Paaseieren versieren

paasei
image-1020
Paaseieren versieren, hoe doe je dat? Paaseieren kun je versieren met allerlei kleurstoffen uit de winkel maar natuurlijke kleurstoffen zijn er ook. Met witte eieren maak je de mooist gekleurde paaseieren maar ook een bruin eitje kan een schitterend paasei worden. Alle mogelijkheden om van een ei een prachtig paasei te maken vind je hieronder.

Versier je Paasei

Mooie egale kleuren krijg je door het ei eerst te koken (10 minuten) en dan pas in een verfbad te leggen. Koken met kleurstof kan ook maar het ei krijgt dan een soort marmereffect. Dat is overigens ook mooi.

Verf met natuurlijk kleurstoffen

Natuurlijke kleurstoffen vind je in de tuin, in je koelkast of keukenkastje. Wanneer je natuurlijke verfkleuren gebruikt dan wordt de kleur niet zo intens. De kleur wordt dieper wanneer je de eieren een nacht in een kleurbadje in de koelkast zet. Gebruik bij natuurlijke verfstoffen minsten een eetlepel azijn, hierdoor wordt de kleur mooier.

  • rood: rode uien (schil), bieten (tegen roze aan)
  • roze: bietjes
    bietjes kleurstof
    image-1021
  • bruin: koffie of sterke thee
  • oranje: gele uien
  • goud: kamille
  • groen: spinazie
  • blauw: rode kool, bosbessen
  • paars: druivensap
  • geel: citroenschil (heel licht)

Laat de eieren op een rekje goed opdrogen en wrijf ze daarna in met een beetje olie, ze worden dan mooi glimmend.

Meer tips om paaseieren te versieren

Mooie patroontjes op je paasei

paasei
image-1022
Voordat je ei het verfbad ingaat kun je al zorgen voor mooie patroontjes op het ei. Verschillende kleine blaadjes en bloempjes zorgen voor mooie natuurlijke patronen. Wanneer je elastiekjes (voorzichtig) om het ei doet krijg je een soort lijnenspel.
Niet geschikt voor kinderen maar je kunt enkele delen van het ei afdekken met kaarsvet. De verf komt niet onder het kaarsvet en zo kun je een patroon maken. Wanneer de verf van de eerste laag is opgedroogd haal je de was van het ei. Hierna maak je een nieuw patroon en doe je het ei in een ander verfbad.
Gemarmerde paaseieren
paasei
image-1023
Wanneer je een ei in een natuurlijk verfbadje laat koken dan wordt het ei een beetje gemarmerd. De kleur is niet helemaal egaal. Nog een sterker effect krijg je door het ei in een pantykous te doen met de kleurstoffen, knoop erin en dan in een badje. Vergeet niet om azijn bij het water te doen.
Eieren voor je paastak.
paasei
image-1024
Wanneer je versierde eieren in een paastak wilt hangen moet je ze eerst uitblazen. Je maakt een klein gaatje aan beide kanten en je blaast voorzichtig aan één kant. Het is een precisiewerkje maar daarna kun je het ei zo bewerken als je wilt, wel voorzichtig natuurlijk. Let erop dat je de dop goed inprikt, er zit ook nog een vlies om het ei dat doorgeprikt moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *