Een leuke trouwdatum kiezen

leuke trouwdatum kiezen
image-2711
Mei, juni en september zijn de populaire trouwmaanden. In juli en augustus zijn veel mensen op vakantie en hierdoor worden er minder huwelijken gesloten in deze zonnige maanden. Vrijdag en zaterdag zijn de populairste trouwdagen en hierdoor ook gelijk de duurste. Romantische paren geven elkaar het ja-woord op Valentijnsdag en trouwen op vrijdag de dertiende is natuurlijk vragen om ongeluk. Wanneer trouw je wel?

De trouwdag kiezen

Veel bruidsparen kiezen voor de vrijdag, vooral om praktische redenen. De meeste gasten zijn vrij in het weekend en kunnen de volgende dag uitslapen. Ook zaterdag is een populaire dag net als op vrijdag zijn de gasten de volgende dag vrij. Door deze populariteit zijn zaterdag en vrijdag de duurste dagen om te trouwen. (Misschien moeten we wel even vermelden dat vrijdag de 13e geen goed plan is.)
Trouwen op een dag met een speciale cijferreeks (bv. 16-6-’16) is leuk maar denk er dan wel aan om op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Populaire data zijn snel volgeboekt.
Trouwen op een feestdag zoals Kerst, Pasen of Oud&Nieuw, het zijn leuke data maar begin ook hier op tijd en houd er rekening mee dat de prijzen omhoog schieten.

Trouwdata die je beter kunt vermijden

 • trouwdatum kiezen
  image-2712
  Trouw niet op een dag waarop ook het Oranje-elftal speelt. Dit heeft niets met geluk of ongeluk te maken maar je wilt dat het tijdens die belangrijke dag om jou gaat. Niets is dodelijker voor de feeststemming dan gasten die stiekem naar het dichtstbijzijnde beeldscherm sluipen.
 • Trouwen tijdens de vasten brengt ongeluk. Dat betekent dat alle data tussen Aswoensdag (de dag na carnaval) en Pasen ongeluk brengen. Trouwen tijdens de hondsdagen brengt ook weinig geluk. De hondsdagen lopen van eind juli tot eind augustus.
 • Trouwen op je verjaardag is niet verstandig. (Hoewel het wel heel romantisch lijkt maar en het is natuurlijk alleen bij bijgeloof) Wanneer je geboren bent op 14 maart kun je beter niet trouwen op die dag maar ook niet op 14 april, 14 mei, 14 juni, enz..

leuke trouwkaarten

3 gedachten over “Een leuke trouwdatum kiezen

 1. Sasha

  Inderdaad is augustus geen goed idee om dan te trouwen! Mijn zusjes trouwde vorig jaar in augustus en heel veel gasten konden niet. De tip van het voetbal is ook echt een goede kan ik mij zo voorstellen. Alleen de laatste tip m.b.t de verjaardagsdatum snap ik niet echt.

  1. Redactie EenSpeciaalMoment Bericht auteur

   Dat is vooral bijgeloof denken wij :-), eigenlijk is het wel een leuk idee om op je verjaardag te trouwen

Reacties zijn gesloten.