Goedkoop trouwen

Tips voor een goedkoop huwelijk

goedkoop trouwen
image-2827
Trouwen is niet goedkoop en met een beperkt budget lijkt het een onmogelijke opgave. Valt best wel mee! Wanneer je besluit dat je huwelijk prachtig, romantisch en geweldig moet worden, maar geen dag rood staan waard is, dan is het naast slim ook te realiseren. We geven je enkele tips om je trouwdag onvergetelijk te maken maar ook goedkoop en budgettair verantwoord.

Goedkoop trouwen, zo doe je het

Bepaal je budget: De inkopper, bepaal wat je aan je trouwdag uit wilt geven en hou je daaraan. Niets is verleidelijker dan je financiële grenzen een beetje op te rekken wanneer je in de bruidswinkel staat in de perfecte trouwjurk maar boven je budget. Wanneer je dit toch moeilijk gaat vinden deel je budget dan in delen op, zoveel voor de trouwjurk, dit bedrag voor de catering, muziek, decoraties, uitnodigingen, enz..Open een bankrekening voor de trouwdag en …. op is op :-).
De gastenlijst: Klein en intiem trouwen is in en een trendy korte gastenlijst is perfect voor je budget. Nodig naaste familie uit, je allerbeste vrienden en misschien een paar collega’s.
Gratis trouwen?: Op zaterdag en vrijdag trouwen is duur. Niet alleen ben je meer geld kwijt aan het gemeentehuis maar ook aan zaalhuur. Iedere gemeente heeft dagdelen waarop je gratis kunt trouwen, kijk op de site van de gemeente waarin je wilt trouwen. Overigens trouwen buiten het ‘trouwhoogseizoen’ (dat is in de zomermaanden) drukt de kosten vaak ook flink.
Uitnodigingen: Eventueel kun je er voor kiezen om de uitnodigingen per mail te versturen. Toch liever papier? In de trend van DIY kun je veel besparen, maak dus je uitnodigingen zelf.
Vervoer: Vervoer hoeft niet duur te zijn. Was je auto op de avond ervoor en je hebt je eigen vervoer geregeld. Laat je je toch liever rijden, vraag dan een vriend(in) om je die dag te vervoeren.

De trouwjurk binnen je budget houden: Je rond de 800 euro kwijt voor een trouwjurk. Dat is een gemiddelde, voor je het weet ga je met allerlei accessoires over de 1000 euro heen. We zullen de laatste zijn om te zeggen dat je niet in de trouwjurk moet trouwen waar je al sinds de lagere school van droomt maar kun je je die veroorloven? Wil je beslist een nieuwe jurk kijk dan in de outlet van bruidsmodezaken, is een gedragen jurk ook een optie zoek dan eens op marktplaats of ebay.
Make-up en kapper: De make-up kun je zelf doen! Je kapsel is waarschijnlijk een ander verhaal maar vraag een handige vriendin of je moeder om je te helpen.
De fotograaf: We zijn absoluut voor een paar geweldige foto’s als aandenken aan deze dag. Heb je in je vriendenkring iemand die goede foto’s kan maken, vragen staat vrij. Wil je liever een professionele fotograaf dan kun je deze vragen om alleen de foto’s te maken, afdrukken en een fotoboek samenstellen kun je ook zelf doen.
Het feest, diner: Begin met het wegstrepen van een vijfgangendiner. Denk aan een bbq (absolute favoriet hier) of een lopende buffet. Wat wil je schenken? Wijn/bier en fris is een goedkoop alternatief. De bruidstaart tenslotte. Misschien ken je iemand die een taart voor je kan maken maar net zo leuk is het om te kiezen voor cupcakes. Wanneer je een baktalent kent of zelf graag in de keuken staat dan kun je ze ook zelf maken.

Betaalbare en leuke huwelijksbedankjes, klik gewoon even door