Alle soorten High Tea en Low Tea

hightea2
image-1153
Wat drink jij? Een High Tea of een Low Tea en als je dat eenmaal hebt besloten, welke Low Tea ga je drinken? We geven je een lijstje van veel soorten vooral Low Tea’s waaruit je kunt kiezen.

Low Tea, wordt geserveerd tussen 3 en 5 uur in de middag. Bij de tea horen kleine sandwiches, scones , marmelade, fruitcakejes .

Er is een onderverdeling te maken in de Low Tea:
Cream Tea: geen ‘cream’ in de thee, thee wordt gedronken met melk maar bij de thee horen scones met ‘clotted’ of Devonshire Cream (de laatste is iets minder vet)
Light Tea: iets meer zoetigheid dan bij de ‘Cream Tea’. Er horen kleine fruitcakejes bij, Madeleine’s , muffins, enz..
Full Tea: zoals de naam al doet vermoeden een bijna volledige maaltijd soms met een heldere soep als voorafje en een dessert tot besluit. Zowel zoet als hartig staat op het menu, hierbij horen ook sandwiches , crackers en hartige taarten.

Maar er zijn meer:

hightea3
image-1154
Tea Dances: deze ontstaan tussen de beide wereldoorlogen. Enkele betere hotels boden deze mogelijkheid aan hun gasten. Een ander woord voor deze ‘tea’ was de ‘tango-tea’, het ging voornamelijk om de dans en minder om de thee.
Royal Tea: is een vorm van ‘low tea’ maar naast de thee kan men ook kiezen voor een glas champagne of sherry.
Nursery Tea: het mag bijna geen ‘tea’ genoemd worden want er werd alleen melk gedronken tijdens de ‘Tea’. De adellijke dames en heren kwamen zo af en toe op de kinderkamer en dronken een glas melk met hun kroost. Waarschijnlijk een vroeg begrip van ‘quality time’.
Bridal Shower of Bridesmaids Luncheon Tea: een ‘tea’ voor de bruid en haar vriendinnen. Over het algemeen een Low Tea, maar voor de gelegenheid zijn de tafels versierd met bloemen in de kleuren van het bruidsboeket.

Teddy Bear Tea Party: een echte ‘tea’ maar dan voor jonge meisjes, de eregasten zijn (hoe kan het anders) de teddyberen of andere knuffels van de kinderen.
Bridge Tea: zoals de naam al doet vermoeden er wordt vooral gekaart tijdens deze ‘tea’.

Wil je eens van een echte High Tea genieten (of van een Low Tea), kijk dan eens hier: High Tea Cadeau – TOP 10 en voor de leukste uitnodigingen voor een High Tea moet je zijn hier zijn.