Tekst voor een trouwkaart

tekst trouwkaart
image-2816
Een leuke trouwkaart vinden is echt niet zo moeilijk maar welke tekst moet precies in de kaart staan? Welke tekst je ook gebruikt, zorg dat de tekst persoonlijk is en dat de gasten na het lezen van de kaart precies weten waar ze aan toe zijn. We geven je enkele tips voor het schrijven van een leuke trouwkaart of huwelijksuitnodiging.

Tekst trouwkaart: Wie, wat, wanneer en waar

Een kort lijstje om mee te beginnen, op je trouwkaart staat:

  • Jullie namen (heel officieel bruid eerst en dan de naam van de bruidegom)
  • Trouwdatum
  • De trouwlocaties, op welke locatie(s) jullie het feest vieren, natuurlijk alle tijden van de verschillende onderdelen en routebeschrijving naar de verschillende locaties (al vinden we dat laatste optioneel)
  • Cadeautip
  • R.S.V.P. (‘répondez s’il vous plaît’), je vraagt je gasten om te laten weten of ze wel of niet komen (met een datum waarvoor je graag antwoord wilt!)
  • Heeft je huwelijk een dresscode of een speciaal thema
  • Jullie eigen adres
  • evt. de naam/telefoonnummer van de ceremoniemeester

Zorg dat de gasten geen enkele vraag meer hebben na het lezen van de kaart!

Trouwkaarten bestellen, begin op tijd

tekst trouwkaart
image-2817
Trouwkaarten verstuur je 6 tot 8 weken voor je huwelijk. Het is daarom slim om in ieder geval 3 maanden van tevoren te beginnen met het uitzoeken van de trouwkaarten. Je kunt naar een drukker in de buurt maar op het internet zijn ook voldoende aanbieders te vinden. Laat in ieder geval een proefdruk maken en kijk gelijk rond naar bedankjes, menukaarten e.d. want het is wel zo leuk om al het drukwerk in dezelfde stijl te houden. Wil je zeker weten dat iedereen op tijd je trouwdag in de agenda heeft kun je ook een half jaar voor de trouwdatum ‘Save the date‘ kaarten versturen. Hier vonden wij leuke trouwkaarten

Verschillende trouwkaarten voor de gasten

Niet alle gasten zullen de hele dag aanwezig zijn. Je kunt verschillende teksten op de kaart laten drukken. Zo krijg je verschillende kaarten voor de daggasten, voor gasten op de trouwreceptie en gasten voor het trouwfeest. Doe je dit liever niet dan kun je ook kiezen voor een apart inlegvel voor de verschillende gasten.

leuke trouwkaarten

Meer trouwkaarten op EenSpeciaalMoment

Trouwkaarten trends 2018