Paaseieren de leukste spelletjes

Met paaseieren kun je meer doen dan opzoeken, beschilderen of opeten. Overigens alle drie prima activiteiten voor de paasdagen maar je kunt met eieren ook speuren, gooien, slaan, racen of schatzoeken. Hieronder enkele suggesties voor zowel volwassenen als kinderen. En hier hebben we meer leuke activiteiten met Pasen.

Paaseieren zoeken

paaseieren zoeken
image-1060
Paaseieren zoeken is in veel gezinnen paasactiviteit nummer één. Je kunt zowel rauwe, gekookte als plastic eieren verstoppen en het mooiste is het wanneer de eieren een kleurtje hebben, alleen gekleurde eieren zijn paaseieren.

Soms is het handig om oudere en jongere kinderen een eigen plek te geven. Je geeft iedere groep een eigen terrein of je laat iedere groep een eigen kleur zoeken of de echte eieren zijn voor grote kinderen en plastic eieren voor de kleintjes. Wanneer je het in huis moet doen (regen) zoeken de groten boven en de kleintjes beneden.

Vallende paaseieren

Je kunt het spelen met zowel rauwe, hardgekookte als plastic eieren maar rauw is wel het leukst. De basis is een vallend ei dat heel moet blijven. Met afvalmateriaal zoals watten, papier, tissues, karton, tape, lijm e.d. moet je proberen een ‘kussentje’ te maken waardoor het ei heel blijft. Maak buiten een cirkel waarin het ei kan landen. Je probeert het ei vanaf een trapje in het midden van de cirkel te laten vallen.

Geef iedereen eerst enkele minuten om een landingskussen te maken en begin dan met de wedstrijd. Je kunt de moeilijkheidsgraad op laten lopen door iedere ronde een tree hoger op de ladder te gaan staan. Gebruik voor iedere nieuwe ronde een ander ei.

Race met paaseieren

race paaseieren
image-1061
Een race met hardgekookte of rauwe eieren op een soeplepel. Zet een route af met linten en de eerste die met zijn gave ei over de finish komt heeft gewonnen. Je kunt de moeilijkheidsgraad een beetje opkrikken door kleine hindernissen te maken. Andere races zijn, rennen met een plastic ei tussen je knieën of een estafette waarbij eieren onder de kin moeten worden doorgegeven.

Gooien met paaseieren

De klassieker naast het eieren zoeken is het gooien met rauwe eieren. Je hebt koppels nodig die steeds een ei op moeten vangen, het koppel dat het ei het langste heel houdt is de winnaar.

Eitje Tik

Het gaat bij dit spel om de eierdop van je tegenstander te breken. Een goed begin van je paasbrunch wanneer je geen rauwe eieren gebruikt. Laat een mand met paaseieren rond gaan, iedere tafelgast mag een ei uitkiezen en daarna een tegenstander. Tik de eieren tegen elkaar, de eigenaar van het ei waarvan de dop heel blijft heeft gewonnen.