Eco-chic trouwen trouwjurk

Eco-chic trouwen blijft de trend van de komende jaren, hoe vind je een trouwjurk die geweldig is maar ook deze stijl uitstraalt? We geven je enkele tips voor een trouwjurk die helemaal past bij je eco-chic huwelijk!

Eco-chic, je trouwjurk

eco-chic-trouwen3
image-2917
In de eerste plaats kun je een plaatselijke kleermaker vragen een jurk te maken van biologische stoffen. Waar moet je dan aan denken? Stoffen zoals bijvoorbeeld hennep, biokatoen, zijde of bamboe.

Gebruik maken van gerecyclede materialen is een ander alternatief. Een eco-wedding gaat heel goed samen met de vintagetrend. Er zijn enkele online vintagewinkels die ook trouwjurken aanbieden. Je kunt daarnaast een jurk huren of een tweedehands jurk kopen. Er zijn enkele bruidskledingwinkels die gedragen jurken aanbieden en het scheelt enorm in de prijs.

Enkele tips voor het kopen van een vintage-jurk of gedragen jurk:

  • eco-chic trouwen
    image-2918
    Er is een verschil tussen vintage en een gedragen jurk. Een vintagejurk is in ieder geval in de vorige eeuw gebruikt, ergens tussen de jaren ‘30 en ‘80. Een gedragen jurk is kort geleden gedragen. Het gaat hier om gerecyclede materialen,milieubewust zijn beide opties.
  • Vraag voldoende duidelijke foto’s en let vooral op vlekken en naden. Veel vlekken zijn uit kleding te verwijderen maar rode wijnvlekken van enkele tientallen jaren geleden zijn blijvend.
  • Wanneer een jurk nog versteld moet worden of uitgelegd moet je zeker weten dat je de materialen nog kunt kopen.
  • Let op de maat! De maten van enkele tientallen jaren geleden zijn niet helemaal die van deze tijd. Het handigst is om een jurk te passen voor een betaling.
  • Is een jurk compleet? Moet er misschien nog een hoepel of korset bij, in het geval van een vintagejurk, is dit nog mogelijk?
  • Er is een belangrijk verschil tussen een vintagejurk en een jurk in vintagestijl. Een jurk in vintagestijl is nieuw en wanneer deze niet gemaakt is van ecologisch verantwoorde stoffen, geen milieubewuste keuze.

Meer eco-chic vind je hier