Het recept voor cupcakes

recept cupcakes
image-2392
Cupcakes zelf bakken is heel eenvoudig, eigenlijk kan iedereen het. We hebben het simpelste recept voor je gevonden, het kan gewoon niet mislukken! Een cupcake is natuurlijk ook leuk te versieren, kinderen doe je er zeker een groot plezier mee. We geven je ons recept voor de lekkerste cupcakejes.

Het beslag voor cupcakejes

ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • eventueel een half zakje vanillesuiker

bereiding:

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn. De ‘nette’ manier is om eerst de boter met de suiker te mixen, daarna doe je er de helft van het meel bij, voeg de eieren één voor één toe, weer even goed mixen en dan de rest van het bakmeel in de kom doen. We hebben gemerkt dat het ook in 1 keer kan :-), alles in een grote kom en dan even flink mixen. Vormpjes voor 2/3 vullen en in een voorverwarmde oven van 150 graden 25 minuten bakken.

Cupcakejes versieren

Je kunt in de supermarkt of in een andere winkel, bv. Jamin of Xenos genoeg versieringen vinden voor je cupcakejes. Overigens smarties, tumtum’s en bijvoorbeeld hagelslag maken een geweldige versiering. Allerlei kleurtjes marsepein of fondant is in ruime mate te vinden maar je kunt het ook zelf!
Chocoladeglazuur: 100 gram pure chocolade mengen met een flinke eetlepel water  au bain marie opwarmen. (Een schaal op een pan met kokend water zetten en dan goed roeren)
Suikerglazuur: meng poedersuiker met heel weinig water en roer het even goed door. Het is even uitzoeken hoeveel water je moet gebruiken. Begon met enkele druppels en wanneer het te hard blijft voeg je nog een druppel toe. Je kunt het kleuren met voedingskleurstof of i.p.v. water ranja gebruiken. (de kleur wordt dan wel iets minder diep) Suikerglazuur is ook een geweldige ‘lijm’ om allerlei figuurtjes op je cupcake te ‘plakken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *