Categoriearchief: Baby

Doopkaartjes de leukste trends

De leukste trends in doopkaartjes

De doop van je kindje is een heel speciale gebeurtenis en het begint met het uitzoeken van doopkaartjes. We hebben de allerleukste geboortekaartjes van dit moment voor je verzameld.

Het is goud!

Uitnodigingen met gouden accenten zijn al een tijdje populair. Feestelijke doopkaartjes die meestal een pastelkleurige achtergrond hebben. Het maakt de kaartjes romantisch en tegelijkertijd super vrolijk.

doopfeest uitnodigingdoopfeest jongendoopfeest meisje

Doopkaartjes met kraftlook

Een razend populaire trend op dit moment. Kaartjes met kraftlook! Het is wel een van onze favorieten. Een beetje stoer en mooi te combineren met een foto of een pastelkleur.

doopkaartjesdoopkaart voor jongen

Hout

Een doopkaartje met een achtergrond van hout. Al een tijd populair voor alle verschillende soorten uitnodigingen. Heel mooi met een foto, een houten hart of een lief strikje.

doopkaartjes meisjedoopkaartje houtdoopkaartjes hout

De doopkaartjes die we hebben gevonden, kun je hier bestellen

Doopkaartjes met een mooie tekst

De doop is een speciale gebeurtenis in het eerste levensjaar van je kleintje. Niet te vergeten, ook voor papa en mama en de rest van de familie. Hoe kun je dit beter verwoorden dan in een mooie tekst. De tekst kan natuurlijk in het kaartje maar waarom niet op de voorkant?
geboortekaartjes tekstdoopkaartje met tekst

Weet dat de Vader je kent.
Weet dat je van waarde bent.
Weet dat je een wonder bent,
een wonder uit Gods hand
Iets mooiers kunt U ons niet geven.
Dan dit pasgeboren kind.
Dank U voor dit nieuwe leven.
Dat zo verwachtingsvol begint.

Eenvoud is mooi

Dit vinden we ook prachtig. Een eenvoudig ontwerp in mooie kleuren! Kaartjes die tijdloos zijn. Gelukkig blijven ook deze kaartjes altijd populair.
doopfeest uitnodigingdoop uitnodigingdoop meisje

Meer op EenSpeciaalMoment

Doopfeest organiseren
Geboortekaartjes met foto – TIP Christelijke geboortegedichtjes
Doopkaartjes bestellen

Geboortekaartjes trend 2018

De geboortekaartjes trend van 2018

Geboortekaartjes trend 2018. Wij kijken er ieder jaar naar uit, welke geboortekaartjes zijn populair dit jaar? We hebben de allerleukste, allermooiste en allerliefste voor je opgezocht!

Geboortekaartjes 2018 trend: Goud!

Geboortekaartjes met goudkleurige accenten waren al populair. Deze trend zet gelukkig door in 2018. Het is vrolijk en feestelijk. Het geeft een extra accent aan een bijzondere gebeurtenis: de geboorte van jullie kindje!
geboortekaartje trend 2018 goudtrend geboortekaartje 2018 goud

 

 

 

 

 

 

Geboortekaartjes met goud vind je hier

Confetti

Eén van de nieuwste trends in 2018 voor geboortekaartjes; geboortekaartjes met confetti. Het is feest want jullie kindje is geboren! Confetti geeft net dat feestelijke accent aan een kaartje. Of het nu confetti is in de vorm van hartjes,sterretjes, goudkleurige confetti of confetti in alle kleuren van de regenboog.
geboortekaartjes trend 2018 confettitrend 2018 geboortekaartjes

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor geboortekaartjes met confetti

geboortekaartjes trend 2018 : Langwerpige geboortekaartjes

De trend voor geboortekaartjes wanneer je naar de vorm kijkt. Langwerpige geboortekaartjes zijn origineel en nieuw in 2018. Deze vorm is heel geschikt voor eenvoudige en bijna klassieke patronen. Kaartjes die tijdloos zijn en hierdoor altijd populair blijven.
geboortekaartjes trend 2018 langwerpiglangwerpig geboortekaartje trend 2018geboortekaartje trend 2018 langwerpigtrend geboortekaartjes 2018 langwerpig

 

 

 

 

 

 

 

Al onze favoriete langwerpige geboortekaartjes vind je hier

Eenvoudige geboortekaartjes

Eenvoud, het blijft bij onze favorieten horen. Eenvoudige geboortekaartjes die juist zo speciaal zijn. De kleuren zijn bescheiden en het zijn vooral de pastelkleuren die populair zijn. Deze geboortekaartjes zijn al jaren in trek. Dat is de ontwerpers niet ontgaan. Ieder jaar komen er nieuwe en mooie eenvoudige geboortekaartjes bij.
trend 2018 geboortekaartje eenvoudigtrend 2018 geboortekaartje 2018 eenvoud

 

 

 

 

 

 

Geboortekaartjes die eenvoudig en zo mooi zijn, je vindt ze hier

geboortekaartjes trend 2018: Geometrische patronen op geboortekaartjes

Geometrische geboortekaartjes, de trend in geboortekaartjes in 2018. Moesten we er even aan wennen? Absoluut. Vinden we ze mooi? Ook een volmondig Ja! Eenvoudig, strak en daarom waarschijnlijk heel speciaal. Ze zijn anders, vallen op en door het kleurgebruik zijn ze heel romantisch of juist heel stoer. Wij gingen volledig om voor deze trend.
trend 2018 geboortekaartjes geometrischgeboortekaartje trend van 2018 geometrisch

 

 

 

 

 

 

Geboortekaartjes met geometrische patronen vind je hier

Vintage – Retro geboortekaartjes

Ze zijn eigenlijk nooit weggeweest de retro en vintage geboortekaartjes. Lief en romantisch. Het hoort gewoon bij de geboorte van een kindje. Tegelijkertijd zijn ze ook stoer en daarom ook zo mooi voor de geboorte van een klein jongetje.
vintage geboortekaartje trend 2018trend geboortekaartje 2018 vintage

 

 

 

 

 

 

Vintage en retro geboortekaartjes

Silhouet geboortekaartjes

Deze trend in geboortekaartjes begon in 2017. Gelukkig was het een blijvertje. Mooie en romantische kaartjes en daarom zo populair. De sfeer is misschien een beetje vintage. Door de gebruikte kleuren, zoals blauw en goud, zijn de kaartjes juist weer heel modern.
geboortekaartjes silhouet trend 2018geboortekaartjes trend silhouet 2018

 

 

 

 

 

Geboortekaartjes met silhouet vind je hier

Veertjes geboortekaartjes

Veertjes, dromenvangers zijn het in 2018. We garanderen dat deze trend 2019 ook gaat halen. Wanneer je houdt van symboliek: veren staan voor onschuld. Het geeft de kaartjes een mooie symbolische betekenis.
geboortekaartjes 2018 veertjeslieve-trend-geboortekaartjes-trend-2018

 

 

 

 

 

Hier vind je alle geboortekaartjes voor 2018

Meer voor je geboortekaartje in 2018 op EenSpeciaalMoment

Geboortekaartjes met foto – TIP
Leuke geboortegedichtjes
tekst voor een geboortekaartjes
christelijke geboortegedichtjes
Voornaam voor je baby kiezen

Doopfeest organiseren

Een doopfeest organiseren, hoe doe je dat? We geven je leuke en handige ideeën voor het organiseren van het doopfeest van je baby.

Een doopfeest organiseren: de locatie voor een doopfeest

doopfeest organiseren Je hebt een locatie nodig voor het doopfeest. Soms kun je een doopfeest organiseren in een zaaltje bij de kerk. Lang niet altijd overigens dus kijk ook naar je andere mogelijkheden. Je kunt een doopfeest prima thuis vieren. In de zomer zou je ook kunnen denken aan een tuinfeest of een feest in een park.

Wanneer je thuis (of in de tuin) te weinig ruimte hebt kun je een locatie huren. Overigens wanneer je budget niet groot genoeg is kun je ook opa’s en oma’, peters of meters vragen of het feest bij hun gehouden kan worden.

Uitnodigingen voor een doopfeest

Op de uitnodiging staat wanneer de doopceremonie is en de tijd. Daarnaast waar het doopfeestje is na de doop. Eventueel kun je een routebeschrijving toevoegen naar de kerk en naar het doopfeestje.

uitnodiging doopfeestVoorbeeld:
Op (datum) wordt (naam) gedoopt in (naam van de kerk + adres).
We vinden het fijn wanneer jullie bij dit
bijzondere moment aanwezig zijn.
Na afloop van de doopceremonie zijn jullie van harte welkom bij ons thuis (adres) voor een hapje & drankje. Laten jullie weten of je komt?

Het is ook leuk om een klein gedichtje op de uitnodiging te zetten, we hebben er een aantal uitgekozen:

Dit hele kleine leven Heer
Dat U hen toevertrouwd
Dat zegt ons alle keren weer
Hoeveel U van ons houdt.
A child is a
precious gift from God
and baptism
is God’s gift wrapping.
Kindje dat het water voelt
Kindje dat het water voelt
weet je dat God jóu bedoelt
Druppels op je babywang
raken jou je leven lang

Eten en Drinken voor een doopfeest

doopfeestWanneer de doopceremonie in de ochtend of vroege middag is kun je denken aan een brunch, koffietafel of eventueel een high tea. In de middag of (vroege) avond zou je ook een barbecue kunnen organiseren. Voor de rest vooral fingerfood! Kleine hapjes met een drankje, eventueel in de vorm van een buffet.

De keuze is eigenlijk aan jullie! Wil je een meer ‘officiële’ sfeer dan kies je voor een diner waarbij gasten aan tafel zitten. Meer ‘losser’ is een buffet waar iedere gast zelf iets kan kiezen.

Maak een aparte tafel voor kinderen tenminste wanneer je veel kinderen verwacht. Zo kunnen ze hun eigen eten uitzoeken, vinden ze leuk. Zorg ook voor een beetje afleiding voor de kleintjes. Een speeltuin is natuurlijk geweldig maar je kunt ook denken aan een hoekje met kleurspullen, bouwblokken of puzzels. Heb je ruimte in je budget denk dan eens aan het huren van een springkussen.

Feestversiering voor een doopfeest

Roze en blauw zijn de traditionele kleuren voor een doopfeest. Combineer dit met wit of zilverkleuren. Denk aan grote trossen ballonnen, slingers en lampionnetjes (dit laatste wanneer je het feest buiten viert).

Bedankjes bij een doopfeest

Geef je de gasten bij vertrek een klein bedankje mee? Het is echt geen verplichting en het gaat altijd om een klein bedankje. Bijvoorbeeld een klein doosje of organza zakje met snoepjes. Je kunt ook alle gasten een mooie foto geven van de baby met op de achterkant een bedankje.

doopfeestMeer tips voor een doopfeest

  • Maak samen goede afspraken over de baby. Het is een vermoeiende dag en baby’s zijn niet gelukkig wanneer ze steeds door iemand anders worden vastgehouden of getild.
  • Wanneer je veel kinderen verwacht zoek dan een lieve oppas die op ze let.
  • Een buitenfeest is geweldig maar denk aan het weer! Of het nu regent of bloedheet is. Zorg voor verkoeling in de vorm van parasols of regel partytenten wanneer het dreigt te gaan regenen.
  • Leg een boek/album klaar waarin iedereen een wens voor de baby kan schrijven.
  • Vergeet niet om foto’s te maken of huur een fotograaf in.

Meer voor een doopfeest

Doopkaartjes de leukste trends
Doopkaartjes voor een jongen
Doopkaartjes voor een meisje
Feestversiering voor een doopfeestje

Meer feesten voor baby’s op EenSpeciaalMoment

Kraamfeest of Kraamvisite?
Babyshower spelletjes
Een babyshower organiseren
Babyshower voor pappa’s

Babyshower spelletjes

Babyshower spelletjes, naast cadeautjes, lekker eten en gezelligheid horen spelletjes een beetje bij een babyshower. We hebben enkele originele, grappige en vrolijke spelletjes voor een babyshower bij elkaar gezocht.

Creatieve spelletjes voor een babyshower

Rompertjes beschilderen 

babyshower spelletjesJe hebt voldoende rompertjes nodig (het liefst wit). Je moet ze wel een keer wassen voordat je ze kunt beschilderen. Verder kwasten, textielverf en eventueel enkele voorbeelden.

