Luilakbollen, het recept

Luilakbollen, het recept, luilakbollen zijn witte bolletjes die gevuld moeten worden met stroop. Je eet ze met luilak.

Luilakbollen, het recept

Luilakbollen, het recept
Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 40 gram gist
  • 2,5 dl melk
  • ½ eetlepel zout
  • 1 geraspte citroenschil
  • 60 gram gesmolten boter
  • 20 gram donkere basterdsuiker

Het beslag voor luilakbollen

Maak een gistbeslag van de bovenstaande ingrediënten. Op een warme plek onder een theedoek een uur laten rijzen. Dan:

  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram krenten toevoegen

Bolletjes maken, ongeveer 14. Op een ingevet bakblik leggen en weer een ½ uur laten rijzen. Een ei loskloppen en de bolletjes ermee bestrijken. In een superhete oven 20 minuten bakken. (hete luchtoven 225 graden)
De bolletjes eet je met stroop of bruine suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *