Babyshower spelletjes

Babyshower spelletjes, naast cadeautjes, lekker eten en gezelligheid horen spelletjes een beetje bij een babyshower. We hebben enkele originele, grappige en vrolijke spelletjes voor een babyshower bij elkaar gezocht.

Creatieve spelletjes voor een babyshower

Rompertjes beschilderen 

babyshower spelletjesJe hebt voldoende rompertjes nodig (het liefst wit). Je moet ze wel een keer wassen voordat je ze kunt beschilderen. Verder kwasten, textielverf en eventueel enkele voorbeelden.

Laat iedereen één rompertje versieren met textielverf. Niet vergeten dat je na het drogen de afbeelding nog moet ‘fixeren’ met een strijkbout.

Baby’s eerste ABC

Maak samen een mooi babyboek voor de baby. Je hebt 26 vellen stevig karton nodig. Zet op ieder vel een letter van het alfabet. Wat heb je nog meer nodig: mooie plaatjes, foto’s, verf/stiften/potloden, lijm, kwasten, e.d.. Je kunt een thema kiezen, bijvoorbeeld dieren, bloemen en planten maar je kunt het ook overlaten aan ieders creativiteit. De pagina’s blijven het mooist wanneer je ze plastificeert.

Herinneringen maken

Baby’s eerste fotoboek

Een leuke herinnering voor later. Laat iedere gast een eigen babyfoto of kleuterfoto meenemen en een recente foto. Plak deze in een mooi album met de naam en een korte tekst.

Tijdcapsule

Iedere gast neemt iets mee dat speciaal is voor de tijd waarin de baby geboren wordt. Dit kan een krantenartikel zijn, tijdschrift, reclamefolder, recept, CD met muziek of iets van een rage die speelt rond de tijd van de geboorte (Pokémon bijvoorbeeld). Doe alles in een mooie doos en schrijf erop wanneer deze geopend mag worden. (bijvoorbeeld op de 16e verjaardag)

Wat ik voor je wens

Laat iedere gast op een vel papier een wens voor de baby schrijven. Dit kun je overigens prima voor de babyshower doen. Iedereen kan gewoon een kort tekstje schrijven of je maakt een invulvel, bijvoorbeeld: ik wens dat je leert……, ik wens dat je ontdekt….., ik wens dat je gaat houden van….., ik wens dat je nooit vergeet…, enz..

Gewoon leuk, spelletjes voor een babyshower

Mamma, honger!

Een baby voeden, hoe goed ben jij daarin? Verdeel de gasten in tweetallen. Ieder tweetal krijgt een potje met ‘voeding’, een lepel en twee blinddoeken. (De voeding kan van alles zijn van babyvoeding tot een bakje kwark o.i.d.) Eén van het tweetal is de baby, de ander is de mamma. Zowel de ‘mamma’ als de ‘baby’ krijgen een blinddoek voor. Wie weet de baby het snelst te voeren?

Hoe snel drink jij? (uit een flesje)

Vul babyflesjes met appelsap o.i.d. (wijn mag ook :-)) en geef iedere gast een flesje, met de speen er natuurlijk op. Wie weet het babyflesje het snelst leeg te drinken?

babyshower spelletjesChocolade in een luier (voor sterke magen)

Vrouwen en chocolade, het is een gouden combinatie maar ook in een luier? Koop een aantal verschillende soorten chocoladerepen: bros, mars, bounty, twix, enz.. Smelt de repen een beetje en doe de gesmolten chocolade in verschillende babyluiers. Wie kan raden welke chocoladereep in de luier zit? (Je mag ruiken, voelen en zelfs proeven :-))

VLIEZEN gebroken!

Dit moet je wel een dag voor de babyshower voorbereiden. Koop kleine babypoppetjes (in een speelgoedwinkel) en doe ze met water in een bakje voor ijsklontjes, laat dit een nacht in de vriezer. Geef iedere gast een glas water o.i.d. met een ‘babyijsklontje’. Wie kan het snelst het ijsklontje laten smelten en de baby ‘bevrijden’?

Weet jij het?

babyshower spelletjesRaad de maat

Laat de gasten raden naar de omvang van de babybuik van de aanstaande mamma. Het handigst is om iedereen een bolletje wol te geven, lint kan ook. Wie weet de wol of het lint op de juiste omvang af te knippen?

Hoeveel kost het

Koop een aantal baby-artikelen, artikelen die een aanstaande mamma (en pappa) straks vrijwel dagelijks in handen heeft. Bewaar de bonnetjes of schrijf de prijs op van de artikelen. Denk aan: speentje, pak luiers, sokjes, rompertje, flesje, e.d.. Maak een lijst hiervan en laat de gasten raden naar de prijs van ieder artikel, wie heeft de meeste goed?

babyshowerMeer babyshower op EenSpeciaalMoment:

Een babyshower organiseren
Een babyshower voor pappa’s

En deze vinden we ook leuk

Uitnodigingen voor een babyshower
Feestversiering en decoraties voor een babyshower