Babyshower organiseren

babyshower
image-613
Hoe organiseer je een babyshower? Een babyshower kan op veel verschillende manieren gegeven worden. Hieronder enkele min of meer traditionele mogelijkheden.

Organiseer een babyshower

Het tijdstip: Meestal een maand of twee voor de geboorte van de baby. De mamma in spe is dan nog in goede conditie en het geslacht van de baby is dan misschien al bekend. Let wel op, in sommige culturen brengt het ongeluk om de komst van een baby te vieren voor de geboorte. Een babyshower kun je ook een maand na de geboorte geven.
Organisatie: In ieder geval niet in handen van de toekomstige moeder. Vroeger was de organisatie een taak voor de getuige van de moeder bij het huwelijk. Nu mogen het ook vriendinnen, collega’s of grootouders zijn.
De gastenVooral vrouwen al is daar een flinke verschuiving in zichtbaar. Maar wil je de etiquette volgen dan nodig je alleen vrouwen uit.
Uitnodigingen: Leuke uitnodigingen voor een babyshower zagen we hier.

babyshower uitnodiging

babyshower organiseren
image-614
Cadeautjes: Cadeautjes zijn gericht op het kind zeker wanneer de shower plaatsvindt na de geboorte. Voor de gasten moeten er ook kleine ‘bedankjes’ klaarliggen. Wanneer de shower voor de geboorte van het kind is, is het gebruikelijk dat ook de moeder cadeautjes krijgt. Het gaat om kleine cadeautjes en wil je de Amerikaanse traditie volgen, zelfgemaakt presentjes.
Alleen het eerste kind: Een babyshower wordt alleen gegeven voor de geboorte van het eerste kind.

kraamcadeau1

Spelletjes:Bij een shower horen spelletjes en het is een beetje onduidelijk van waaruit die traditie is ontstaan. Je zou het een in veel gevallen een klein lesje in babyverzorging kunnen noemen:

  • het geslacht van de baby raden of geboortedatum
  • babyvoeding proeven en raden wat het is
  • babyfoto’s raden
  • babyartikelen raden
  • babyflesjesrace

kijk ook eens naar Babyshower voor pappa’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *