Hoe organiseer je een housewarming

housewarmingEen housewarming organiseren, hoe doe je dat? Tips en ideeën voor een geweldige housewarming. De verhuisdozen zijn uitgepakt, de laatste kozijnen geverfd en dan is het tijd om je nieuwe huis te showen aan vrienden, familie en nieuwe buren. Net als bij ieder feest, je planning is belangrijk, zo heb je op de dag zelf alles in de hand en begin je relaxt aan je feest!

Housewarming organiseren

housewarming uitnodiging
Uitnodigingen
: Wie nodig je uit? In de eerste plaats natuurlijk iedereen die geholpen heeft bij de verhuizing! Verder je familie, vrienden, collega’s en niet te vergeten, je nieuwe buren. Goedkope uitnodigingen verstuur je gewoon per mail en wanneer je nog geen e-mailadressen hebt van nieuwe buren kun je daar een geschreven uitnodiging in de bus doen. Vind je het leuker om een kaart te sturen, HIER vonden we leuke housewarming kaarten.

housewarmingMaak je huis schoon: Je wilt laten zien hoe geweldig je nieuwe huis is geworden en dat betekent echt dat je aan de schoonmaak moet. Bedenk dat sommige gasten in iedere ruimte kijken dus zorg dat ook je badkamer schoon is en er geen vuile handdoeken op de vloer liggen. Door al het klussen en verhuisdozen uitpakken zijn je ramen waarschijnlijk ook wel aan een lapbeurt toe.

housewarmingRondleidingen: Je gasten komen in de eerste plaats om je nieuwe huis te bewonderen dus neem ruim de tijd voor rondleidingen. Heb je niet zoveel gasten dan lukt het best om iedereen individueel rond te leiden maar je kunt ook kleine groepjes vormen. Wees voorzichtig met zinnen als ‘kijk zelf maar even rond’, het klinkt misschien uitnodigend maar dat betekent dat sommige gasten werkelijk alle deuren opentrekken, sommige deuren wil je misschien liever dichthouden.

fingerfoodEten & Drinken voor een housewarming: De grootste (en belangrijkste tip), houd het simpel. Dit is bij uitstek de gelegenheid voor fingerfood en simpele drankjes. Zorg er in ieder geval voor dat je niet de hele tijd in de keuken staat. Champagne om te toasten op je nieuwe huis (of een andere bubbelwijn) is overigens wel een leuk idee en daarnaast natuurlijk voldoende non-alcoholisch. Het draait allemaal om je nieuwe huis en het eten en drinken komt op de tweede plaats.

housewarmingWelkom!: Zorg altijd dat er iemand bij de deur staat om je gasten te verwelkomen en eventueel de jassen aan te pakken. Het lijkt misschien eenvoudiger om de deur gewoon open te zetten maar bedenk dat sommige gasten verder niemand kennen. Voor nieuwe buren is het misschien de eerste keer dat ze in je huis komen.

housewarmingHerinrichten: Ben je net met het inrichten klaar en dan weer herinrichten? Wat we bedoelen, probeer voldoende ruimte te maken voor alle gasten, dat kan betekenen dat je misschien wat moet schuiven met tafels en stoelen. Maak in ieder geval looppaden en staruimte voor iedereen. Wanneer je ook de deur naar de tuin open hebt staan leg je een flinke mat buiten. Je wilt echt niet dat je nieuwe tapijt al gelijk grasvlekken heeft. (of dat een gast met een glas rode wijn struikelt over een poef die interieurtechnisch perfect staat maar voor een housewarming een sta-in-de-weg is)

Meer Housewarming:

Housewarming cadeaus die je wel wilt