Categoriearchief: Een verjaardag in…..

Verjaardagen in andere landen

verjaardag vietnam
image-1283
Hoe wordt in andere landen een verjaardag gevierd? Wat is er nou leuker dan jarig zijn? De hele dag bezoek, cadeautje, chips en taartjes. Over de hele wereld worden verjaardagen gevierd maar niet altijd op dezelfde manier. Soms vier je het allemaal tegelijk zoals in Vietnam of krijg je zelfs van leraren cadeautjes zoals in Rusland. In Latijns Amerikaanse landen is vooral de 15e verjaardag belangrijk en een groot feest maar je 30ste verjaardag in Duitsland is niet altijd een groot festijn.

Verjaardagen in andere landen

Zoek hier naar de tradities in je favoriete land:
Mijn verjaardag in……….Vietnam
Mijn verjaardag in……….Servië
Mijn verjaardag in……….Rusland
Mijn verjaardag in……….Mexico
Mijn verjaardag in……….Korea
Mijn verjaardag in……….India
Mijn verjaardag in……….Ierland
Mijn verjaardag in……….Ghana
Mijn verjaardag in……….Engeland
Mijn verjaardag in……….Duitsland
Mijn verjaardag in……….Denemarken
Mijn verjaardag in……….Australië

Hoe vier je een verjaardag in Australië

Hoe vier je een verjaardag in Australië
image-1279
Hoe vier je een verjaardag in Australië? Een verjaardagsfeestje in Australië vindt vaak plaats rond de barbecue. De kinderen eten veel ‘Fairy Bread’. Witte boterhammen, meestal zonder korst die versierd zijn met gekleurde sprinkles of ‘100’s and 1000’s’. Wij zouden het zien als witte casinobroodjes zonder korst maar met een dikke laag vruchtenhagel.

Eindelijk 21!

Vooral een 21ste verjaardag is speciaal want dan krijg je (eindelijk) de sleutel van het huis. De traditie komt waarschijnlijk uit Engeland of Ierland waar dit symbolische gebaar ook gebruikelijk is.

Birthday bonkers

‘Birthday bonkers’ hebben de Australische kinderen waarschijnlijk ook te danken aan de band met Engeland. Op je verjaardag krijg je enkele klappen op je bovenarm, een klap voor ieder jaar en ‘one to make you grow’. (Eén voor de groei)

Meer verjaardagen op EenSpeciaalMoment

Verjaardagen in andere landen

en dit vinden we ook leuk

1001 leuke feestartikelen voor een verjaardag

Je verjaardag vieren in Denemarken

Je verjaardag vieren in Denemarken
image-1272
Je verjaardag vieren in Denemarken? Doe je ogen open! Wakker worden! Je verjaardag in Denemarken begint voor een kind op bed. Je wordt wakker tussen de verjaardagscadeautjes. Wakker worden in een berg pakketjes, het is toch de droom van ieder kind? In de vroege ochtend leggen Deense pappa’s en mamma’s de cadeaus in de slaapkamer en wij vinden het een gebruik dat we hier misschien ook wel moeten introduceren. Natuurlijk hangt de vlag de hele dag ook uit

Pebersvend & pebermø in Denemarken

De Denen vinden vooral de ronde verjaardagen belangrijk. De 20ste, 30ste, 40ste , enz. verjaardagen worden uitgebreid gevierd met familie en vrienden. Alleen dertig worden terwijl je nog niet getrouwd bent, zal niet iedereen even leuk vinden. De vrijgezelle 30-jarigen worden ‘pebersvend’ en ‘pebermø’ (peperman en pepervrouw) genoemd. De meeste gasten geven op die dag pepervaatjes of pepermolens. Maar alle andere verjaardagen worden groots gevierd. De vele gasten zitten urenlang aan tafel terwijl er speeches, liedjes en toneelstukjes worden opgevoerd.