Laat iedereen één rompertje versieren met textielverf. Niet vergeten dat je na het drogen de afbeelding nog moet ‘fixeren’ met een strijkbout.

Baby’s eerste ABC

Maak samen een mooi babyboek voor de baby. Je hebt 26 vellen stevig karton nodig. Zet op ieder vel een letter van het alfabet. Wat heb je nog meer nodig: mooie plaatjes, foto’s, verf/stiften/potloden, lijm, kwasten, e.d.. Je kunt een thema kiezen, bijvoorbeeld dieren, bloemen en planten maar je kunt het ook overlaten aan ieders creativiteit. De pagina’s blijven het mooist wanneer je ze plastificeert.

Herinneringen maken

Baby’s eerste fotoboek

Een leuke herinnering voor later. Laat iedere gast een eigen babyfoto of kleuterfoto meenemen en een recente foto. Plak deze in een mooi album met de naam en een korte tekst.

Tijdcapsule

Iedere gast neemt iets mee dat speciaal is voor de tijd waarin de baby geboren wordt. Dit kan een krantenartikel zijn, tijdschrift, reclamefolder, recept, CD met muziek of iets van een rage die speelt rond de tijd van de geboorte (Pokémon bijvoorbeeld). Doe alles in een mooie doos en schrijf erop wanneer deze geopend mag worden. (bijvoorbeeld op de 16e verjaardag)

Wat ik voor je wens

Laat iedere gast op een vel papier een wens voor de baby schrijven. Dit kun je overigens prima voor de babyshower doen. Iedereen kan gewoon een kort tekstje schrijven of je maakt een invulvel, bijvoorbeeld: ik wens dat je leert……, ik wens dat je ontdekt….., ik wens dat je gaat houden van….., ik wens dat je nooit vergeet…, enz..

Gewoon leuk, spelletjes voor een babyshower

Mamma, honger!

Een baby voeden, hoe goed ben jij daarin? Verdeel de gasten in tweetallen. Ieder tweetal krijgt een potje met ‘voeding’, een lepel en twee blinddoeken. (De voeding kan van alles zijn van babyvoeding tot een bakje kwark o.i.d.) Eén van het tweetal is de baby, de ander is de mamma. Zowel de ‘mamma’ als de ‘baby’ krijgen een blinddoek voor. Wie weet de baby het snelst te voeren?

Hoe snel drink jij? (uit een flesje)

Vul babyflesjes met appelsap o.i.d. (wijn mag ook :-)) en geef iedere gast een flesje, met de speen er natuurlijk op. Wie weet het babyflesje het snelst leeg te drinken?

babyshower spelletjesChocolade in een luier (voor sterke magen)

Vrouwen en chocolade, het is een gouden combinatie maar ook in een luier? Koop een aantal verschillende soorten chocoladerepen: bros, mars, bounty, twix, enz.. Smelt de repen een beetje en doe de gesmolten chocolade in verschillende babyluiers. Wie kan raden welke chocoladereep in de luier zit? (Je mag ruiken, voelen en zelfs proeven :-))

VLIEZEN gebroken!

Dit moet je wel een dag voor de babyshower voorbereiden. Koop kleine babypoppetjes (in een speelgoedwinkel) en doe ze met water in een bakje voor ijsklontjes, laat dit een nacht in de vriezer. Geef iedere gast een glas water o.i.d. met een ‘babyijsklontje’. Wie kan het snelst het ijsklontje laten smelten en de baby ‘bevrijden’?

Weet jij het?

babyshower spelletjesRaad de maat

Laat de gasten raden naar de omvang van de babybuik van de aanstaande mamma. Het handigst is om iedereen een bolletje wol te geven, lint kan ook. Wie weet de wol of het lint op de juiste omvang af te knippen?

