Hoe vier je een verjaardag in Engeland

verjaardag engeland
image-1254
Hoe vier je een verjaardag in Engeland? Het land met de leukste verjaardagstaarten in de vorm van Fortune Telling Cakes, laat het ons weten wanneer ze in Nederland zijn te krijgen!

Daarnaast krijg je zeker de ‘bumps’ op je verjaardag en op je 21ste natuurlijk de huissleutel want je bent volwassen geworden.

De leukste verjaardagstaart, Fortune Telling Cake

verjaardag engeland
image-1255
In Engeland draait het om de taart, ook wel om de cadeautjes maar de zeer symbolische Fortune Telling Cakes zijn zeker voor de gasten belangrijk. Allerlei kleine symbolen worden in de verjaardagstaart meegebakken. Dit kunnen kleine muntjes zijn, een (nep :-)) schorpioen, een vingerhoed, een ring, enz.. Wanneer een gast een muntje in zijn stuk taart vindt dan voorspelt dit een leven vol rijkdom. Een ring betekent dat de gelukkige vinder ooit trouwt. Vinders van vingerhoedjes zijn minder gelukkig want die trouwen niet en schorpioenen, spinnen en ander ongedierte voorspellen een zeer ongelukkige toekomst.

Een verjaardagstaart wordt met grote zorg gebakken, stort deze in tijdens het bakken dan brengt dit groot ongeluk over de jarige. Bij de bakker bestellen is misschien veiliger!

De ‘bumps’ op je verjaardag

Britten krijgen de’ bumps’ op hun verjaardag. Vrienden pakken de jarige bij handen en voeten en gooien hem of haar enkele malen in de lucht. Het feestvarken gaat evenveel keren de lucht in als zijn leeftijd, daarna nog ‘one for luck, two for luck and three for the old man’s coconut!’

Eindelijk de huissleutel!

De meeste Britse jongvolwassenen krijgen op hun 21e verjaardag de sleutel van het huis. Het is een teken van vertrouwen en een symbool voor volwassenheid. Vanaf nu mogen ze komen en gaan wanneer ze dat zelf willen.

Meer verjaardagen in andere landen vind je hier