Goedkoop kinderfeestje

goedkoop kinderfeestje
image-67
Goedkoop kinderfeestje? Een kinderfeestje kost geld en soms veel. Niets mis met het stellen van een maximaal budget, dit bedoelen we met goedkoop. Geen ‘goedkoop’ feest maar een feest waarbij de kosten binnen de perken blijven. Een budget vaststellen en binnen dit budget blijven is de beste manier om de kosten overzichtelijk houden.  Budgetvriendelijk vermaak en goedkopere traktaties maken een feest niet minder leuk. De geweldigste feestjes zijn nu eenmaal niet de duurste.

Binnen je budget blijven, tips:

Wat is het budget?: Bepaal als eerste je budget en blijf daarbij. Kijk niet eerst op allerlei leuke sites, zoek geen prijzen van speeltuinen, traktaties e.d.. en kijk niet naar feestje van vriendjes of vriendinnetjes. Hoewel het soms wel zo lijkt, het is geen wedstrijd! Beslis wat je wilt uitgeven of wat je je kunt veroorloven en blijf bij dat bedrag.
Uitnodigingen: Het is altijd goedkoper om zelf uitnodigingen te maken dan ze te kopen. Kinderen vinden het zelf ook leuk om te doen. Meer dan papier, stiften, lijm, glitters, stickers en leuke plaatjes heb je niet nodig. Tip: Deel geen uitnodigingen uit in een klas of sportteam o.i.d., het is niet erg leuk voor kinderen die niet zijn uitgenodigd en er is een grote kans dat uitnodigingen ‘verdwijnen’.
Locatie Thuis is natuurlijk de allergoedkoopste oplossing. Dat betekent meestal ook een gigantische schoonmaak achteraf. Wil je dit voorkomen dan neem je de tuin als feestlocatie. Je bent dan wel afhankelijk van het weer maar de meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Andere buitenlocaties: het bos, de lokale kinderboerderij of het park.

Nog meer tips voor een betaalbaar feestje

Vraag om hulp: Dit is het moment om hulp te vragen aan familie en vrienden. Ken je iemand die goed kan schminken, goed kan bakken, zingen, creatief is, misschien een kapster voor enkele geweldige kapsels, kent een neef niet enkele geweldige goocheltrucs of heeft een tante nog een kist vol verkleedkleren? Je kunt altijd afspreken om elkaar te helpen bij een feestje. Jij helpt een vriendin bij haar kinderfeestje en zij komt een middagje schminken bij jou.
Zelf doen of zoek een goedkoop kinderfeestje:Laten we even heel erg eerlijk zijn, niet iedereen voelt zich prettig bij het organiseren van een kinderfeestje. Dat niet alleen, voorbereiden kost nu eenmaal tijd, soms veel tijd en dat heeft niet iedereen. Kun je een kinderfeestje door anderen laten organiseren? Ja, dat kan en kan dat ook met een beperkt budget? Ja, er zijn genoeg aanbieders van kinderfeestjes die budgetprijzen hanteren en waarbij je ook met een klein budget een leuk kinderfeestje kunt boeken.
Op stap met een beperkt budget: Je kind wil beslist naar de dierentuin, dat pretpark of die theatervoorstelling? Met een grote groep kinderen is het erg kostbaar maar spreek met je kind af dat het twee of drie vriend(innet)jes mag uitnodigen. Eten neem je zelf mee, dat scheelt enorm. (behalve natuurlijk in het theater)

Meer tips

Kinderfeestje thuis vieren, onze tips!
Eten en Drinken op een kinderfeestje
1001 feestversieringen voor een kinderfeestje

Kinderfeestjes met een thema

Cupcake kinderfeestje thuis
Slaapfeestje – kinderfeestje
Heksenfeestje – kinderfeestje
Voetbalfeestje – kinderfeestje
Piratenfeestje – kinderfeestje
Prinsessenfeestje – kinderfeestje
Eenhoorn kinderfeestje
Minion kinderfeestje