Braziliaans huwelijk

De mengelmoes van culturen leverde de meest kleurrijkste huwelijken van de wereld op. Trouwen in Brazilië is luide muziek, fantastische kleding, geweldig eten en natuurlijk de samba bepalen het beeld van een huwelijk in Brazilië. Hoewel de verschillende culturen elk hun eigen tradities hebben wanneer het gaat om een romantische huwelijksdag, zijn er zeker overeenkomsten. De meeste bruiden trouwen daarom in het wit en de bruidegom in keurig zwart. Vaak wordt de bruidskleding gehuurd of geleend, Brazilianen zijn naast uitbundig ook praktisch.

braziliaans huwelijk
image-3065

Casadinhos

Een Braziliaanse bruid komt altijd te laat: Een Braziliaanse bruid komt minstens 10 minuten te laat en zeker niet vóór de bruidegom. Maar langer dan een half uur mag ook niet. Het is vooral uit praktische overwegingen, de bruidegom mag de bruid niet zien in haar bruidsjurk voor de ceremonie want dit brengt ongeluk. In een katholieke dienst staan de padrinho (peetvader) en madrinho (peetmoeder) naast het bruidspaar. Verder wordt het paar ook omringd door getrouwde stellen.
De trouwfeest in Brazilië: Het favoriete onderdeel van het bruidspaar en alle gasten is het feest. De tafels zijn beladen met eten en drinken. Het favoriet drankje is Caipirinha, gemaakt van suiker, limoen en Cachaça. Cachaça wordt wel vergeleken met witte rum maar dan van suikerriet. De koekjes die absoluut niet mogen ontbreken zijn casadinhos. Casadinhos zijn twee koekjes die aan elkaar zijn ‘geplakt’ met iets zoets, marmelade, room of honing. Soms krijgen de koekjes ook een dun suikerlaagje deze heten ‘Bem Casados’ en ze staan symbool voor een gelukkig huwelijk.

braziliaans huwelijk
image-3066

Caipirinha

Feest!: De tafels voor de gasten zijn niet genummerd maar hebben de namen van plaatsen waar de gasten vandaan komen. Het zal voor een bruidspaar even een puzzel zijn maar het wordt erg op prijs gesteld. De mannelijke getuigen dragen geen bloem in het knoopsgat maar een klein Braziliaans vlaggetje. Tijdens de receptie wordt in ieder geval één keer het volkslied gespeeld. Enkele bruiden lopen rond met een mand met lembrancinchas, kleine cadeautjes voor de gasten. De favoriete dans is natuurlijke de samba.
Bumba-Meu-Boi: Het verhaal van het ezeltje. De gemiddelde Braziliaan heeft geen idee waar dit over gaat maar de traditie blijft hardnekkig genoemd worden in alle verhalen over een huwelijk in Brazilië. In sommige regio’s zou het de gewoonte zijn dat bruidegommen een koppige ezel temmen. Wanneer dit lukt, dan zou de man ook een voorbeeldige echtgenoot zijn. We vragen het ons af…………maar het is natuurlijk wel een idee voor een vrijgezellenavond

Meer weten over andere landen: Trouwtradities in het buitenland

1 gedachte op “Braziliaans huwelijk

  1. Phebe De Langhe

    hallo mensen,
    ik wil graag een beetje meer weten over het Braziliaans huwelijk.
    graag heel veel informatie achterlaten.
    groetjes Phebe & Claudia

Reacties zijn gesloten.