Meer verjaardagen op EenSpeciaalMoment

Verjaardagen in andere landen

en dit vinden we ook leuk

1001 feestartikelen voor een verjaardag

Hoe vier je een verjaardag in Duitsland

Hoe vier je een verjaardag in Duitsland? Enkele mooie verjaardagstradities zijn ontstaan in Duitsland. Voor kinderen is misschien wel de mooiste traditie dat je geen huiswerk krijgt op je verjaardag! Thuis liggen er ook geen klusjes op je te wachten, je verjaardag is een feestje en dan ben je helemaal vrij! Gelukkig is deze traditie overgeslagen op vrijwel alle andere landen.

Geburtstagsring

verjaardag duitsland
image-1264
Een belangrijk onderdeel van een kinderverjaardag is het aansteken van de kaarsen in de Geburtstagsring. De ring is van hout en meestal kunnen er 12 of 16 kaarsen in.

Ieder jaar wordt een extra kaarsje in de ring geplaatst. In de lege houders worden allerlei andere figuurtjes gestoken. Aan het eind van de dag mag het kind de kaarsjes uitblazen en een wens doen. (De wens komt alleen uit wanneer je hem niet hardop uitspreekt!)

30, je bent liever getrouwd

verjaardag duitsland
image-1265
Op je dertigste verjaardag wil je in Duitsland liever getrouwd zijn, tenminste in de gebieden met een wel heel aparte traditie. Dertigjarige ongetrouwde mannen worden door hun vrienden ‘ontvoerd’ en naar de stoep van het stad- of gemeentehuis gebracht. Daar moet de jarige de stoep schoonvegen met een, niet al te grote, bezem. Meestal wordt deze gebeurtenis aangekondigd met grote posters. Wanneer de jarige klaar is gooien de vrienden nog een extra lading vuil. Voor alle vrouwen in de stad is het duidelijk dat deze man nog vrijgezel is en hij weet hoe je een bezem moet hanteren.

Meer verjaardagen in andere landen vind je hier

Hoe vier je een verjaardag in Engeland

verjaardag engeland
image-1254
Hoe vier je een verjaardag in Engeland? Het land met de leukste verjaardagstaarten in de vorm van Fortune Telling Cakes, laat het ons weten wanneer ze in Nederland zijn te krijgen!

Daarnaast krijg je zeker de ‘bumps’ op je verjaardag en op je 21ste natuurlijk de huissleutel want je bent volwassen geworden.

De leukste verjaardagstaart, Fortune Telling Cake

verjaardag engeland
image-1255
In Engeland draait het om de taart, ook wel om de cadeautjes maar de zeer symbolische Fortune Telling Cakes zijn zeker voor de gasten belangrijk. Allerlei kleine symbolen worden in de verjaardagstaart meegebakken. Dit kunnen kleine muntjes zijn, een (nep :-)) schorpioen, een vingerhoed, een ring, enz.. Wanneer een gast een muntje in zijn stuk taart vindt dan voorspelt dit een leven vol rijkdom. Een ring betekent dat de gelukkige vinder ooit trouwt. Vinders van vingerhoedjes zijn minder gelukkig want die trouwen niet en schorpioenen, spinnen en ander ongedierte voorspellen een zeer ongelukkige toekomst.

Een verjaardagstaart wordt met grote zorg gebakken, stort deze in tijdens het bakken dan brengt dit groot ongeluk over de jarige. Bij de bakker bestellen is misschien veiliger!

De ‘bumps’ op je verjaardag

Britten krijgen de’ bumps’ op hun verjaardag. Vrienden pakken de jarige bij handen en voeten en gooien hem of haar enkele malen in de lucht. Het feestvarken gaat evenveel keren de lucht in als zijn leeftijd, daarna nog ‘one for luck, two for luck and three for the old man’s coconut!’

Eindelijk de huissleutel!

De meeste Britse jongvolwassenen krijgen op hun 21e verjaardag de sleutel van het huis. Het is een teken van vertrouwen en een symbool voor volwassenheid. Vanaf nu mogen ze komen en gaan wanneer ze dat zelf willen.

Meer verjaardagen in andere landen vind je hier