Categoriearchief: Huwelijksjubileum

Uitnodigingen huwelijksjubileum

Uitnodigingen huwelijksjubileum. Jullie vieren je huwelijksjubileum? Daar horen uitnodigingen bij! We hebben de allerleukste en natuurlijk de meest romantische voor je bij elkaar gezocht. Deze uitnodigingen vinden we geweldig.

Uitnodigingen huwelijksjubileum

Uitnodigingen 5-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor je 5-jarig huwelijksjubileum. Het wordt ook wel het ‘houten’ huwelijksjubileum genoemd. 5 jaar bij elkaar! Dat vraagt natuurlijk om een feestje. We kozen voor uitnodigingen met foto maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook mooi: vrolijke bloemen, confetti of (trendy) uitnodigingen met kraftlook achtergrond.
uitnodigingen huwelijksjubileumhuwelijksjubileum 5 jaar uitnodigingen5-jarig huwelijksjubileum uitnodigingen
Uitnodigingen voor een 5-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen 10-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor jullie 10-jarig huwelijksjubileum. Het wordt ook wel het ‘tinnen’ huwelijksjubileum genoemd. Uitnodigingen met een houten achtergrond zijn populair. Combineer die achtergrond met goud en je krijgt een vrolijke uitnodiging. Zoals je kunt zien, ook zonder foto kun je een mooie uitnodiging maken.
10-jarig huwelijksjubileum kaartenhuwelijksjubileum uitnodigingen
Uitnodigingen voor een 10-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen 12,5-jarig huwelijksjubileum

Jullie zijn 12 1/2 jaar getrouwd! Het is een koperen huwelijksjubileum. Het is leuk om op de uitnodigingskaart foto’s te zetten van jullie gezin. Gasten vinden dit soort uitnodigingen ook leuk om te ontvangen.
uitnodiging 12,5 jaar getrouwduitnodiging huwelijksjubileum12,5 jaar getrouwd uitnodigingen
Uitnodigingen voor een 12,5-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor een 25-jarig huwelijksjubileum

Het eerste ‘grote’ huwelijksjubileum, 25 jaar bij elkaar! Het heet niet voor niets een zilveren huwelijksjubileum. Oude trouwfoto’s staan mooi op een uitnodiging. Maar een recente, leuke, grote foto is ook mooi.
uitnodiging 25 jaar getrouwduitnodiging huwelijksjubileum 25 jaaruitnodiging 25-jarig huwelijksjubileum
Uitnodigingen voor een 25-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor een 40-jarig huwelijksjubileum

Jullie vieren een 40-jarig huwelijksjubileum! 40 jaar samen, een echte prestatie. Uitnodigingen met een houten achtergrond zijn altijd populair. Maar kies ook eens uitnodigingen met een mooie letters of vrolijke confetti.
uitnodiging 40 jaar getrouwdhuwelijksjubileum 40 jaar uitnodigingenhuwelijksjubileum uitnodiging
Uitnodigingen voor een 40-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor een 50-jarig huwelijksjubileum

50 jaar bij elkaar! Een halve eeuw samen, dat is natuurlijk een groot feest. Het is een gouden huwelijksjubileum. Uitnodigingen met gouden accenten passen hier mooi bij. Maar foto’s vinden we ook altijd mooi op een uitnodiging.
huwelijksjubileum 50 jaar uitnodiging50 jaar getrouwd uitnodiginguitnodiging huwelijksjubileum 50 jaar
Uitnodigingen voor een 50-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor een 60-jarig huwelijksjubileum

Uitnodigingen voor jullie diamanten huwelijksjubileum. Al 60 jaar samen, die prestatie is een feestje waard. Recente foto’s of foto’s van 60 jaar geleden, ze staan mooi op de uitnodiging.
60 jaar huwelijksjubileum uitnodiginghuwelijksjubileum 60 jaar uitnodiging60 jaar getrouwd uitnodigingen
Uitnodigingen voor een 60-jarig huwelijksjubileum

Meer op EenSpeciaalMoment

Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum
Huwelijksjubileum, tips voor een geweldig feest
Welke naam heeft je huwelijksjubileum?
Leuke cadeaus voor een huwelijksjubileum
Origineel jubileumcadeau voor haar
Origineel jubileumcadeau voor hem

Huwelijksjubileum tips voor een geweldig feest

Een huwelijksjubileum is speciaal of je nu een 10-jarig huwelijksjubileum viert, een 12,5-jarig jubileum, een 25-jarig of een 50-jarig jubileum. Of je nu een klein feest geeft met familie en naaste vrienden of een groot feest organiseert, dit is het perfecte moment om te laten zien hoe belangrijk jullie huwelijk voor jullie is en hoe jullie samen gegroeid zijn in de afgelopen jaren. Een huwelijksjubileum vieren kan, wanneer je echt een groot feest wilt geven, best een beetje overweldigend zijn maar we helpen je een handje. Onze tips voor een huwelijksjubileum!

