Moederdag knutselen cadeau idee

Moederdag cadeau idee. Moederdag, een van de belangrijkste knutseldagen van het jaar. Alle kleintjes knippen, plakken, verven en leren versjes (en dat is best moeilijk). Alle groten proberen originele cadeaus te bedenken die de commercie nadrukkelijk in beeld brengt. Hoewel niet iedereen enthousiast is over het vieren van Moederdag, één dag per jaar speciaal voor alle mamma’s, wij vinden het in ieder geval leuk. Enkele ideeën voor Moederdag voor de kleintjes.

Versjes voor Moederdag

Veel kinderen leren een versje voor Moederdag. Hier zijn er twee:

Omdat ik klein ben en jij groot,
klim ik bij jou op schoot
en fluister zachtjes in je oor:
Jij bent mijn allerliefste mamma hoor.
Mamma blijf liggen, het mag, ja het mag.
Mamma vandaag is het Moederdag.
Blijf lekker liggen, je hoeft niets te doen,
hier is een pakje en een dikke zoen.

Grote kinderen kunnen de versjes op een mooi vel papier schrijven, kleintjes kunnen kleuren op een vel papier met de tekst.

Helpende handjes, Moederdag cadeau idee

Mamma’s zijn heel blij met een beetje hulp. Geef mamma een paar helpende handjes voor het komende jaar!moederdag cadeau idee
Wat heb je nodig: stevig gekleurd karton, lijm, schaar, potlood, pen, grote satéprikkers of andere stevige ‘stengels’ voor de handjesbloempot, zand of steekschuim.
Zo maak je de handjes: 
Trek de hand van je kind enkele keren over op verschillende kleuren karton. Knip de handjes uit of laat ze uitknippen. Maak van groen karton enkele blaadjes. Schrijf op de handjes kleine klusjes: ik ruim mijn kamer op, ik was de auto, ik geef de planten water, ik maak mijn bed op, ik ruim mijn speelgoed op,  dikke knuffel, ik breng ontbijt op bed, enz. Lijm de ‘helpende handjes’ op de uiteinden van de stengels en maak er echt bloemen van door enkele blaadjes aan de onderkant. Deze ‘bloemenhandjes’ kun je in een gewone bloempot zetten met daarin steekschuim of zand. Heb je geen bloempot dan gebruik je een niet al te grote vaas. Vergeet niet om een enorm lint om de pot of vaas te doen!

Moederdag knutsel: waxinelichtje in potje

moederdag knutsel cadeau ideePotjes voor waxinelichtjes zijn er in alle vormen en maten, de leukste maak je natuurlijk zelf!
Wat heb je nodig : Vliegerpapier in verschillende kleuren, lijm, schaar, glitters, gekleurde frutsels, lint, doorzichtig pot(je),waxinelichtje.
Zo maak je het
Knip het vliegerpapier in stukken (niet te klein, dat plakt onhandig). Lijm de stukjes op een schone doorzichtige pot. Misschien heeft mamma wel een lievelingskleur, dan gebruik je vooral papier met die kleur. Daarna komt het leukste, plak glittertjes op het papier om de houder nog mooier te maken. Plak tenslotte aan de bovenkant een mooi lint om de rand af te maken. Dan het waxinelichtje erin, wanneer je een grote pot hebt gebruikt kun je beter een groot waxinelichtje (eventueel met een geurtje) in de pot stoppen.

Nog meer over Moederdag:
Hoe is Moederdag ontstaan
Bloemen voor Moederdag en
de leukste Moederdagkaarten om te sturen

moederdag kaarten