenen bij zijn :-). Zorg dus voor een goede combinatie van feestelijk eten voor de kids en daarnaast eten en drinken voor volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan een buffet dat je eenvoudig aan kunt passen voor volwassenen en kinderen.

Niet vergeten!

  • Zorg ervoor dat iemand foto’s maakt, misschien vergeet je het zelf in alle drukte. Je kunt een professionele fotograaf inhuren maar waarschijnlijk ken je wel iemand die deze taak op zich wil nemen. Foto’s zijn overigens ook leuk wanneer je na het feest nog fotobedankjes wilt sturen.
  • Maak een aparte cadeautafel. Kinderen vinden het vaak minder leuk wanneer andere kinderen gelijk met hun cadeaus gaan spelen. Maak een tafel aan de zijkant van een ruimte waarop de cadeaus worden uitgestald.
  • Wanneer je een feest thuis viert vraag dan hulp, het is belangrijk dat jij ook een beetje relaxt bent tijdens het feest.

Misschien vind je dit ook leuk:

Goedkoop kinderfeestje eten & drinken
Goedkoop Kinderfeestje