Huwelijksjubileum tips voor een geweldig feest

Bepaal je budget

Of je nu zelf je huwelijksjubileum organiseert, of je organiseert een feest voor bijvoorbeeld je ouders, het is belangrijk om als eerste een redelijk budget vast te stellen.

Wat bedoelen we met redelijk? Een feest thuis is goedkoper dan wanneer je een feestzaal moet huren. Is de gastenlijst beperkt of juist enorm?

Dit betekent niet dat je het hele feest al uitgedacht moet hebben maar je moet wel weten of je beschikbare budget ongeveer toereikend zal zijn voor wat je wilt.

huwelijksjubileum cadeau

Kies een datum 

Kies een datum die dicht bij het jubileum zit. Organiseer je het jubileum voor bijvoorbeeld je ouders, check dan wel eerst of ze zelf geen andere plannen hebben. Wanneer het jubileum valt op een geschikte dag (bijvoorbeeld in het weekend) dan kun je het op de dag zelf vieren. Een doordeweekse dag is vaak minder geschikt, zeker wanneer je een groot feest wilt geven.

Thema?

huwelijksbelofte hernieuwen

trouwbelofte hernieuwen

Themafeesten zijn leuk om te organiseren maar het hoeft natuurlijk niet. Vaak worden jubileumfeesten georganiseerd rond de naam van het huwelijksjubileum.

Een 50-jarig huwelijksjubileum is bijvoorbeeld een gouden jubileum, een 25-jarig huwelijksjubileum is zilver. Alle namen van huwelijksjubilea vind je hier: Welke naam heeft je huwelijksjubileum.

Maar je kunt ook kiezen voor een tuinfeest, een heus Hawaii feest of een vrolijk Mexicaans feest. Andere leuke thema’s zijn het favoriete vakantieland van het jubilerende paar, een hobby of de jaren waarin ze trouwden of opgroeiden. Denk aan een echt sixties feest.

Of misschien is dit wel het moment om de trouwbelofte te hernieuwen.

Zoek een geschikte locatie

Waar ga je het feest vieren? Thuis, in een restaurant, feestzaal, kantine van een sportvereniging, enz.. Wanneer je het feest voor je ouders organiseert dan kun je dit natuurlijk ook met hun overleggen. (Behalve wanneer je er een echt surpiseparty van wilt maken.)

Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum

Wanneer je uitnodigingen verstuurd hoef je eigenlijk maar met 3 dingen rekening te houden: het jubilerend echtpaar, welk huwelijksjubileum wordt gevierd en eventueel het thema van het feest. Valt best wel mee toch :-).

Wanneer je zelf je huwelijksjubileum organiseert dan weet je natuurlijk wat je mooi vindt maar organiseer je het feest voor je ouders, houdt dan wel rekening met hun smaak. Wat moet op de uitnodiging staan:

 • namen van het jubilerende paar
 • welk huwelijksjubileum wordt gevierd
 • datum en tijd van het feest
 • plaats van het feest (evt. met routebeschrijving, dit kan met een los inlegvel)
 • RSVP: met andere woorden, vraag gasten om jullie te laten weten of ze wel/niet komen. Handig is ook om daar een datum bij te zetten: Graag reageren voor….
 • Wanneer je het feest voor iemand anders organiseert moet je er ook je eigen e-mailadres of telefoonnummer bijzetten.
 • cadeautip

 

Decoraties voor een huwelijksjubileum

Decoraties kun je heel eenvoudig aanpassen aan het thema van het feest. Is het een 50-jarig jubileum dan ga je voor gouden versieringen, voor een zilveren huwelijksjubileum kun je kiezen voor zilveren decoraties, enz..

Het is altijd leuk om trouwfoto’s te gebruiken als versiering, je kunt ze op posterformaat laten afdrukken voor een geweldige muurdecoratie. Een collage gemaakt van foto’s van de afgelopen jaren is naast een geweldige decoratie ook een leuk cadeau.

Heb je een thema gekozen dan kies je decoraties en feestversieringen die bij het thema passen.

Laat (of maak) een replica van de echte bruidstaart. Weer samen de bruidstaart aansnijden!

