Een goedkoop verjaardagsfeest, tips!

Een goedkoop verjaardagsfeest, tips!
image-2477
Wat we bedoelen met een goedkoop verjaardagsfeest, geen ‘goedkoop’ feest, we gaan niet inleveren op stijl, gezelligheid en sfeer maar wel op de kosten letten. Met een beetje creativiteit, fantasie, originaliteit en (niet te vergeten) tijd, maak je een geweldig verjaardagsfeest. Mocht je het nog niet weten: de leukste verjaardagsfeesten zijn niet de duurste.

Een betaalbaar verjaardagsfeest organiseren

 • Bepaal je budget: Dit doe je voordat je een gastenlijst hebt gemaakt, voordat je ook maar een locatie voor je feest hebt bedacht en één website met geweldige ideeën hebt bekeken. Dat budget is de start en en bepaalt het eten & drinken, het aantal gasten, enz.. Blijf bij dat budget en je zult merken dat zoiets vaak moeilijker is dan gedacht. In de loop van de organisatie zullen nu eenmaal ideeën afvallen omdat ze niet binnen het budget passen.
 • De locatie: Thuis is natuurlijk de goedkoopste plek om je verjaardag te vieren. Is het feest in de zomer dan is de tuin een geweldige locatie. Heb je thuis niet genoeg ruimte misschien is het dan mogelijk om een feest bij familie of vrienden te geven.
 • De versiering: Ballonnen blijven de goedkoopste manier om een ruimte snel gezellig en vrolijk te maken. Voor een vijftigste mijlpaal kun je gouden ballonnen nemen maar voor andere verjaardagen zijn vrijwel alle kleuren leuk. Je kunt ook kiezen voor ballonnen in je lievelingskleur. Versier de ruimte verder met bloemen van het seizoen en veel gekleurde waxinelichtjes.

Nog meer budget-tips

 • eerste verjaardag
  image-2478
  Uitnodigingen en uitnodigen voor je verjaardag:
   De goedkoopste verstuur je via mail/facebook. Het kan makkelijk via enkele online-aanbieders, maar je kunt ook zelf een uitnodiging ontwerpen en versturen. Heb je geen internet dan ontwerp je zelf een kaart op papier die je rond kunt brengen, alleen postzegels plakken wanneer het echt niet anders kan. Hoe meer gasten hoe duurder het feest, het ligt wel een beetje voor de hand maar beperk je gastenlijst tot de mensen die je absoluut niet kunt missen op je feest.
 • Cadeau-idee: Vraag een envelop met inhoud. Wanneer je verwacht dat je financiële ruimte te beperkt is dit wel een goed cadeau. Saai? Nee, zeker niet! Wat is er nou een beter cadeau dan met familie en vrienden je verjaardag heerlijk relaxed te vieren zonder dat jij je zorgen maakt of het wel betaalbaar blijft!

Tips en trucs voor betaalbaar eten en drinken voor je verjaardag vind je hier