Babyshower voor pappa’s

babyshower
image-625
Babyshower voor aanstaande pappa’s ? Ja, dat kan. De meeste showers zijn niet meer alleen een aangelegenheid voor vrouwen. Werd vroeger alleen een babyshower gehouden voor het eerste kind, nu krijgen alle kinderen uit het gezin een eigen welkomstfeestje.

Met nadruk, welkomstfeestje, want dat zijn de moderne babyshowers geworden, een hartelijk welkom voor de baby. Zelfs pappa’s en grootouders kregen hun eigen feestje:

Babyshowers:

Grandma’s shower:
Het feestje voor de nieuwe oma (of opa). De grootouders krijgen cadeautjes die passen bij hun nieuwe ‘functie’, een inklapbaar campingbedje, reservebox of autostoeltje om maar een paar voorbeelden te noemen. babyshower pappaHet is best een leuk idee maar geef NOOIT deze shower tegelijkertijd met die van de aanstaande mamma of pappa. Wie organiseert zo’n shower? Soms wordt het georganiseerd door vriendinnen van de aanstaande oma (dan kan ze alvast in haar rol komen) maar, alleen in dit geval, kunnen ook de aanstaande ouders zo’n babyshower organiseren.

A Daddy Baby Shower:
Dit wordt meestal georganiseerd enkele vrienden, de shower voor de nieuwe vader. Meestal schijnt het een soort vrijgezellenfeest te zijn waarbij de vader nog één keer flink mag doorzakken. Overigens wordt het steeds gebruikelijker om een gezamenlijke shower te organiseren, dus voor de nieuwe pappa en mamma samen.

Diaper shower:
Best wel slim wanneer je een tweede of derde kind krijgt. Bij een diaper shower zijn de cadeautjes luiers. Soms hebben moeders in spe twee showers, één voor de geboorte en één erna, van de tweede kun je dan ook een diaper shower maken. In Nederland zou je dit waarschijnlijk eerder een kraamfeestje of babyborrel noemen. Maar het idee van een diapershower is niet zo gek, luiers zijn handige cadeaus wanneer je al een complete baby-uitzet hebt. Geef wel duidelijk op de uitnodiging aan dat het een ‘diaper shower’ is anders zullen veel gasten andere cadeaus meenemen.

Meer babyshower op EenSpeciaalMoment

Een babyshower organiseren
Babyshower spelletjes

deze vonden we ook leuk

Leuke uitnodigingen voor een babyshower
Feestartikelen en decoraties voor een babyshower