Huwelijksjubileum tips voor een geweldig feest

Een huwelijksjubileum is speciaal of je nu een 10-jarig huwelijksjubileum viert, een 12,5-jarig jubileum, een 25-jarig of een 50-jarig jubileum. Of je nu een klein feest geeft met familie en naaste vrienden of een groot feest organiseert, dit is het perfecte moment om te laten zien hoe belangrijk jullie huwelijk voor jullie is en hoe jullie samen gegroeid zijn in de afgelopen jaren. Een huwelijksjubileum vieren kan, wanneer je echt een groot feest wilt geven, best een beetje overweldigend zijn maar we helpen je een handje. Onze tips voor een huwelijksjubileum!

Huwelijksjubileum tips voor een geweldig feest

Bepaal je budget

Of je nu zelf je huwelijksjubileum organiseert, of je organiseert een feest voor bijvoorbeeld je ouders, het is belangrijk om als eerste een redelijk budget vast te stellen.

Wat bedoelen we met redelijk? Een feest thuis is goedkoper dan wanneer je een feestzaal moet huren. Is de gastenlijst beperkt of juist enorm?

Dit betekent niet dat je het hele feest al uitgedacht moet hebben maar je moet wel weten of je beschikbare budget ongeveer toereikend zal zijn voor wat je wilt.

huwelijksjubileum cadeau

Kies een datum 

Kies een datum die dicht bij het jubileum zit. Organiseer je het jubileum voor bijvoorbeeld je ouders, check dan wel eerst of ze zelf geen andere plannen hebben. Wanneer het jubileum valt op een geschikte dag (bijvoorbeeld in het weekend) dan kun je het op de dag zelf vieren. Een doordeweekse dag is vaak minder geschikt, zeker wanneer je een groot feest wilt geven.

Thema?

huwelijksbelofte hernieuwen

trouwbelofte hernieuwen

Themafeesten zijn leuk om te organiseren maar het hoeft natuurlijk niet. Vaak worden jubileumfeesten georganiseerd rond de naam van het huwelijksjubileum.

Een 50-jarig huwelijksjubileum is bijvoorbeeld een gouden jubileum, een 25-jarig huwelijksjubileum is zilver. Alle namen van huwelijksjubilea vind je hier: Welke naam heeft je huwelijksjubileum.

Maar je kunt ook kiezen voor een tuinfeest, een heus Hawaii feest of een vrolijk Mexicaans feest. Andere leuke thema’s zijn het favoriete vakantieland van het jubilerende paar, een hobby of de jaren waarin ze trouwden of opgroeiden. Denk aan een echt sixties feest.

Of misschien is dit wel het moment om de trouwbelofte te hernieuwen.

Zoek een geschikte locatie

Waar ga je het feest vieren? Thuis, in een restaurant, feestzaal, kantine van een sportvereniging, enz.. Wanneer je het feest voor je ouders organiseert dan kun je dit natuurlijk ook met hun overleggen. (Behalve wanneer je er een echt surpiseparty van wilt maken.)

Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum

Wanneer je uitnodigingen verstuurd hoef je eigenlijk maar met 3 dingen rekening te houden: het jubilerend echtpaar, welk huwelijksjubileum wordt gevierd en eventueel het thema van het feest. Valt best wel mee toch :-).

Wanneer je zelf je huwelijksjubileum organiseert dan weet je natuurlijk wat je mooi vindt maar organiseer je het feest voor je ouders, houdt dan wel rekening met hun smaak. Wat moet op de uitnodiging staan:

  • namen van het jubilerende paar
  • welk huwelijksjubileum wordt gevierd
  • datum en tijd van het feest
  • plaats van het feest (evt. met routebeschrijving, dit kan met een los inlegvel)
  • RSVP: met andere woorden, vraag gasten om jullie te laten weten of ze wel/niet komen. Handig is ook om daar een datum bij te zetten: Graag reageren voor….
  • Wanneer je het feest voor iemand anders organiseert moet je er ook je eigen e-mailadres of telefoonnummer bijzetten.
  • cadeautip

 

Decoraties voor een huwelijksjubileum

Decoraties kun je heel eenvoudig aanpassen aan het thema van het feest. Is het een 50-jarig jubileum dan ga je voor gouden versieringen, voor een zilveren huwelijksjubileum kun je kiezen voor zilveren decoraties, enz..

Het is altijd leuk om trouwfoto’s te gebruiken als versiering, je kunt ze op posterformaat laten afdrukken voor een geweldige muurdecoratie. Een collage gemaakt van foto’s van de afgelopen jaren is naast een geweldige decoratie ook een leuk cadeau.

Heb je een thema gekozen dan kies je decoraties en feestversieringen die bij het thema passen.

Laat (of maak) een replica van de echte bruidstaart. Weer samen de bruidstaart aansnijden!

Meer tips voor een huwelijksjubileum

1001 feestartikelen voor:
12,5 jaar getrouwd
25 jaar getrouwd
40 jaar getrouwd
50 jaar getrouwd
Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum
Feestversiering voor een themafeest

Meer huwelijksjubilea op EenSpeciaalMoment

Uitnodigingen voor een huwelijksjubileum
Hier vind je al onze huwelijksjubileum tips!
Leuke huwelijksjubileum cadeaus
Origineel huwelijksjubileum cadeau voor haar
Origineel huwelijksjubileum cadeau voor hem