Hoeveel kost het

Koop een aantal baby-artikelen, artikelen die een aanstaande mamma (en pappa) straks vrijwel dagelijks in handen heeft. Bewaar de bonnetjes of schrijf de prijs op van de artikelen. Denk aan: speentje, pak luiers, sokjes, rompertje, flesje, e.d.. Maak een lijst hiervan en laat de gasten raden naar de prijs van ieder artikel, wie heeft de meeste goed?

babyshowerMeer babyshower op EenSpeciaalMoment:

Een babyshower organiseren
Een babyshower voor pappa’s

En deze vinden we ook leuk

Uitnodigingen voor een babyshower
Feestversiering en decoraties voor een babyshower

Geboortekaartje met foto fototips

Geboortekaartje met foto:

Geboortekaartje met een mooie foto, wij vinden zo’n fotokaartje helemaal geweldig. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je een mooie babyfoto maakt van je kindje. Hoe maak je nu de mooiste foto voor een geboortekaartje? We hebben alle fototips voor je verzameld.

Het tijdstip voor een babyfoto

babyfoto voor geboortekaartjeGeef jezelf en de baby twee dagen (of drie) om even bij te komen van de bevalling. Na een paar dagen ziet het huidje van de baby er meestal ook iets gaver uit dan net na de geboorte. Vlekjes, plooitjes zijn verdwenen en voor een foto ziet dit er net iets mooier uit.

Een geboortekaartje met foto duurt dus net langer om te versturen dan een geboortekaartje zonder foto. Daar staat wel tegenover dat de meeste mensen een geboortekaartje met babyfoto erg waarderen, dus dit is het wachten wel waard.

Het goede moment voor een babyfoto

Zorg ervoor dat je baby zich prettig en ontspannen voelt, bijvoorbeeld na een voeding, dat geeft de mooiste foto’s. Houd een doekje bij de hand want soms komt er een beetje voeding terug en dat wil je niet op de foto.

Een rustige omgeving

Dat is iets anders dan een stille omgeving. Zet bijvoorbeeld een zacht muziekje aan op de achtergrond, zo voorkom je dat de baby schrikt van plotselinge harde geluiden. Wanneer je thuis de foto maakt kunnen alle ‘huisgeluiden’ gewoon doorgaan.

geboortekaartje met fotoNeutrale achtergrond

Zorg voor een neutrale achtergrond, de baby moet centraal staan in de foto en een felgekleurd dekentje of kleertjes met drukke motiefjes leiden de aandacht af. Je kiest het best voor een lichte achtergrond, bijvoorbeeld een deken of laken.

Daglicht, geen flits

Gebruik geen flits maar natuurlijk licht. De meeste baby’s houden niet van een flitslamp en gewoon daglicht levert absoluut de mooiste babyfoto’s op. Vermijd schaduwen op de foto (echt niet mooi) en maak de foto met het licht mee.

Oefenen zonder baby

Al voordat de baby is geboren kun je oefenen met verschillende foto’s en posities. Gebruik een grote pop of iets dergelijks om enkele proeffoto’s te maken. Die foto’s kun je nu goed als voorbeeld gebruiken om rustig een paar foto’s te maken.

Zorg voor een warme omgeving

babyfoto voor geboortekaartjeDe ruimte moet aangenaam warm zijn voor de baby zo voelt de kleine zich het prettigst. Wil je foto’s maken zonder kleertjes en luier trek deze dan op tijd uit. Wikkel de baby dan alleen in een warme doek.

Kleertjes en luiers maken ‘tekens’ op een babyhuidje en het duurt altijd even voor dat die wegtrekken. Let maar op wanneer je bijvoorbeeld sokjes uittrekt dan zie je bij een enkeltje altijd nog een tijdje de afdruk van een sokje. Een luier uittrekken is een beetje riskant maar zorg voor een reservekleed voor alle kleine ‘ongelukjes’.

De details voor een babyfoto

Je ziet op dit moment veel kaartjes met detailopnames. Bijvoorbeeld babyfoto’s met handjes of babyvoetjes, misschien is dit niet je eerste keuze maar probeer ook een paar van deze foto’s te maken.

Je kunt ook een foto maken met jullie handen of handen van broertjes/zusjes met daar een klein babyhandje tussen. Het zijn lieve en een beetje romantische foto’s.
geboortekaartje met foto maken

 Nog meer ideeën voor een geboortekaartje

Geboortekaartjes trend 2018
Tekst voor een geboortekaartje
Leuke geboortegedichtjes