Iers thema huwelijk

Een Iers thema huwelijk? Het ruige Ierland kent romantische huwelijken en Ierse voorouders zijn echt niet nodig om ervan te genieten. Bij een Iers feest draait het allemaal om het geluk van het toekomstig paar. Hoefijzers, veel groen, een kilt en natuurlijk de mooie Claddagh-ring.

Iers thema huwelijk

iers thema huwelijk
image-2856
Een Ierse bruid, wilde bloemen: Wilde bloemen zijn favoriet, zowel in het haar als in het boeket. Veel bruiden hebben een lange vlecht in een krans rond het hoofd, daarin worden bloemen gestoken. De vlecht staat symbool voor de kracht van vrouwen en zou ook geluk brengen.
Een hoefijzer voor geluk: In het boeket wordt een hoefijzer verwerkt, voor geluk! Vind je het een beetje overdreven dan kun je ook kiezen voor een klein hoefijzer aan een kettinkje om je nek of verwerk een hoefijzertje (onzichtbaar) in je jurk. Let er wel op dat het hoefijzers omhoog wijst anders valt al je geluk eruit.
De Ierse bruidegom: De dappere bruidegom draagt een kilt maar we kunnen ons verstellen dat de meeste heren bedanken voor de eer. Om toch het Ierse thema terug te laten komen kunnen jullie kiezen voor corsages waarin (nep)klavertjes zijn verwerkt of wilde bloemen. Maar een groene gilet onder de smoking of het trouwkostuum geeft ook het ‘Ierse’ gevoel.
Decoratie: Het thema vereist vooral de kleur groen. Kies voor decoraties in die kleur en maak het zeker niet te bont. Wil je kleur aanbrengen denk dan vooral aan wilde bloemen en kruiden, met hedera zorg je voor genoeg groen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor veel groene ballonnen, beetje minder sfeervol misschien maar de ruimte is wel lekker snel versierd.

honingwijn
image-2857
Bruidstaart en honingwijn: De traditionele Ierse bruidstaart heeft drie lagen en is meestal bedekt met glazuur. Om het thema terug te laten komen kun je de taart laten versieren met klavertjes. Deze vonden we ook erg leuk: de moeder van de bruidegom breekt een stukje bruidstaart boven het hoofd van de bruid om aan te geven dat ze een goede relatie wil met haar schoondochter. Honingwijn of ‘Bunratty mead’ wordt gedronken na een buffet maar het kan ook tijdens de receptie. Zoals de naam al zegt, wijn van honing. Het is een licht zoete wijn die als tafelwijn geschikt is maar ook gekoeld als aperitief.

 

 

In de kerk of de open lucht: Wil je niet in de kerk trouwen dan kun je een huwelijk in de open lucht overwegen. Het liefst natuurlijk met uitzicht over landerijen, bossen en meren! Gasten krijgen kleine belletjes, om mee te rinkelen na de ceremonie. Tijdens de ceremonie wordt een oude schoen over de bruid gegooid, het brengt geluk (maar alleen wanneer je iemand zoekt die goed kan gooien). De harp is een van de oudste en geliefdste muziekinstrumenten van Ierland. Iedereen zal betoverend worden door een bruid die op de klanken van harpmuziek naar het altaar loopt.

leuke trouwkaartenKijk ook eens bij een

Frans themahuwelijk of een
Engels themahuwelijk
Mooie trouwkaarten