Meer tips voor een huwelijksjubileum

1001 feestartikelen voor:
12,5 jaar getrouwd
25 jaar getrouwd
40 jaar getrouwd
50 jaar getrouwd
Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum
Feestversiering voor een themafeest

Meer huwelijksjubilea op EenSpeciaalMoment

Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum
Hier vind je al onze huwelijksjubileum tips!
Leuke huwelijksjubileum cadeaus
Origineel huwelijksjubileum cadeau voor haar
Origineel huwelijksjubileum cadeau voor hem

Welke naam heeft je huwelijksjubileum

Welke naam heeft je huwelijksjubileum? Hoe heet het eigenlijk wanneer je 10 jaar getrouwd bent, 13 jaar, 12,5 of 50 jaar? We hebben de belangrijkste huwelijksjubilea voor je op een rijtje gezet en geven er ook nog de leukste cadeautips bij! Maak hieronder een keuze voor meer informatie over het huwelijksjubileum en de cadeautips voor een huwelijksjubileum.

Welke naam heeft je huwelijksjubileum

1 jaar getrouwd = katoen
2 jaar getrouwd = papier
3 jaar getrouwd = leer
4 jaar getrouwd = zijden/bloemen
5 jaar getrouwd = hout
6 jaar getrouwd = ijzer
7 jaar getrouwd = wol/koper
8 jaar getrouwd = brons
9 jaar getrouwd = aardewerk
10 jaar getrouwd = tin
11 jaar getrouwd = staal
12 jaar getrouwd = zijde/linnen
12,5 jaar getrouwd = koper
13 jaar getrouwd = kant
14 jaar getrouwd = ivoor
15 jaar getrouwd = kristal
20 jaar getrouwd = porselein
25 jaar getrouwd = zilver
40 jaar getrouwd = robijn/smaragd
50 jaar getrouwd = goud

Cadeautips voor een huwelijksjubileum

Welke naam heeft je huwelijksjubileum
image-1843

Ook handig

Huwelijksjubileum, tips voor een geweldig feest

Origineel jubileum cadeau voor haar

Origineel jubileum cadeau speciaal voor haar. Het maakt niet uit hoe lang je getrouwd bent, maak van ieder huwelijksjubileum een speciale dag met een speciaal cadeau. We zetten de geweldigste cadeaus voor je op een rijtje, speciaal, bijzonder, leuk en vooral (we staan er om bekend) persoonlijk. Cadeautips die speciaal gericht zijn op vrouwen, cadeautips die een jubileum romantisch en bijzonder maken. Ze moet zich geliefd en gewaardeerd voelen, denk er goed over na, de leukste cadeaus zijn die waar je echt moeite voor hebt gedaan.

cadeautip voor haar huwelijksjubileum

Huwelijksjubileum, cadeautips voor haar

 • Creatief en Romantischjubileum cadeau voor haarHet gaat om het gebaar. Maak het ABC van jullie liefde in de vorm van een liefdesbrief. Bijvoorbeeld: A is Amsterdam waar ik je voor het eerst zag, B is de prachtige Bruid die met mij voor het altaar stond, C is voor het café waar we onze eerste afspraak hadden, enz.. (o ja breek je hoofd niet over de x, dat is natuurlijk een kus). Wil je het nog mooier maken dan geef je haar een album met op iedere pagina een letter met de betekenis en een leuke foto.
 • Kook haar favoriete maaltijd en met ‘kook’ bedoelen we dus ook echt, kook het zelf :-). Of, dit hoef je niet zelf te koken, herbeleef jullie huwelijksdiner. Wanneer je dit zelf kunt is dat natuurlijk fantastisch maar je kunt ook een professionele kok aan huis vragen.
 • Maak een ‘schatkist’ van jullie liefde. Vul de ‘schatkist’ met dierbare herinneringen. Bijvoorbeeld: de parfum die ze op had tijdens jullie eerste date, een ticket van een bioscoopbezoek, boeking van jullie eerste vakantie samen, mooie foto’s, sleutel van jullie eerst huis samen, ….enz..Het is het gebaar dat telt schrijven we altijd en dat is zo!
 • Sieraden, natuurlijk: ‘Diamonds are a girl’s best friend’ wij gaan daar niet tegenin. Koop een sieraad met betekenis. Het is natuurlijk geweldig wanneer je de financiële ruimte hebt voor een gouden ring met diamant maar er is veel meer. Een armband met bedels die een speciale betekenis hebben in jullie relatie, een zilveren ring met jullie initialen, een ketting met een hanger met een symbolische waarde voor haar, een hanger of ring met haar geboortesteen.
 • Maak nieuwe herinneringen: 
  origineel jubileum cadeau voor haar
  image-1825
  Roept ze al jaren dat ze eens wil skydiven, een ballonvaart maken, leren paardrijden, naar Milaan, een workshop chocolade maken volgen maar kwam het er gewoon niet van. Doe het samen, geen enkeltje skydiven, gezamenlijke herinneringen opbouwen op deze speciale dag! Kies wat zij leuk vindt, niet wat volgens jou leuk is om samen te doen, deze dag is voor haar en jij gaat met haar mee. Tip (en klik): Cadeau voor Haar – TOP 10

