Geboortekaartje met foto fototips

Geboortekaartje met foto:

Geboortekaartje met een mooie foto, wij vinden zo’n fotokaartje helemaal geweldig. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je een mooie babyfoto maakt van je kindje. Hoe maak je nu de mooiste foto voor een geboortekaartje? We hebben alle fototips voor je verzameld.

Het tijdstip voor een babyfoto

babyfoto voor geboortekaartjeGeef jezelf en de baby twee dagen (of drie) om even bij te komen van de bevalling. Na een paar dagen ziet het huidje van de baby er meestal ook iets gaver uit dan net na de geboorte. Vlekjes, plooitjes zijn verdwenen en voor een foto ziet dit er net iets mooier uit.

Een geboortekaartje met foto duurt dus net langer om te versturen dan een geboortekaartje zonder foto. Daar staat wel tegenover dat de meeste mensen een geboortekaartje met babyfoto erg waarderen, dus dit is het wachten wel waard.

Het goede moment voor een babyfoto

Zorg ervoor dat je baby zich prettig en ontspannen voelt, bijvoorbeeld na een voeding, dat geeft de mooiste foto’s. Houd een doekje bij de hand want soms komt er een beetje voeding terug en dat wil je niet op de foto.

Een rustige omgeving

Dat is iets anders dan een stille omgeving. Zet bijvoorbeeld een zacht muziekje aan op de achtergrond, zo voorkom je dat de baby schrikt van plotselinge harde geluiden. Wanneer je thuis de foto maakt kunnen alle ‘huisgeluiden’ gewoon doorgaan.

geboortekaartje met fotoNeutrale achtergrond

Zorg voor een neutrale achtergrond, de baby moet centraal staan in de foto en een felgekleurd dekentje of kleertjes met drukke motiefjes leiden de aandacht af. Je kiest het best voor een lichte achtergrond, bijvoorbeeld een deken of laken.

Daglicht, geen flits

Gebruik geen flits maar natuurlijk licht. De meeste baby’s houden niet van een flitslamp en gewoon daglicht levert absoluut de mooiste babyfoto’s op. Vermijd schaduwen op de foto (echt niet mooi) en maak de foto met het licht mee.

Oefenen zonder baby

Al voordat de baby is geboren kun je oefenen met verschillende foto’s en posities. Gebruik een grote pop of iets dergelijks om enkele proeffoto’s te maken. Die foto’s kun je nu goed als voorbeeld gebruiken om rustig een paar foto’s te maken.

Zorg voor een warme omgeving

babyfoto voor geboortekaartjeDe ruimte moet aangenaam warm zijn voor de baby zo voelt de kleine zich het prettigst. Wil je foto’s maken zonder kleertjes en luier trek deze dan op tijd uit. Wikkel de baby dan alleen in een warme doek.

Kleertjes en luiers maken ’tekens’ op een babyhuidje en het duurt altijd even voor dat die wegtrekken. Let maar op wanneer je bijvoorbeeld sokjes uittrekt dan zie je bij een enkeltje altijd nog een tijdje de afdruk van een sokje. Een luier uittrekken is een beetje riskant maar zorg voor een reservekleed voor alle kleine ‘ongelukjes’.

De details voor een babyfoto

Je ziet op dit moment veel kaartjes met detailopnames. Bijvoorbeeld babyfoto’s met handjes of babyvoetjes, misschien is dit niet je eerste keuze maar probeer ook een paar van deze foto’s te maken.

Je kunt ook een foto maken met jullie handen of handen van broertjes/zusjes met daar een klein babyhandje tussen. Het zijn lieve en een beetje romantische foto’s.
geboortekaartje met foto maken

 Nog meer ideeën voor een geboortekaartje

Geboortekaartjes trend 2018
Tekst voor een geboortekaartje
Leuke geboortegedichtjes