Barbecue organiseren, hier zijn onze tips

Een barbecue in de buitenlucht is er een betere manier om de zomer te vieren met familie en vrienden? We hebben enkele tips en ideeën verzameld voor het organiseren van een geweldige barbecue.

Barbecue organiseren, onze tips!

Uitnodigingen voor een barbecue

barbecue organiserenOf je nu een barbecue organiseert voor de hele straat, voor de sportclub, voor je familie of vrienden nodig mensen op tijd uit voor een barbecue. Het is zomer en mensen gaan op vakantie, gaan er vaker een dagje (of dagen) op uit en in de zomer worden er veel feesten georganiseerd.

Vraag mensen altijd of ze wel/niet komen en het is handig om daarbij een datum te zetten, bv: Laat je ons even weten of je wel of niet komt voor dd-mm-jj?

Decoraties voor een barbecue

Het gaat natuurlijk om het gezellig samen eten en drinken maar het oog wil ook wat! Zomerdagen zijn lang maar wanneer het begint te schemeren geven enkele lampionnen, tuinlantaarns of tuinfakkels extra sfeer. Citronella-kaarsen zijn overigens ook ideaal, ze houden de muggen op afstand en in de schemering geven ze ook nog eens gezellig licht.

Zeker wanneer het een warme dag is zijn schaduwrijke plekjes onmisbaar. Wanneer je onvoldoende schaduw hebt onder bomen of struiken zet dan enkele parasols op.

Een barbecue
Je hebt een barbecue nodig en die zijn er werkelijk in alle soorten, maten en kleuren. Op gas, houtskoolbriketten of kokosbriketten. Kies gewoon wat jou een beetje goed ligt en wat je smaak is. Vergeet niet de aanmaakblokjes en een voorraadje lucifers of een aansteker.

Hoeveel eten heb ik nodig voor een barbecue

We hebben een gemiddeld (boodschappen)lijstje voor je gemaakt per persoon:

  • Barbecue organiseren300 – 350 gram vlees/vis per persoon (kinderen de helft), wanneer je vlees met bot hebt ga dan voor de 350 gram
  • ½ stokbrood, kinderen ¼
  • 200 gram bijgerechten: rauwkost / salade / groenten / aardappeltjes
  • sauzen: knoflooksaus, satésaus, honing/mosterdsaus, barbecuesaus, whisky- cocktailsaus (om maar een paar te noemen) en natuurlijk kruidenboter.
  • Denk ook eens aan gepofte aardappelen of maiskolven. Maiskolven moet je wel eerst een kwartiertje koken, de aardappelen kunnen zo in folie op de barbecue.
  • Vergeet niet het dessert: ijs, of heel eenvoudig; vers fruit.

Hoeveel drinken heb ik nodig voor een barbecue

Om te beginnen: gemiddeld drinken mensen het eerste uur op een feest 3 glazen, daarna 2 glazen per uur.

Wat wijn betreft is een rosé vaak de ideale barbecuewijn met als goede tweede witte wijn. Bier is eigenlijk ook niet weg te denken bij een barbecue. Maar denk ook aan voldoende frisdrank, vruchtensap en water.

Om een rekensommetje te kunnen maken:

  • uit 1 fles wijn haal je ongeveer 6 glazen wijn
  • uit 1 fles frisdrank van 1,5 liter haal je ongeveer 7 glazen, wanneer je plastic bekers gebruikt 8 glazen.

De laatste tips voor een barbecue

  •  barbecue organiserenVegetariërs en allergieën: houd er rekening mee dat niet iedereen vlees en soms ook geen vis eet, maak dus ook een schaal met groentespiesen o.i.d.. (paprika, courgette, champignons, ui, enz..) en vraag naar eventuele allergieën.
  • Let op het weerbericht; parasols voor de zon en eventueel een partytent wanneer het gaat regenen.
  • Zet koude en warme gerechten niet bij elkaar en leg gaar vlees niet naast rauw vlees.
  • Wijs je gasten waar de flessen staan, zo ben je zelf niet de hele tijd glazen aan het volschenken.
  • Wil je achteraf geen enorme afwas ga dan voor wegwerpborden/bestek/glazen/schalen.
  • Eens iets anders? Laat je gasten hun eigen favoriete cocktail shaken!

Meer feesten op EenSpeciaalMoment

Tuinfeest organiserenbarbecue
Hawaii tropisch themafeest
Mexicaans feest
en dit vinden we ook leuk
Handige barbecue’s
Sapkannen
Heel veel ijsemmers en drankkoelers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *