Een hippie feest organiseren, back to the ’60!

Een hippie feest organiseren dat is terug naar de ’60! De kleurrijke tijd van de Flower Power, ‘peace’ symbolen, Beatles, Woodstock, batik, spijkerbroeken en vooral heel veel haar. Een super thema voor een retrofeest.

Een hippie feest organiseren

Uitnodigingen voor een hippie feest

Uitnodigingen moeten gelijk het thema duidelijk maken dus ga los op de vrolijke kleuren van de hippietijd: geel, rood, limoengroen, felblauw, oranje.

Veel bloemen (flower power), peace-tekens en smileys. Net als bij ieder themafeest; zet op de uitnodiging of je wilt dat gasten zich verkleden.

Decoraties en feestversiering voor een hippie feest

Back to the ’60 met veel kleur, niet alleen aan de muren maar denk ook aan kleurrijke kleden op de vloer. Versier de ruimte verder met veel ‘peace’ symbolen, bloemen en lachende smileys. Lava-lampen waren populair in de hippietijd en de geur van wierook hoorde er gewoon bij.

Het was de tijd van The Beatles, Janis Joplin, Rolling Stones, The Doors, Jimi Hendrix en Motown, zoek eens naar oude posters van deze sterren.

Batikstoffen horen ook bij de sfeer van de sixties en zijn ook een perfecte aankleding voor muren.

Populaire filmsterren waren Audrey Hepburn, Marlon Brandon, Faye Dunaway en Warren Beatty. Hang posters van deze supersterren uit de jaren ’60 aan de muur.

Wil je ook een plek om te zitten maken? Op de vloer zitten kan natuurlijk altijd maar niet aan te slepen in de jaren ’60 waren zitzakken.

Hapjes voor een hippie feest

Het was nog eenvoudig in de jaren ’60. Blokjes  kaas (aan een prikkertje!) met een zilveruitje of augurkje waren populair evenals plakjes (lever)worst. Maar ook de fonduepan stond op ieder feestje. Nu hoef je dat niet perse met vlees te doen. De meeste hippies waren vegetariër. Denk bijvoorbeeld aan een kaasfondue. Eventueel zou je ook een chocoladefondue kunnen maken maar we weten niet of die er in de jaren ’60 al waren.

Hoewel veel snacks die we nu kennen er nog niet waren, de bitterbal was er wel! Een grote schaal met bitterballen met mosterd stond op vrijwel ieder feest. Overigens opende de eerste McDonald’s in Amerika zijn deuren dus mini-hamburgertjes passen ook bij een jaren ’60 feest.

Toastjes met ‘iets’ erop, dat kan van alles zijn, van een plakje kaas tot een koude salade. Verder stonden er vaak nootjes op tafel, in ieder geval pinda’s en pindarotsjes. Tenslotte, gevulde eieren! Ze zijn vrij eenvoudig te maken en waren een hit in de ’60.

Rauwkost met een dip. Worteltjes, radijsjes, bloemkoolroosjes e.d. met daarnaast een dipsausje.

Drankjes voor een hippie feest

Frisdrank was hip in de jaren ’60 en hoewel veel merken nu verdwenen zijn, Coca Cola en Fanta zijn er nu nog steeds. Shandy was populair en nu ook nog steeds te koop. Overigens deed men over de wijn niet zo moeilijk, een eenvoudige witte moezelwijn was meer dan voldoende.

Daarnaast (misschien niet al te handig voor een feestje) advocaat met slagroom, bier en bessenjenever. Natuurlijk hoort de onvermijdelijke vruchtenbowl er ook bij, met of zonder alcohol. Cocktails: piña colada (witte rum, ananassap, kokosmelk), mai tai (er zijn veel recepten maar de basis is rum), whiskey sour (ook hier zijn veel recepten van te vinden maar de basis is, hoe kan het anders, whiskey).

Activiteiten voor een hippie feest

  • Maak een playlist van populaire muziek uit de jaren ’60 en dance the night away!
  • Zet een karaoke klaar voor iedereen die mee wil zingen met de muziek uit de jaren ’60.
  • De lange kralenkettingen (love beads), meestal zelfgemaakt, werden vrijwel door alle hippies gedragen. Zet een tafel klaar met kralen en draad waarop gasten hun eigen love bead kunnen maken.
  • Speel Twister! Twister werd ‘geboren’ in de jaren ’60.

Meer tips voor een hippie feest

1001 decoraties en feestartikelen voor een hippie feest
Leuke kant-en-klare uitnodigingen voor een feest

Meer feesten op EenSpeciaalMoment

Surprise party organiseren, 10 tips!
Mexicaans feest
Amerikaanse party
Hawaii tropisch themafeest
Hoe organiseer je een examenfeest
Tuinfeest organiseren