En nog meer cadeaus speciaal voor haar

 • Oude herinneringen ophalen: Het café waar jullie elkaar hebben ontmoet, het hotel van jullie huwelijksnacht, het park waar je haar ten huwelijk vroeg, het restaurant waar je haar vertelde dat je van haar hield, de plaats van jullie eerste afspraakje. Een ‘trip down memory lane’, bezoek een plek die speciaal is voor jullie relatie
 • Al je favorieten bij elkaar: Het allerleukste wat we konden bedenken, vul het huis met alles wat ze lekker vindt. De koelkast afgeladen met haar favoriete hapjes en drankjes, vul het bad met haar favoriete badschuim, zet geurkaarsen door het huis met de geur die ze geweldig vindt, haar lievelingsbloemen in iedere hoek van de kamer, zet de radio op de zender die ze het liefst heeft (of maak een mooie playlist) en kijk samen naar haar favoriete romantische film.

cadeaus voor haar

Hier vind je nog meer leuke huwelijksjubileum tips

en we zijn hem ook niet vergeten :

Origineel jubileum cadeau voor hem

Origineel jubileum cadeau voor hem
image-1812
Een huwelijksjubileum is een perfecte gelegenheid om je man eens extra te verwennen met een origineel cadeau. We geven je leuke en natuurlijk romantische cadeautips om je man te verrassen. Het gaat vooral om cadeaus met een beetje meer, een ring met inscriptie, een mooie liefdesbrief, romantisch diner bij kaarslicht of een unieke ervaring, speciaal voor hem.

Jubileum cadeau voor hem

Jubileum cadeau, zelfgemaakt en origineel

 • Album met herinneringen: maak een album of een grote collage met je favoriete foto’s. Eventueel kun je het album aanvullen met brochures/ansichtkaarten van jullie vakanties, toegangskaarten van een geweldig concert dat jullie samen hebben meegemaakt, bioscooptickets, enz..
 • Persoonlijke cadeaus, hoe maak je een cadeau persoonlijk? Gebruik een leuke foto van jullie samen, zet er een eigen tekstje op. Een mok met een foto, zijn favoriete bier met foto en tekst, een hoes voor zijn telefoon of iPad, sleutelhanger met foto en natuurlijk veel meer.
 • Gadgets!: Alles wat hij niet echt nodig heeft maar onvervangbaar wanneer hij het heeft. Je kunt denken aan de nieuwste digitale camera, Dvd-speler of iPod en veel meer. Hou je het liever kleiner? Denk aan mokken met allerlei teksten, lichtgevende muismatten, wekkers, badjassen met opdruk, handwarmers, enz, enz, enz.
 • Origineel jubileum cadeau voor hem
  image-1813
  Schrijf een echte liefdesbrief
  , voor de echte romanticus en helemaal niet zo lastig, schrijf gewoon op waarom je van hem houdt, het hoeft geen wereldliteratuur te worden. ‘Ik hou van je omdat….’, je kunt als richting het aantal jaren nemen dat je getrouwd bent maar voor een eerste jubileum misschien wat magertjes. Het getal 101 staat voor de eeuwige liefde…..dames dit kunnen we, 101 keer waarom je nou juist van hem houdt!

cadeau voor man huwelijksjubileum

 Nog meer cadeaus voor Hem

 • Geef hem een geweldige Ervaring cadeau
  Origineel jubileum cadeau voor hem
  image-1814
  Het gaat om een Ervaring, eentje die je misschien niet zo snel gewoon zult reserveren. Heeft hij altijd al eens op een racecircuit willen scheuren, een ballonvaart willen maken, blo-karten (een soort strandzeilen maar dan leuker), een vliegtuig besturen, flyboarden (vliegen over water), z’n eigen sigaar maken, tijgers trainen, leren masseren, bierbrouwen? Er zijn verschillende aanbieders, wij vonden ook een leuke! Kijk eens op: Cadeautip voor Hem
 • Romantisch jubileum cadeauKook een romantisch diner met kaarslicht natuurlijk! Wanneer je geen tijd hebt om iets in elkaar te zetten dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een romantisch diner in een restaurant. Je huwelijksreis in het klein of een plek die een speciale betekenis heeft voor jullie relatie. Het hotel waar je was tijdens je huwelijksnacht, het restaurant waar hij je ten huwelijk vroeg, het park waar hij zei dat hij van je hield (leuke picknick erbij).

Meer huwelijksjubileum op EenSpeciaalMoment

Hier vind je al onze leuke huwelijksjubileum tips
Origineel jubileum cadeau voor haar
Huwelijksjubileum, tips voor een geweldig feest