6, 7, 8, 9 en 10 jarig huwelijksjubileum


Alle jaren van je huwelijk zijn natuurlijk belangrijk maar in deze vijf jaren zit ook dat moeilijke zevende. Een zesjarig huwelijk is een ijzeren huwelijk, zeven jaar getrouwd is een wollen of koperen huwelijksfeest. Een achtjarig huwelijk wordt brons genoemd en een aardewerken huwelijk duurt negen jaar. De eerste mijlpaal is een tienjarig huwelijk, dit wordt een tinnen jubileum genoemd. Natuurlijk geven we ook enkele cadeau-ideeën
Love is a promise, love is a souvenir, once given never forgotten, never let it disappear.
John Lennon


6 jaar getrouwd: ijzeren huwelijksjubileum


kleur: wit
edelsteen: amethist of granaat
bloem: aronskelk


IJzer staat voor kracht en dat is een huwelijk van 6 jaar toch wel? Sterk na 6 jaar samen. Soms wordt dit jubileum ook suiker genoemd. De amethist hoort bij een ijzeren huwelijk, een alternatieve steen is de granaat.De amethist is door de eeuwen heen een belangrijke edelsteen geweest. De steen zou beschermen tegen slangenbeten (die kom je niet zo vaak tegen) maar ook wonderen doen voor de huid. Daarnaast is het een belangrijke vriendschapsteen. De aronskelk (calla) hoort bij een huwelijk van zes jaar. In Spanje en Portugal is het een favoriete bloem in een bruidsboeket. Met de bloem zeg je vooral: ‘jij bent beeldschoon’. Een mooi cadeau is misschien wel een gigantisch bouwwerk van suikergoed of een zilveren suikertang of kandelaar. De kleur van deze tijd is maagdelijk wit.


Cadeau-idee 6 jaar getrouwd


(tip: neem het begrip ijzer ruim)
 • beeld voor in de tuin
 • hoefijzer (brengt geluk)
 • nostalgische lantaarns
 • nostalgische deurbel
 • zilveren suikertang
 • barbecue
 • een korte wintersportvakantie (sneeuw is tenslotte wit, de kleur van dit jubileum)

  Amor omnia vincit (De liefde overwint alles)  6 ¼ jaar getrouwd: blikken


  In maar weinig landen wordt een blikken huwelijk gevierd, in Nederland schijnen sommige bruidsparen de traditie wel in ere te houden. We vieren tenslotte ook een 12 1/2 jarig huwelijksfeest? Kleuren, bloemen en symbolen horen er helaas niet bij.


  Who, being loved, is poor?
  Oscar Wilde  7 jaar getrouwd: wol of koperen huwelijksjubileum


  kleur:geel of wit
  edelsteen: onyx, lapis lazuli of gele/gouden saffier
  bloem: fresia  De belangrijkste edelsteen is de onyx. De steen zou zijn ontstaan uit de nagels van de grote liefdesgodin Venus. Er zijn verschillende kleuren onyx maar vooral de zwarte onyx is populair. Een alternatief is de Lapis lazuli, een blauwehalfedelsteen. De steen zou zorgen voor harmonie en vriendschap in een relatie. De derde edelsteen voor het koper is de gele of gouden saffier. De beste bloem voor dit jubileum is de fresia. Bij de fresia draait het om vertrouwen en rust de perfecte bloem voor het zevende jaar, traditioneel het jaar van de onrust. De kleuren zijn geel of wit. Voor een cadeau is dit jubileum niet zo moeilijk. Koper staat voor voorspoed en geluk, wol voor warmte en comfort.


  Cadeau-idee 7 jaar getrouwd

 • koper voor de tuin, denk aan mooie siergieters/emmers maar ook beelden
 • kleding natuurlijk maar ook sierdekens
 • gouden sieraden (vanwege de gouden saffier)
 • zeven is ook een geluksgetal, een schaal met klavertjevier


  Love is the master key which opens the gates of happiness  Cadeau voor een jubileum


  We vonden leuke en vooral persoonlijke cadeaus voor een huwelijksjubileum. De cadeaus worden aangeboden in de vorm van een cadeaubon, die de ontvanger zelf kan verzilveren. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een romantisch diner, een stoere slipcursus, een rondvaart, wellness, een portret laten maken (een Hollywood-portret als iemand ons de keus zou geven), een Harley-Davidson voor een dag, skydiven, whisky maken en nog veel, veel meer:
 • Pure Romantiek
 • Cadeaus voor Twee
 • Zoek je een speciaal cadeau voor je echtgenoot? Kijk eens op Een origineel cadeau speciaal voor Hem
 • en natuurlijk: Een origineel cadeau speciaal voor Haar, omdat ze het zo verdient!

  8 jaar getrouwd: bronzen huwelijksjubileum


  edelsteen: groene aventurijn, toermalijn of tanzaniet
  bloem: sering


  In het bronzen jaar kies je voor sering. De sering staat voor schoonheid, jeugd en onschuld. De sering herinnert aan de emoties van de eerste verliefdheid. De stenen zijn de groene aventurijn en de toermalijn. De toermalijn wordt in heel veel kleuren gevonden maar vooral de roze is een geweldig cadeau voor vrouwen, de roze toermalijn zorgt voor balans en evenwicht. Voor mannelijke sporters is er een groene toermalijn, volgens sommigen de beste steen om fysieke prestaties te verbeteren. Tanzaniet is de derde steen bij een bronzen jubileum en gelijk het duurste alternatief. De steen is genoemd naar het Afrikaanse Tanzania, alleen daar wordt de steen gevonden. Veertig jaar geleden werd de steen ontdekt en sindsdien is het één van de populairste edelstenen maar ook duurste. De prijzen zullen waarschijnlijk nog meer gaan stijgen want de vindplek is bijna uitgeput.


  Cadeau-idee 8 jaar getrouwd

 • we denken onmiddellijk aan kunst, kunst in de tuin maar ook kunst aan de muur.
 • sieraden en natuurlijk allerlei
 • accessoires, helemaal in de geweldige vintagesfeer is een broche van brons
 • veel cadeaubonnen kun je ook als brons zien, veel bonnen van 25 en 250 euro worden vaak omschreven als ‘brons


  Liefde is niet alles, maar zonder liefde is alles niets.  9 jaar getrouwd: aardewerken huwelijksjubileum


  edelsteen: tijgeroog, lapis lazuli
  bloem: paradijsvogelbloem of klaproos  De prachtige Tijgeroog hoort bij aardewerk. De steen is goud/bruin van kleur en lijkt inderdaad op het oog van een tijger. Er is ook een rode variant, de Kattenoog en een blauwe Valkenoog. De Tijgeroog wordt veel gebruikt in voodoorituelen en zou beschermen tegen ‘het kwaad’. Lapis lazuli is ook geschikt voor een jubileum van aardewerk. Het is een prachtige blauwe steen die enorm populair is bij de verschillende koningshuizen. De bloem bij dit jaar is wel heel bijzonder, de paradijsvogelbloem. De bloem staat voor een gelukkige toekomst, voor trouw en vertrouwen. Een andere bloem is de klaproos. De klaproos staat al sinds eeuwen voor schoonheid, magie en vruchtbaarheid. Traditioneel geef je iets van aardewerk. Eén van de weinige jubilea waarbij je iets mag geven dat in het huishouden vooral functioneel is. Wat ook veel wordt genoemd als activiteit om samen te doen is een workshop pottenbakken……….maar (de romantiek spat er niet echt vanaf).


  Cadeau-idee 9 jaar getrouwd

 • Aardewerk
  • servies: theepotten, theeservies, serveerschalen, mokken, ontbijtborden (met jou wil ik iedere ochtend wakker worden ;-)), enz..
  • denk ook aan het kleurrijke Turkse aardewerk of het net zo mooie Poolse aardewerk.
  • kunst
 • workshop pottenbakken, de romantiek spat er nog steeds niet af maar het is wel tijd voor samen iets doen
 • sieraden, dit jubileum heeft twee bijzondere (half)edelstenen de tijgeroog en lapis lazuli, mooie stenen voor sieraden


