Cupcakes of bruidstaart? Wat kies jij?

Cupcakes of bruidstaart? Wat kies jij voor je grote dag? Bruidstaarten zijn al heel lang populair. De gelaagde en schitterende taart hoort gewoon bij een huwelijk. De bruidstaart is het stralende middelpunt van iedere trouwreceptie. Het aansnijden van de taart, het perfecte fotomoment. Toch kiezen steeds meer bruidsparen voor cupcakes in plaats van een bruidstaart. Wat kiezen jullie?

We zetten de voor- en nadelen van beide keuzes op een rijtje.

Cupcakes of bruidstaart?

Cupcakes of bruidstaart?bruidstaart

Voor een traditionele bruidstaart:

 • Een bruidstaart is traditie bij een huwelijk. Het aansnijden van de taart hoort voor veel bruidsparen bij een trouwdag. Wanneer jullie van deze traditie houden dan is een taart een goede keuze voor jullie.
 • Een bruidstaart heeft de wow-factor. Je gasten kunnen zich vergapen aan een prachtige taart.
 • De bovenste laag van de taart heeft meer dan genoeg ruimte voor een taarttopper, bloemen of andere versieringen.

Nadelen van een traditionele bruidstaart

 • Een bruidstaart is duurder dan cupcakejes. Hoewel er ook prijzige cupcakejes zijn zal een bruidstaart een grotere hap uit je trouwbudget nemen.
 • Wat betreft smaak kun je minder variëren. Iedere laag kan een andere smaak krijgen maar die blijven dus beperkt tot het aantal lagen waarvoor je kiest. Bijvoorbeeld een taart met drie lagen kan drie verschillende smaken krijgen.
 • Een bruidstaart kan al voor het aansnijden beschadigen. Het vervoer van een taart is lastiger dan een lading cupcakejes vervoeren. Maar dat is best te overzien. Alleen wanneer gasten de taart bewonderen kan hij ook beschadigen. Een gast die even met een vinger kijkt of de roosjes echt of nep zijn en daarbij een duim in het schitterende witte glazuur zet. Bij een taart zijn dergelijke beschadigingen moeilijk weg te werken. Wanneer een cupcake beschadigt dan haal je hem gewoon weg.

cupcakes huwelijkcupcake huwelijkcupcake huwelijk

Voordelen van cupcakes bij een huwelijk

 • Ze zijn goedkoper dan een traditionele bruidstaart. Het ligt echt een beetje aan je wensen maar over het algemeen ben je goedkoper uit met cupcakes.
 • Je hebt een grote keuze aan smaken en iedere gast kan zijn of haar favoriete smaak kiezen.
 • Cupcakes DIY! Maar alleen wanneer je echt een kei hierin bent. Je kunt je eigen cupcakes gaan bakken en versieren.
 • Gasten kunnen een cupcake pakken wanneer ze dat willen en je hebt geen zorgen over het snijden en uitdelen van de taart. Cupcakes passen dus goed bij een relaxte en meer informele trouwdag.
 • Cupcakes zijn vaak speelser dan een bruidstaart, je kunt eindeloos variëren met smaken, decoraties en icings.

Nadelen van cupcakes bij een huwelijk

 • De traditie van het aansnijden van de taart gaat een beetje verloren. Je kunt altijd een kleinere taart om aan te snijden bestellen maar dit haalt het niet echt bij het aansnijden van een grote bruidstaart.
 • Een bruidstaart heeft een groot wow-effect, cupcakes hebben dit absoluut minder. Wanneer je voor cupcakes kiest zorg dan wel voor een hele goede opstelling. Sommige gasten zullen dit de goedkope optie vinden terwijl anderen dolenthousiast zijn.
 • Wanneer je ze zelf gaat maken bedenk dan dat dit tijd kost en de organisatie van een trouwdag kost al heel veel tijd.

Cupcakes of bruidstaart wat kies jij?

De keuze is aan jullie! Wij hebben alleen de voor- en nadelen op een rijtje gezet :-). Heb je een beperkt trouwbudget dan zijn cupcakes een goedkopere keuze. Wil je de wow-factor dan kun je beter gaan voor een bruidstaart. Wil je zelf gaan bakken dan lijken cupcakes iets eenvoudiger dan een echte bruidstaart. Bij een meer formeel huwelijk past een bruidstaart misschien beter dan cupcakes.

Het belangrijkste is dat je kiest wat bij jullie en jullie huwelijk past. Droom je al jaren van de perfecte bruidstaart? Maak er ruimte voor in je budget. Je trouwdag is het moment om je dromen uit te laten komen.

Meer voor je trouwdag op EenSpeciaalMoment

Een traditionele bruidstaart
Checklist voor je bruidstaart
Trouwen met thema

Dit vinden we ook leuk

De leukste decoraties/feestversiering voor je trouwdag
Decoraties voor je bruidstaart