High Tea en Low Tea

high tea
image-1148
High Tea en Low Tea worden buiten Engeland vaak verwisseld. De High Tea is de maaltijdthee, het wordt ook wel de ‘meat tea’ genoemd. Het is een stevig maaltijd aan het eind van de dag met vlees, brood, verschillende bijgerechten, dessert en natuurlijk thee. Low Tea is de chique variant, delicate sandwiches, scones en allerlei andere, vooral lichte, snacks. De Low Tea ontstaat aan het eind van de 18e eeuw en is een enorm succes bij de high society van Engeland.

Wat is Low Tea

hightea2
image-1149
Het was in Engeland heel lang gebruikelijk om twee maaltijden per dag te nemen. De dag begon met een stevig en loodzwaar ontbijt en eindigde met een warme maaltijd aan het eind van de dag. Anna, hertogin van Bedford vond de tijd tussen de maaltijden te lang en liet haar bedienden rond een uur of vier een lichte maaltijd opdienen.

De maaltijd bestond uit korstloze sandwiches, scones, kleine fruitgebakjes, marmelade en verschillende soorten thee. Soms nodigde Anna enkele vrienden uit om samen met haar van de ‘tea’ te genieten. Zo ontstaat aan het eind van de 18e eeuw de ‘Low Tea’ die ook wel de ‘afternoon tea’ wordt genoemd. De rijken vonden het geweldig om ergens laat in de middag ( tussen 3 en 5 uur) met enkele vrienden te genieten van een ‘tea’.

Wat is High Tea

High Tea en Low Tea
image-1150
De High Tea was een vullende maaltijd aan het eind van de dag. De High Tea was de ‘tea’ van de lagere en middenklassen die aan het eind van de dag een stevige maaltijd nodig hadden. Het was de tijd van de Industriële Revolutie, arbeiders maakten lange dagen in de fabrieken en konden zich geen lichte maaltijd veroorloven. De High Tea was de ‘meat tea’ omdat ook verschillende , koude en warme, vleesgerechten op het menu stonden. Ook de High Tea werd populair en hoewel de gerechten verschilden per stad, gebied of dorp er werd ook thee bij gedronken.

De verwarring is ontstaan door de vertaling van ‘high’ en ‘low’. Dit slaat op de tafels waaraan werd gegeten! Low Tea wordt geserveerd op een lage tafel ( of tafels) en de High Tea wordt gegeten aan een hoge (of gewone eet-)tafel. Welke tea wil jij?

Wil je eens van een echte High Tea genieten (of van een Low Tea), kijk dan eens hier: High Tea Cadeau – TOP 10 en ben je helemaal geïnspireerd en wil je iemand uitnodigen voor een echte High Tea? Leuke uitnodigingen voor een High Tea.