  I’ve fallen in love many times… always with you.  Cadeautip voor een huwelijksjubileum: een oorkonde


  Niets is leuker dan herinneringen ophalen aan een huwelijksdag. Wat zag de bruid er prachtig uit die dag, hoe mooi was de bruidstaart, de moeder ontroerd in tranen. Herinneringen aan dat hele speciale jaar. Wat gebeurde er nog meer dat jaar? Geef het jubilerende paar herinneringen cadeau! Op een oorkonde staan weetjes over het jaar waarin het bruidspaar trouwde: het wereldnieuws, welke muziek was er op de radio, welke films draaiden er in de bioscopen (en hebben ze misschien wel samen gezien), natuurlijk de sporthelden van het jaar en nog meer wetenswaardigheden over dat speciale jaar. Take a trip down memory lane, zeker op zo’n speciale dag!
  Leuke oorkondes voor een huwelijksjubileum vind je hier


  10 jaar getrouwd: tin  kleur: zilver of blauw
  edelsteen: diamant
  bloem: narcis  Eindelijk de eerste grote mijlpaal: 10 jaar samen. Tin lijkt zo eenvoudig voor zo’n belangrijk jaar? Na 10 jaar heb je samen waarschijnlijk heel wat meegemaakt maar je bent nog steeds samen. Tin staat voor die duurzaamheid en voor de buigzaamheid. Tin kan makkelijk buigen maar moeilijk breken. Er worden wel andere edelstenen gesuggereerd maar na tien jaar ga je natuurlijk voor diamanten! De duurste edelstenen horen bij een tinnen jubileum. Diamanten staan voor puurheid maar vooral voor ‘liefde voor altijd’. De steen staat voor al het goede en voor alle obstakels die samen overwonnen zijn. De bloem is de narcis. De gele bloem staat voor plezier, voor eenvoud en vrolijkheid.


  Cadeau-idee 10 jaar getrouwd

 • sieraden met diamanten zijn natuurlijk heel geschikt voor dit jaar ( maar denk ook buiten die nogal dure kaders)
 • een fotoalbum met enkele mooie foto’s van de afgelopen jaren
 • een CD met jullie favoriete liedjes
 • tinnen figuurtjes of
 • een liefdesbrief in een tinnen cassette.


  For you wake one day,
  Look around and say
  Somebody wonderful
  Married me.


  Meer in:


  Origineel jubileum cadeau voor je man
  leuk jubileum cadeau voor je ouders
  jubileum cadeau leuke cadeautips voor haar
  1, 2, 3, 4 of 5 jaar getrouwd
  11, 12, 13, 14 en 15 jaar getrouwd
  Een 20 jarig huwelijk is porselein
  25 jaar getrouwd is zilver
  50 jaar getrouwd is goud

  Wil je de gasten nog een klein ‘bedankje’ meegeven, kijk dan eens op: leuke huwelijksbedankjes

Copyright © EenSpeciaalMoment. Dit artikel is gepubliceerd op 16 november 2010

reageren

 1. wat als men 30 of 40 jaar getrouwd bent

  y.hendriks · 16 januari 2013 · #

 2. @ y. hendriks;
  30jr = parel
  40jr = robijn

  26 jaar = jade
  27 jaar = mahonie, acajou
  28 jaar = nikkel
  29 jaar = fluweel

  31 jaar = bezaanleder
  32 jaar = koper
  33 jaar = porfier
  34 jaar = amber
  35 jaar = robijn, koraal
  36 jaar = organdie, mousseline
  37 Jaar = Papier
  38 Jaar = Kwik
  39 Jaar = Crepe

  41 jaar = ijzer
  42 jaar = parelmoer
  43 jaar = flanel
  44 jaar = topaas
  45 jaar = vermeille,verguld zilver
  46 jaar = lavendel
  47 jaar = kasjmier
  48 jaar = amethist
  49 jaar = ceder

  — Betsie · 17 februari 2013 · #


Wanneer u een reactie plaatst zal deze na goedkeuring verschijnen onder het artikel met uw naam en website. Uw e-mail en ip-adres zullen wij niet publiceren.